Dolazim na parking ispred zgrade i dobijam redom ESP, DPF i još neku grešku, ostajem bez serva i gasi se motor - sve u par sekundi. Pošto sam stao baš nekako nezgodno na prolaz, probaj jednom da upalim auto (da nije neka bezveze greška, nije mi se nikad prije desilo ovako) i samo vergla, ne izbacuje nikakvu grešku osim check engine lampice. Izguram auto na parking mjesto, dignem haubu i skontam da je PK remen napukao sa jedne strane.

Ne razumijem se nešto previše ali znam da motor može raditi bez PK i odmah kontam morao je još nešto zakačiti kad neće da upali. I onda slom živaca. Zovi šlepu, ne može se navesti jer zapinje branik - previše strmo. Sad je već pola komšiluka na balkonu i prati, a vozač našao neke daske na gradilištu pored parkinga, odvukao auto do majstora i samo čekam dijagnozu. I onda "dobre" vijesti. PK remen je zakačio džek od senzora radilice koji je ispao (srećom nije polomio senzor) i zato auto nije mogao upaliti. Uzrok stradavanja remena je loša remenica, tako da je i to sanirano. "Kad smo već tu" zamijenio i dva nosača motora i ležaj zadnjeg točka koji se počeo "čuti". Sve u svemu - nije tako strašno. Sve ukupno cca 300KM potpuno neplaniranih troškova...
Nadam se da će nekom ovo pomoći ako bude imao sličan problem. U svakom slučaju neka ovog ovdje