Ima odje kod nas u CG jedna žuta Seat Ibiza TDI koja je dignuta na 300+ konja. To što kažeš za tjuniranje TDI, koji su kod nas posebno zastupljeni po tom pitanju. Nema šta nije izmijenjano na tom motoru. A za njim oblak crnog dima, gepek nikad čist. To mi se ne sviđa kod prećeranog tjuniranja dizela.
A za DPF jednostavno skini ga

dosta motora je dolazilo bez njega. Mislim i da se stavi veći vremenom će se i on zapušiti, jedino zbog veće površine pritisak gasova neće biti toliki i biće lakši protok.
HDI, npr ovaj kao moj 66kw, o njemu sam najviše istraživao pa mogu i pričati, potreban je interkuler, zatvaranje EGR, uklanjanje katalizatora, pumpa visokog pritiska sa 2.2 HDI ili Bosch R70 sa BMW 530d, poboljšani senzor pritiska goriva i regulator pritiska goriva i remap. To je već oko 180hp sa fabričkom turbinom.
Sve to izgleda jednostavno ali dosta je začkoljica i rada tu.. jer čisti sumnjam da turbina kao što kod mene 297k km radi, može izdržati toliki pritisak sad odjednom neko duže vrijeme. Tako da sa hubridnim turbom preko 200hp laganica.
Ali to su sve rupe bez dna..
Edit: moj motor je fabrički bez dpf, remapiran je već godinu i po i po drugi put na tehničkom rezultati daleko ispod 0.5..
Poslato sa fiksnog pomoću Tapatalk