Od prije 2 mjeseca, iskočila mi je poruka na računaru ENGINE FAULT REPAIR NEEDED. Auto sam ugasio i upalio i nakon toga se nije palila poruka. Medjutim nakon nekih mjesec dana ponovo je iskočila ova poruka, a nakon toga i poruka ESP/ASR SYSTEM FAULTY. Automobil je u tom trenutku zatrokirao i sam se ugasio. Par puta sam probao da ga upalim, ali odmah nakon paljenja, počeo bi da trokira a zatim se i ugasi ( sve traje 2-3 sekunde ). Nakon odlaska kod majstora, zamenjen je senzor radilice i neki relej i auto sam vozio bez bilo kakvih problema 2 sedmice, nakon čega je ponovo ( sinoć )iskočila poruka ali ovog puta samo ESP/ASR system faulty i auto se ugasio u vožnji ( sreća bio je pravac i ne velika brzina, te sam uspeo da parkiram bez problema ). Ponovo se auto nakon paljenja i 2-3 sekunde zatrokira i ugasi. Par puta nije hteo ni upaliti, već samo vergla. Napomenuo bih da sam nakon 15 tak minuta uspeo upaliti auto i voziti jedno 10 tak kilometara uz sitno trzanje motora u vožnji, nakon čega se ponovo sam od sebe ugasio. Poruka ESP/ASR system faulty se više nije palila i nakon gašenja automobila a i sada kada se proba upaliti ne iskače ništa na računaru.
Pregledao sam detaljno sve teme na ovom forumu, ali nisam našao sličnu temu. Da li se neko susretao sa sličnim problemma?
Evo i slika sa porukama koje se prikažu na računaru: