307, oborena svjetla ostaju upaljena

Odgovori
nvram
Napredan član
Vozim: 307 1.6 16v LPG
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 49 puta
garage

307, oborena svjetla ostaju upaljena

Post Postao/la nvram »

Pozdrav narode
Danas posle krace voznje parkiram i vidim da nisam ugasio svjetla.
Vratim se u auto i vidim da jesam ugasio svjetla na prekidac.
Osvetljenje instrument table i zadnje pozicije prate stanje prekidaca svjetla ali prednji farovi pice stalno cak i kad je ugasen motor.
Taman sam mislio da skinem klemu posto ne mogu ostaviti tako i onda sam malo "izlupao" po onoj tabli sa osiguracima kod akumulatora posto je tu koliko sam skontao relej svjetala i nisam skuzio u kom momentu su se ugasili farovi ali sam onda probao par puta paljenje-gasenje i motora i svjetla i sve radi kako treba.
Evo sad pratim sa terase povremeno da vidim da se nece upaliti samo od sebe :facepalm:
Jel se desavalo ovo kome i pretpostavljam da je problem sa relejem koji zalijepi kontakte.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Re: 307, oborena svjetla ostaju upaljena

Post Postao/la kula »

Da nisi slucajno dodirnuo rucicu svetala pa blicnuo?

Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk

nvram
Napredan član
garage

Post Postao/la nvram »

Kada mislis da sam to uradio?
Iskreno ne znam, mislim da nisam ali moguce je i da jesam , jel ima neka fora vezana za to?
Znam da na fiatu ima fazon sa parking svjetlima da se aktiviraju vremenski na blic cini mi se ali nisam cuo za pezoa da ima to.
Philby
VIP Član
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi, 66 kW
Ima zahvala: 33 puta
 pohvaljen: 159 puta
garage

Post Postao/la Philby »

To je redovna opcija da ostanu upaljena tridesetak sekundi kad blicneš nakon gašenja motora.
nvram
Napredan član
garage

Post Postao/la nvram »

Prvi put cujem, bas cu probati sutra da li je to mada mi se cini da su bila upaljena duze od 30 sekundi u svakom slucaju.
A probao sam i da gasim-palim motor a i svjetla , zar ne bi trebalo to da ponisti taj ciklus ako je bio aktiviran?
nvram
Napredan član
garage

Post Postao/la nvram »

Blicao sam kao lud u raznim kombinacijama sa ugasenim motorom, kontaktom...ali ne ostaju upaljena oborena svjetla nikako.
To vjerovatno radi na novijim to jest facelift, moj je 2003 i nema ni automatska svjetla ni senzor na sofersajbi.
Za sada vise ne ostaju upaljeni farovi nakon gasenja ali ga pratim i malo je i smor to gledati stalno da ne izvuce aku.
Testirao sam kad palim oborena i duga, cuju se releji u BSM pored akumulatora i dosta ljudi ga je mijenjalo zbog istog problema.
Ako crkne totalno, sreca pa nije skup, oko 50km a ne treba ga programirati, samo treba naci isti posto ima vise vsta.
rebrinovic
Početnik
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 10 puta
 pohvaljen: 11 puta
garage

Post Postao/la rebrinovic »

Kod mene, ako su mi farovi na automatskom modu (prekidac je na 0, ali je sam sistem auto farova upaljen), kad ugasim auto i izadjem, farovi su upaljeni kao i instrument tabla, sve dok ne zakljucam auto. Naravno to pricam dok je mrak jer po danu se automatski i ne pale :D
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”