Peugeot 205, 1.1B - problem sa gasom

Odgovori
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Peugeot 205, 1.1B - problem sa gasom

Post Postao/la Avicii »

Ovako ljudi.. imam pomenuti auto koji bi najradije gurnuo pod put zbog navedenog problema. Auto slabo prima gas, nema snagu, trza i stuca kad se vozi kao da uvijek ima previse goriva pa ga gusi. Stari je sve pregledao i paljenje i razvod i sve, nismo mogli nista naci da nije u redu.

Da li se neko susretao sa slicnim problemom i ima li ko ideju u cemu moze biti problem?
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Re: Peugeot 205, 1.1B - problem sa gasom

Post Postao/la Phantom »

Ja sam imao slican problem s trzanjem i stucanjem al sam imao snagu. I na kraju nesto oko elektronike za prenos goriva bilo, nije dovoljno goriva prenosilo i dolazilo do trzanja...
Motion & Emotion
Matej205
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Matej205 »

Lezeci motor ili normalni uspravni monopoint???
-Ako je lezeci pregledaj dobro karburator i plovak koji se nalazi u njemu,on odredjiva koliko goriva moze da bude u karburatoru,dakle manje ili vise nije vazno ponasa se slicno kao sto si rekao,stuca i gusi se i trza...
-Pregledaj AC pumpu,(pumpa niskog pritiska) po potrebi je zamijeni ako je dotrajala,kosta oko 45 KM...Ona ne moze dovoljno goriva da isporuci pa konstantno trza...
-Ako trza na odredjenom dijelu gasa to jest na odredjenim obrtajima ili kad ides uz brdo,ili ako hladan radi i vozi se normala a kad se ugrije za*ebaje ili obrnuto samo moze da bude razvodnik paljenja,najbolje rijesenje zamijena,jer da stimas magnete u njemu osijedices....Ili ga samo vrati malo u kasnije paljenje(okretanje razvodnika suprotno kazaljci na satu) mozes i dok radi auto...Primjetices po ler gasu kako se ponasa i da li je stabilno...
Ako je monopoint to je malo komplikovanije i nema sta drugo da za*ebaje nego karburator i pusti senzori oko njega ili AC pumpa ili cako moguce i einspritz pumpa,malo paznje posveti tome i nadam se da ces da otklonis kvar,jednostavno stari dobri motori kojima treba dobre paznje a rijesenje na kraju bude jednostavno..Ja sam imao 1.4 motor lezeci tako da sam magistrirao na njemu hehe.Sretno

EDIT:Pripazite na rijecnik :rules:
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ma kod mene je druze skroz zabacen motor prema autu, nema nista skoro elektronike na njemu. Stari sve sa razvodom probao, okretao razvodnik, cistio kapu, sve.. i isto. Skidali karburator, cistili, stelovali, opet isto. Trza i hladan i vruc.
Kontao sam naci citav razvodnik sa kablovima pa promjeniti. Sta mu tacno dodje ta AC pumpa, jel mislis na obicnu benzinsku ili.. ?
Matej205
Aktivan član
garage

Obicna pumpa benzina dodje pored rezervoara mislim,i mene je ona *ebavala,kad mu treba snage uz brdo trokira,doitrajala je nije ni skupa zamijeni i to je to ja mislim

EDIT:Molimo pripazite na rijecnik
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Znaci radi se o ovom motoru.

slika

Pumpa je nekad prije stavljana nova, al kakve danas dijelove prave ne bi me cudilo da je samo do nje jer smo bukvalno sve drugo pogledali :/

slika
Matej205
Aktivan član
garage

Isti taki motor sam ja imao samo je bio 1.4 sa 44kw..Neznam sta da ti kazem,pumpa,razvodnik paljenja,svijecice,kablovi ili pak razvodna kapa ili mozda i bobina iako ne bih rekao,pogledaj plovak u karburatoru da li funkcionise ili preljeva ili mu fali goriva....U pumpi ima mala membrana ona kad se ugrije razvuce se i motor dobija previse goriva,odspoji crijevo od iberlaufa koje ide od cepa ulja na to kuciste na karburatoru i samo ga gurni dole na dno motora,mozda sam sebe gusi uljnim parama..neznam kako bi ti vise mogao da pomognem.Sretno
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ok druze, hvala i na ovim savjetima za sada. Manje vise sve ovo sam probao uraditi, ne znam.. jedino da promjenim citavu pumpu, jer kad skinem crijevo i zavrglam, baca gorivo.. e sad ne znam jedino da ga previse dolijeva pa ga zato gusi. Probacu i ovo sto si rekao za crijevo da odspojim ;)
Matej205
Aktivan član
garage

Meh,ispitaj pumpu na ovaj nacin,ujedno donekle ispitaces i taj plovak u karburatoru...Uzmi bocu onu malu od kole...naspi je benzinom,otkopcaj crijevo sa benzinske pumpe,spoji crijevo na bocu,sta ja znam kako snadji se nekako...to crijevo je dosta usko a grlo od boce je siroko tako da izkemijaj nesto :D Nek ti prijatelj suvozac digne bocu u zrak dok ti vozis auto i vidi kako se ponasa kad dobiva tako gorivo...Moja metoda takozvana "Slobodni pad"..Ja sam kod sebe tako ispitao...Dobro pazite kad spojite da se benzin ne prosipa,dakle to uradi i probaj kroz prve dvi brzine kako se auto ponasa....Ako je plovak ispravan odredice koliko mu je goriva potrebno u karburatoru tako da ce automatski prestati da uzima gorivo iz te boce...Ako auto bude uredno islo nasao si problem u pumpi...to jest u toj membrani koja se nalazi u njoj..Bude li stanje isto jbga opet ti ostaje il je jedno ili drugo da nevalja...Sistem eliminacije je jako teska stvar puna zivciranja.Ako imas vremena probaj pa javi
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Hahah.. svaka cast za metodu :bravo: Evo cim ugrabim malo vrmena pokusacu, mada ko zna, vjerovatno je nesto do razvodika, meni nesto vise to sumnjivo, al probacu svakako, mora se od necega krenuti (po ko zna koji put) :lovac:
pezov
Početnik
garage

Post Postao/la pezov »

haj ti vidi bobinu, imao sam isti problem na 106ici
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

A druze pug vec otisao u dijelove ;) Mislim da smo i bobinu mijenjali, al sam vise zaboravio.. U svakom slucaju hvala na savjetu :beer:
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”