Auto pojacalo vuce struju,Pomoc !!!
Auto pojacalo vuce struju,Pomoc !!!
Imam auto pojacalo Sal Pro 240w (http://imageshack.com/i/p1lukZp6j),cd player Panasonic (CQ-RX102N) i woofer JBL 120w ali mi sve to kad je povezano izvuce skroz struju iz akumulatora preko noci...
Pojacalo sam povezao sa original kablovima za pojacalo direktno sa akumulatora + i - a iz CD Playera sam doveo plavu zicu na Remote na pojacalu,
kad ukljucim CD player ukljuci se lampica na pojacalu a kad ga isljucim iskljuci se i pojacalo ali mi i pored toga izvuce struju iz akumulatora...
Posle 3 dana prazjnenja akumulatora raskacio sam pojacalo sa akumulatora (+ i -) i vise nemam taj problem,kad ga spojim ponovo opet izvuce struju.
Sta bi moglo da bude u pitanju,ja sam razmisljao da stavim prekidac na + koji ide direktno sa akumulatora pa na pojacalo ali sam na par foruma nasao da to nije pametno,ovaj prekidac je u pitanju
http://elektrostar.rs/rezervni-delovi-z ... 13-220v-3a .
Sta bi mi bilo pametno da uradim???
Pojacalo sam povezao sa original kablovima za pojacalo direktno sa akumulatora + i - a iz CD Playera sam doveo plavu zicu na Remote na pojacalu,
kad ukljucim CD player ukljuci se lampica na pojacalu a kad ga isljucim iskljuci se i pojacalo ali mi i pored toga izvuce struju iz akumulatora...
Posle 3 dana prazjnenja akumulatora raskacio sam pojacalo sa akumulatora (+ i -) i vise nemam taj problem,kad ga spojim ponovo opet izvuce struju.
Sta bi moglo da bude u pitanju,ja sam razmisljao da stavim prekidac na + koji ide direktno sa akumulatora pa na pojacalo ali sam na par foruma nasao da to nije pametno,ovaj prekidac je u pitanju
http://elektrostar.rs/rezervni-delovi-z ... 13-220v-3a .
Sta bi mi bilo pametno da uradim???
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Auto pojacalo vuce struju,Pomoc !!!
Najbolje bi ti bilo da uključuješ pojačalo preko releja 12V, 5A iz auta, koji bi morao naknadno ugraditi. E sada, čime bi relej uključivao, trebao bi skontati. Ne znam da li bi sa "remote " iz CD playera mogao uključivati rele da bude automatski da se pali i pojačalo. Nisam ovo analizirao ni šemu gledao, već ti pišem napamet. Kada budem stigao pogledati, ako ne bude kasno, odgovorit ću stručno.
I ja sam isto to u vezi releja nasao na jednom forumu ali mi nije bas najjasnije kako povezati,evo prepiske sa tog foruma...
"da ne otvaram novu temu pitacu ovde..
imam pojacalo i nonstop mi prazni akomulator,kao da negde vuce sruju..... a ne znam kako da proverim to..
e sada ja sa dosao do ideje da uz pomoc releja od 30A postavim na + pojacalo i namstim da kada se ukljuci radio
da se preko remote zice ukljuci i relej koji ce da aktivira +na pojacalu i startuje ga
a kada se radio ugasi preko remote zice ostaje relej bez napona i gasi + na pojacalu..
da li moze tako nesto..? nece skoditi pojacalu? "
"30 + sa akumulatora
85 masa
86 triger 12V
87 izlaz ka potrošaču "

"da ne otvaram novu temu pitacu ovde..
imam pojacalo i nonstop mi prazni akomulator,kao da negde vuce sruju..... a ne znam kako da proverim to..
e sada ja sa dosao do ideje da uz pomoc releja od 30A postavim na + pojacalo i namstim da kada se ukljuci radio
da se preko remote zice ukljuci i relej koji ce da aktivira +na pojacalu i startuje ga
a kada se radio ugasi preko remote zice ostaje relej bez napona i gasi + na pojacalu..
da li moze tako nesto..? nece skoditi pojacalu? "
"30 + sa akumulatora
85 masa
86 triger 12V
87 izlaz ka potrošaču "

- dino
- Moderator
-
Sve ti je rečeno ovdje, samo ne znam da li je uspio. Na kontakt 30 dovodiš "plus" sa akumulatora za napajanje pojačala preko releja i sa kontakta 87, direktno. Na kontakt 86 dovedeš remote sa CD playera. Ako proradi dobro je, sigurno ga može otvoriti. Jedino ne moraš imati relej 30 A može i manji oko 10A.
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 322 puta
-
To pojačalo očigledno nije u redu i ne ugasi ga potpuno preko remote žice.
- dino
- Moderator
-
Možda ima doveden još jedan plus odnekud, provjeri.
Ok,hvala,probacu...znaci glavni + sa akumulatora na kontakt 30,remote iz cd playera na 86,sa 87 na + pojacala e sad ostaje ovaj 85 tamo navedeno pise masa sta sa tim kontaktom da li na njega ide - sa akumulatora ili je nepotreban ?
- dino
- Moderator
-
Ovaj plus za relej moraš preko osigurača, jer nešto treba da štiti pojačalo. Ako neko zna da izvede sa razvoda osigurača, gdje ima slobodnih mjesta ispod volana.
Ono se kaže sa akumulatora, masu imaš u komandnoj tabli dovedenu, samo nađi žicu. Može i sa CD playera, odnosno prije, na žici mase (minus pol). Pazi da ne zapalite auto lošom izvedbom i spojevima.
Ono se kaže sa akumulatora, masu imaš u komandnoj tabli dovedenu, samo nađi žicu. Može i sa CD playera, odnosno prije, na žici mase (minus pol). Pazi da ne zapalite auto lošom izvedbom i spojevima.