Evo i moj izubijanko

301,305,306,307,308,3008,309
Zaključano
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Re: Evo i moj izubijanko

Post Postao/la ElComandante91 »

Dobro izgleda za 5km, meni je na rukama ostajalo koliko se volan gulio.
Clapton is God!
Radoljub
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Radoljub »

Anele,kako se skida prednji branik? Poskidao sam sve zabice i podkrila i ispod haube zabice sto drze branik ali ne znam tacno gde treba da pritisnem a da ga ne polomim :D
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

^ ako si poskidao sve sto imas ispod i iznad karambolke kad otvoris haubu onda ti je ostalo jos sarafa ili zabica iza blatobrana (kako se strucno zove taj blatobran sa unutrasnje strane koji obavija komplet tocak unutra)

elem s unutrasnje strane kad gledas prema naprijed u blatobran imas zabicu i skini je, takodje mislim da je taj blatobran i s donje strane pricvrscen za ostatak auta, trebas i to odspojiti da bi dobio pristup karambolci, onda ti treba malo poduzi sarafciger i vidjet ces da karambolku drze jos 2 zakacke koje se jednostavno otkace da bi bila komplet slobodna, tako je s obije strane mada sam ja skudao samo jednu

imas na ovom linku sve pofino obasnjeno sako znas inglis: http://www.aussiefrogs.com/forum/peugeo ... guide.html
ElComandante91 je napisao/la:Dobro izgleda za 5km, meni je na rukama ostajalo koliko se volan gulio.
tako je i meni bilo, bas cu da vidim koliko ce ovo izdrzati i kakav ce efekat biti
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Bas super izgleda ovo za te pare :). Niko ne bi ni rekao da se tako jeftino a dobro moze proc :D.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Iznenadjujuce dobro ispalo samo jos da potraje koliko toliko . Cini mi se odlican omjer ulozenoga i dobivenoga :D

Mozda plavi konac za to opsivanje da se razbije monotonija :D
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

a kula nek potraje neko vrijeme i ja zadovoljan, jbg 5 KM potrosim samo sto prodjem pored granapa haman a ovo ce bar necemu sluziti :green:

i omisljao sam se da li uzeti crni ili plavi konac, na kraju odluka pala na crni za prvi put dok vidim kako ide postupak tog sivanja, sljedeci kad budem kupovao ide u plavoj boji jer i nije neki veliki problem napraviti da to solidno izgleda i na oko :good:
slika ¦ slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Kao sto svi rekose, odlicno ispalo za te pare.. pa ona navlaka sto se samo stavlja na volan (koju ja meni ne bih nikad stavio na volan) kosta vise, a ovo ljepse izgleda 5x.
Radoljub
Aktivan član
garage

Hvalaaa...uspeo :D nisam nikako mogao da otkacim one dve zakacke...sve sam se bojao da cu da ih polomim :D
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

et drago mi je ako sam pomogao :)
slika ¦ slika
Radoljub
Aktivan član
garage

:D Naravno da jesi...toliko sam poludeo da mi malo falilo da povucem ceo branik pa sta pukne da pukne
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

eh danas sam se jos malo igrao oko francuza, vec sam pominjao da mi se krovna antena razvalila i dio koji se zavrce u bazu toliko zahrdjao da se ni pomocu trikova nije mogao odvrnuti i ajd neko vrijeme mi antena samo bila malo zakacena na taj dio i drzalo je koliko toliko da bih prije nekoliko dana svaku put kad stanem primjetio da joj malo fali da spadne s auta

i tako danas da bih ubio vrijeme do iftara izadjem da vidim moze li se kako i sta napraviti s tim, reko ili cu te popraviti ili dibidus obataliti pa sam poceo lagano

malo prsci wd-om, malo pokusaji odvrtnuti ali jok, ni makac da sam na kraju izludio i iscupao sto se moglo iscupati iz baze:

slika

na prvu se prepadnem sta uradi da bi kasnije vidio da to i nije neki veliki belaj, naime unutra se nalaze mali pinovi koji rade kao male oprugice i dodiruju ovu bazu u koju se zavrce antena, na svu srecu s njom je sve uredu mada joj je palo malkice ispiranja navoja wd-om, cisto prevencije radi:

slika

a ovako izgleda navoj koji je nekad pripadao anteni, nije puno zahrdjao, ma nikako:

slika

eh a vracanje ovog malog cuda u bazu je zahtjevalo vise ubjedjivanja nego sam mislio, bilo je tu puno naguravanja, malo kuckanja da bi na kraju sjelo na svoje mjesto, za novu antenu samo se posluzio nekom koju sam imao vec neko vrijeme, nije nesto plaho lijepa za vidjeti ali posluzit ce svrsi dok ne dodje dugotrajnije rjesenje, ali nije ni prangija od 2 metra kao fabricka:

slika

slika

P.S. francuz je neki dan dobio i aero metlice, nakon sto su me dunlop brisaci sluzili haman godinu dana za cijenu od 12 KM (a mogli su jos gurati, za divno cudo nikakve muzge primjetio nisam i super su brisali), neki dan naletim na ove mada su me na prvu odbili cijenom, bili su citavih 6.5 KM po komadu :green: na kraju ih kupim, moram priznati da izgledao ono bas ljepse od obicnih sa zeljeznim ramom:

slika
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Ajde sada barem znas kako ide odvrtanje,zavrtanje antene :D ,ljepse nego je bilo i moze proc neko vrijeme :D gdhe si nasao te za 6.5 km i meni trebaju :D.
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ma izmucilo me govno malo je reci, ne kontam kako je uspjelo zahrdjati ovoliko :angry:

a nasao u bingu za divno cudo, bila na stanju jod 2 od 66cm koja meni trebaju :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Danas bas trazi neke folije i ima i kod mene u Bingu,tako da cemo vidjet u jesen,sada nema kise :D
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

eh jos sam mu nesto skinuo s dnevnog reda, jutros ga vozio da se rashladi, nisam nista slikavao niti sam imao sta slikati, nakace se kablovi na crijeva od klime i masina odradi svoje, sad duva ko na vrh mont everesta a zadnjih dana sam izludio bez klime, prokuhao ziv na +40 vani
slika ¦ slika
Zaključano

Natrag na “Serija 3”