Medjutim kada sam idao na servis nije toliko vibrirao i receno mi je da je takav motor. Neki dan mi je opet poceo vibrirati i uspio sam povezati da vibrira ugl u toku dana a ne ujutro, i kada su obrtaji oko 800 ili ispod. Cim dodje na 850 ili vise vibracije skoro nestanu. Odvukao sam ga kod dedovica, gledao je motor, kaze ne cuje nista, i dizao na dizalicu, isto kaze ne vidi nista da prenosi vibracije. Zakljucak njegov je da su mozda oslabili nosaci ali da ne mijenjam jos jer su skupi (oko 500 KM za desne koji bi se prvi mijenjali), i da cekam da se stanje pogorsa. Nije mi djelovalo kao da su sigurni da je to 100%.
Pitanje za vas, ako neko ima iskustva, da li je moguce da bude nesto drugo, sto se nije vidjelo prilikom dijagnostike auta i pregleda u ac bloku, jer bih promijenio nosace jer me uzasno iritira ta vibracija / treskanje, ali ispade da bih mijenjao jer ja mislim da je to? I da li mozda imate neki drugi servis u Sarajevu za preporuku kome kvar nije samo kad se skroz raspadne nesto, i ko bi mozda mogao nekako povezati odakle dolazi vibracija

Vozio sam i starija auta, dizele 1999, 2002, vozio se u taksijima, nije ovako treskalo

Hvala!