Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
- milos_je
- Iskusan član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 88kW
- Ima zahvala: 345 puta
- pohvaljen: 308 puta
-
Re: Pitanja koja ne zasluzuju novu temu - serija 3
Sve provjerio, sve suvo..
Nadjoh ovaj link, englez imao potpuno isti problem kao moj. Sjutra idem da skidam auspuh..
http://www.frugalways.co.uk/life.php/pe ... ult-solved
Poslato sa fiksnog pomoću Tapatalk
Nadjoh ovaj link, englez imao potpuno isti problem kao moj. Sjutra idem da skidam auspuh..
http://www.frugalways.co.uk/life.php/pe ... ult-solved
wagon life
- nvram
- Napredan član
- Vozim: 307 1.6 16v LPG
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 49 puta
-
Svaka cast sto si ovo nasao.
Bice odlicno ako bude do toga iako nisam cuo da je neko imao ovakav problem a i nema nikakve logike da antipolution fault ima veze sa airbagovima naprimer mada kao sto svi kazu,francuska elektronika je poznata po musicavosti tako da se ne treba cuditi nicemu . :)
Javi kako je sve proslo naravno,koristice nekome vjerovatno posto je bas specifican problem.
Ps:gledam u zadnje vrijeme skoro svi pisu o nekim problemima u ovoj temi iako su neki specificni problemi u pitanju i po meni bi bolje bilo otvarati nove teme zbog kasnije lakse pretrage a ovako je dosta korisnih stvari nabacano u ovu temu koja ima brdo poruka o svacemu.
Da ne ispadne da sad pametujem ali ovo je samo moje misljenje kako bi bilo bolje svima a mozda i grijesim...
Bice odlicno ako bude do toga iako nisam cuo da je neko imao ovakav problem a i nema nikakve logike da antipolution fault ima veze sa airbagovima naprimer mada kao sto svi kazu,francuska elektronika je poznata po musicavosti tako da se ne treba cuditi nicemu . :)
Javi kako je sve proslo naravno,koristice nekome vjerovatno posto je bas specifican problem.
Ps:gledam u zadnje vrijeme skoro svi pisu o nekim problemima u ovoj temi iako su neki specificni problemi u pitanju i po meni bi bolje bilo otvarati nove teme zbog kasnije lakse pretrage a ovako je dosta korisnih stvari nabacano u ovu temu koja ima brdo poruka o svacemu.
Da ne ispadne da sad pametujem ali ovo je samo moje misljenje kako bi bilo bolje svima a mozda i grijesim...
- milos_je
- Iskusan član
-
Bio si u pravu ipak, usla voda kod BSI! Greske obrisane, radi sve normalno sad.
Jutros nestala greska airbag sama od sebe, ostala samo check engine lampica i antipollution fault. Jedno pola sata auto sam ganjao trecom, ide zivotom, ne stuca nidje, miran rad, normalan, auspuh ne drnda pa da bude problem kao kod ovog engleza sto sam link nasao.
Prikopcao ga na dijagnostiku, izbaci sve greske koje su mi se i pojavljivale na tabli i bordu. Izbacio gresku senzora radilice i bregaste (da je to u kvaru ne bih mogao upaliti auto). Druga stvar, teorije nema da je sve moglo da se pokvari iz cista mira haha
Vracam film, juce prije pljuska nisam haubu dohro zatvorio, izgleda da je nekako tu voda usla, ili je kroz kedere oko soferke i one zastitne plastike oko soferke jer su u ocajnom stanju (zamjensko uzeto ali se nema vremena postaviti).
Sad za sad je sve ok, vidjecemo dalje.
Eto ako se kome desi to, da zna sta je uzrok blagog soka u pezou!
Jutros nestala greska airbag sama od sebe, ostala samo check engine lampica i antipollution fault. Jedno pola sata auto sam ganjao trecom, ide zivotom, ne stuca nidje, miran rad, normalan, auspuh ne drnda pa da bude problem kao kod ovog engleza sto sam link nasao.
Prikopcao ga na dijagnostiku, izbaci sve greske koje su mi se i pojavljivale na tabli i bordu. Izbacio gresku senzora radilice i bregaste (da je to u kvaru ne bih mogao upaliti auto). Druga stvar, teorije nema da je sve moglo da se pokvari iz cista mira haha
Vracam film, juce prije pljuska nisam haubu dohro zatvorio, izgleda da je nekako tu voda usla, ili je kroz kedere oko soferke i one zastitne plastike oko soferke jer su u ocajnom stanju (zamjensko uzeto ali se nema vremena postaviti).
Sad za sad je sve ok, vidjecemo dalje.
Eto ako se kome desi to, da zna sta je uzrok blagog soka u pezou!
wagon life
- nvram
- Napredan član
- Vozim: 307 1.6 16v LPG
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 49 puta
-
Dobro je da si rijesio.
Skini plastiku ispod soferke pa procisti odvode,nakupi se lisca posebno u jesen i ako parkiras ispod drveta.
Skini plastiku ispod soferke pa procisti odvode,nakupi se lisca posebno u jesen i ako parkiras ispod drveta.
- milos_je
- Iskusan član
-
Brzih dana cu da mijenjam to sve, jer je od sunca i godina ispucalo sve, pa cu ujedno i kanale ocistiti i srediti.
wagon life
- Avicii
- Moderator
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
U potpunosti se slazem za ovo! Ovdje bi trebalo pisati bas neka najprostija pitanja koja je lako rijesiti, a nakupilo se 100+ stranica u kojima sigurno ima korisnih stvari, a tesko ih je ovako naci.. jedino pokusati koristiti pretragu, ako se zna sta se trazinvram je napisao/la: ↑06. stu 2019, 17:59Ps:gledam u zadnje vrijeme skoro svi pisu o nekim problemima u ovoj temi iako su neki specificni problemi u pitanju i po meni bi bolje bilo otvarati nove teme zbog kasnije lakse pretrage a ovako je dosta korisnih stvari nabacano u ovu temu koja ima brdo poruka o svacemu.

- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Cesto mi auto palilo gresku p0238,odem kod jednog majsotra za francuska vozila i on kaze da vakum ventil prepunjava turbinu pa senzor javi gresku.Zamjeni vakum ventil i stvarno auto zivlje na gasu osjeti se posebno prilikom saltanja brzina.Danas na auto putu kad sam ga malo jace stisno opet upali gresku,snagu nije izgubio ali nece preko 130km/s nema sanse dok sam ga nekad istim putem vozio i do 200.Kontam ga sutra opet odvezti kod istog..Ima li neko kakvu ideju sta mu je sad.Radi se o 1.6 hdi 80kw.
- milos_je
- Iskusan član
-
Mozda taj ventil nije kalibrisan dobro. Mora se bas precizno podesiti momenat otvaranja da bi pravilno motor radio.
Btw, jel ti tad stavio polovan ili novi ventil?
Btw, jel ti tad stavio polovan ili novi ventil?
wagon life
- slobo2712
- Napredan član
-
Odvezcu sutra i to reci,e to ne znam posto je reko da ostavim auto na 2 sata,140km sam platio trebalo bi da je nov za te pare
- slobo2712
- Napredan član
-
Vozio jutros neki je saraf na turbini kod vakum crijeva stimao dok je drugi dodavao gas u autu i gledao na dijagnostiku.Otisao probati ali nisam smjeo vise od 140 od ove kise,nije nista upalilo za sad.
- milos_je
- Iskusan član
-
Odlicno!
wagon life
- Zizi
- Početnik
- Vozim: Peugeot 406 coupe
- Ima zahvala: 9 puta
- pohvaljen: 1 put
-
Ja mijenjao ulje kocnica platio 15 ak KM i zamijeo uz mali servis, ali nece majstor uzeti više od 11 15 KM
- slobo2712
- Napredan član
-
Sta mislite pasu li ovi zvucnici na 307 umjesto zadnjih,posto mi se cuju kao kad fm radio nije na frekvenciji,i hice li to donijeti i malo razlike?
https://www.olx.ba/r/26653994/443107
https://www.olx.ba/r/32690794/443107
https://www.olx.ba/r/26653994/443107
https://www.olx.ba/r/32690794/443107
- dejca
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307 HDI 2.0 66kw Karavan
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 10 puta
-
Dali dimenzije odgovaraju to neznam, ali sigurno nemaju tu jačinu koja piše na njima. Zvučnici su tu negde oko 5 w.
Krče zvučnici i na mom 307 ali ja ne slušam jako radio pa se kod slabijeg tona i ne čuje.
Krče zvučnici i na mom 307 ali ja ne slušam jako radio pa se kod slabijeg tona i ne čuje.