Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Pozdrav svima,
interesuje me vase misljenje koliko vredi ovako da se proda, (P207, 1,4 HDI, 2007 godina, presao 160 000 km)
napominjem da je motor iscupan iz nosaca i pomjeren 15 cm unutra a prednji jastuci su aktivirani
Tesko je druze ista ovako reci dok se to ne vidi, ali po ovome sto si napisao sigurno se ne mogu dobiti velike pare. Najveci problem po meni je to sto se pomjerio motor i ako je uz to povukao i nosac, tj. dio sasije onda je bas zeznuto to raditi. Drugo, jastuci ispali, tesko naci za 207 tablu.. j**ada je promjeniti, ne znam.. Ovo naprijed nije toliki problem, da nije taj motor toliko izletio.
Opet kazem, tesko je ista ovako procjeniti dok se ne vidi uzivo.. Nadji nekoga ko uzima ta havarisana auta, ali nadji vise njih pa ko vise nudi. Evo mozda ce neko preciznije reci..
Steta jako mi je zao , je li tebi bilo sta ?
Ja mislim da bi se mozda i moglo dobiti oko 5 milja,al opet raspitaj se po otpadima pokazi sliku pa ces vidjeti .Po piku malo pocaprkaj.
Dobro si prosao , steta ce se namiriti jbg.
Evo mara ti je vec odgovorio za 1,6hdi nisu bas svi sa fapom a i sam fap vise nije neki bauk , ako pravi problem moze se ukloniti.
Mislim da ce ti mara najbolji odgovor dati sto se tice tog motora. Ja znam da su osjetljivi na neredovno mijenjanje ulja i to im znam kao jedinu manu.
Kako sam saznao svi su od 2009 godine sa FAPom. Jer kad uzimam uzeo bi mladje. A kako to osjetljivi na mijenjanje ulja. Ja mijenjam na 15000 a ne na 20000 kako preporucuju. Ne bi mu ja tu bar pravio probleme. Zbog cega taj Fap najvise pocne zezati i sta se osjeca na autu tada
Ne redovnim mijenjanjem se zacepi sito na uljnoj pumpi pa ne dolazi dovoljno ulja do turbine koja zbog toga stradava.
Fap filter pravi probleme u tome sto cesto baca gresku ako nesto nije ok oko njega, previse zacepljen, aditiva fali itd pa baca u safe mode.
Sve oko njega se moze rijesiti za 100 € i dijagnosticki i fizicki.
Ja ne bih bjezao od toga motora dobar je , stedljiviji od 2,0 iste snage i ja bih na njemu mijenjao ulje na 10k max zajedno sa filterom svaki put
Da, kao što kula kaže, preporučeno je mijenjati na 10.000km, jer su oni pretjerali sa tim intervalom i dešavalo se nekima da se začepi to sito i onda strada turbina. Dakle samo redovno na 10.000km ili godinu dana, šta dođe prije i nema problema. Ja već 4. godinu vezim bez ijednog kvara, da kucnem u drvo. Što se tiče FAP-a, problem je gradska vožnja koja ga dosta brzo začepi, to jeste, nemaš prostora u gradu da odradiš regeneraciju za koju je potrebno voziti recimo stalno na 2500 hiljade obrtaja i tako 10 minuta, pa je neophodan otvoreni put gdje to možeš odraditi. Zato je moja preporuka da ga odmah skineš kada ga kupiš, imaćeš manje problema i motor će biti rasterećeniji i bolje će ići. Ljudi čak kažu i da se potrošnja smanji. Kod uklanjanja trebaš odraditi softverski i izbaciti filter iz auspuha.
Ja srećom nemam fabrički FAP iako mi je auto 80kw, a i tražio sam bez FAP-a, ali je vrlo moguće da od 2009. nema bez FAP-a zbog Euro 5 norme, a moj auto je 2006. godina i pripada Euro 4 normi, tako da se auta tih godina i mogu naći fabrički bez FAP-a.
danas ga htio upaliti da vidim jel osto ispravan motor,
upali odma na 3 sekunde i ugasi se, vise nece,
jel ima neka kvaka da se iskljucila nakon udesa pa mu to bude kao zastita od zapaljenja ili jel dovod goriva u prekidu, puklo crijevo ili sta vec, sta kazete???