Peugeot 307 1.6HDi
- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Re: Peugeot 307 1.6HDi
Vrlo moguce da je neko ranije skidao i cistio pa je ostetio na ovom mjestu,jer je ovakav bio kad sam otvorio i nikakvih gresaka nije bilo.
Edit :Sastavljeno sve kao sto je bilo,na diagboxu podesio da je stavljen novi.Sve fercera kao sto treba.Ono ostecenje se vidi po limu sa strane da je neko prije nacinio,tj neka konjina sivonja bez osjecaja.Imao sam zelju sve skinuti da izbijem i sito iz banjo sarafa ali sam odustao tako da ce ostati tako kako jeste.
Edit :Sastavljeno sve kao sto je bilo,na diagboxu podesio da je stavljen novi.Sve fercera kao sto treba.Ono ostecenje se vidi po limu sa strane da je neko prije nacinio,tj neka konjina sivonja bez osjecaja.Imao sam zelju sve skinuti da izbijem i sito iz banjo sarafa ali sam odustao tako da ce ostati tako kako jeste.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Na 307 iznacio fap, i na c4 isto. Cim pocne zezati, rjesavaj se smeca vjeruj
Послато са SM-A750FN уз помоћ Тапатока
- Ovi su korisnici zahvalili autoru Phantom za post (ukupno 2):
- slobo2712 • karabajastart
Motion & Emotion
- slobo2712
- Napredan član
-
Tako ce i biti jel imam debeo razlog,aditiv pri kraju + i da ga naspem ko zna koliko ovaj fap u ovom stanju moze izdrzati.
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
Griješiš, majstor bagrameli u bihacu, posto radi za sm chip tuning, ujedno buši dpf, gasi ga softverski, chipira i sta sve ne, ujedno nabavio i mašinu za mjerenje izduvnih gasova jer ima 50 % musterija iz strani zemalja. Rezultat, ljudi gore normalno prolaze tehnicki, razlike na mjerenjima su toliko male, valjda zato jer predhodno svaki auto ima katalizator koji je zaduzen za to.
Dpf je djubar nevidjeni, najbolja opcija je izbusiti 3 rupe, ugasiti softverski, moze se i ukinuti skroz al onda auto bude bučniji.
P. S pogotovo ako se radi o bih, onda ce morati ukinuti 60 pa cak i vise % automobila jer logicno vecina nasih auta su vec stara i sta sve ne i naravno da to nikome nije u cilju, osiguranjima, benzinskim itd tako da sumnjam da ce se to sto govoris dogoditi.
Čupajte dpf i uzivajte
Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk
Dpf je djubar nevidjeni, najbolja opcija je izbusiti 3 rupe, ugasiti softverski, moze se i ukinuti skroz al onda auto bude bučniji.
P. S pogotovo ako se radi o bih, onda ce morati ukinuti 60 pa cak i vise % automobila jer logicno vecina nasih auta su vec stara i sta sve ne i naravno da to nikome nije u cilju, osiguranjima, benzinskim itd tako da sumnjam da ce se to sto govoris dogoditi.
Čupajte dpf i uzivajte

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk
- Ovi su korisnici zahvalili autoru karabajastart za post (ukupno 2):
- milos_je • slobo2712
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Ma nema šanse da prolaze, eto ovi ludi u fabrici što stavljaju taj FAP da bi zadovoljili sve oštrije euro norme a ono ne treba jer se prolazi i bez toga, nemoj me zezati. Čitam neki dan čovjek u engleskoj nije prošao tehnički jer mu nije radila dobro zakačka za preklapanje zadnjeg sjedišta, a eto baš zagađenje ne kontrolišu po normama.
- Adnan_S
- Iskusan član
- Vozim: 407
- Motor: 2.0 HDI 100KW
- Ima zahvala: 234 puta
- pohvaljen: 336 puta
-
Zavisi od države do države. Npr. u Njemačkoj nema šanse da prođeš bez dpf-a, dok kako vidim na forumu gore u Engleskoj su ljudi prolazili.
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Samo ukidaj, pomoces i sebi i autu
Motion & Emotion
- slobo2712
- Napredan član
-
Danas od dosade reko da sredim malo gepek izvadim da vidim kakva je rezervna guma i imam sta vidjeti,natopljeno sve ispod gume negdje ulazi pofino voda.Posusim sve i slaufom pocnem zalijevati,koliko vidim negdje od strane branika ulazi manji potocic nzm kako je to moguce.Kontam skinuti branik pa vidjeti sta je.Ima li negdje nekakav tutorial kako se skida zadnji branik,prednji sam skidao lako.

I zanimljiva stvar da je rezervna guma nova nikad stavljena a moze se vidjeti godina

I zanimljiva stvar da je rezervna guma nova nikad stavljena a moze se vidjeti godina

- slobo2712
- Napredan član
-
Zna li neko za sta sluzi plavi dzek na filteru goriva?Koliko vidim on se na ovom kod mene filteru prikljuci bzvze na plastiku nikakvih kontakata nema,dok zeleni koji ide odozgo ima..

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Znam da neki ti filteri dodju sa nekim senzorom na tom mjestu gdje je sad rupa.. kontam da je to, jer pri kupovini u auto dijelovima pitaju uvijek je li sa senzorom ili bez.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk