procjena havarisanog pezoa 207
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: procjena havarisanog pezoa 207
trebao bi ga imati i trebao bi biti ispod panela na suvazackoj strani crveni prekidac koji se samo pritisne.
Kod 307 je tako i mislim da bi i kod tebe trebalo biti tako
Kod 307 je tako i mislim da bi i kod tebe trebalo biti tako
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Tu trazi prekidac gdje ti je Kula rekao, samo pritisni i to je to. Moraces skinuti onu plastiku da ga nadjes 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
E, onda samo dijagnostika jer mislim da je komp prekinuo dovod goriva .hamza je napisao/la:nema tu kod mene nista
-
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 35 puta
-
Drina osiguranje pricijenilo totalnu stetu i procjena je 5600 km. Ja dao advokatici da ulozi prigovor ona me nakon dvije sedmuce zove kaze vjestak je gledo zapisnik od Drine i to je ta cijena. pa reko za golfa II kad ulozis prigovor dobijes jos 200-300 km. Nije mguce da ja nista vise ne mogu dobiti.
Ima li ko iskustva kako se mogu zaliti jos prije suda. Kako najbolje dokazati da je steta veca. Moje misljenje je da ne mogu za ove pare uzeti sve dijelove koji su isteceni i unisteni. U pezou mi nece tek tako dati ponudu za dijelove na osnovu slika.
Ima li ko iskustva kako se mogu zaliti jos prije suda. Kako najbolje dokazati da je steta veca. Moje misljenje je da ne mogu za ove pare uzeti sve dijelove koji su isteceni i unisteni. U pezou mi nece tek tako dati ponudu za dijelove na osnovu slika.
Najvaznije da si ti ziv, a steta ce se namiriti. Nadam se da je u njega neko dobro osiguranje jer ce ovo vjerovatno proglasiti totalnom stetom a to nikad za ostecenog nije pogodno. Lp
-
- Napredan član
-
da kod njega je Drina osiguranje, oni su mi ponudili nepunih 5600.
nista nisam jos napismeno dobio na taj prigovor, hocul mocu uloziti prigovor drugi puta ili moram na sud?
nista nisam jos napismeno dobio na taj prigovor, hocul mocu uloziti prigovor drugi puta ili moram na sud?
Ovako ja imam nekog malo iskustva sa stetama budući da radim za Croatia osgiuranje. Ovako ja sam privatno imao problema sa BSO oni bili stavili da je i moja krivica 50 % iako nisam bio i kriv i u dogovoru sa kolegama napisao sam prigovor. Kao prvo požalio se na to da nije bila moja odgovornost kao i da je procjena malo i dobio povećanja procjene za 500 KM i ispaltili 100% iznos. Sad najbolje bi ti bilo ako možeš kakav predračun dobiti pa im i to dostaviti. Moj ti je prijedlog napriši prigovor u kojem smatraš da je iznos oštete po tebi nizak jer si se konstatovao sa vještakom napiši ime tog vještaka ili i nemoraš napisati ime i pošljai. Ako možeš da ti kakav advokat na to udari pečat kao da je on poslao to bi super bilo. To ože da potraje mjesec dana ili čak više dok oni kao razmotre tvoju žalbu. Ti nemoraš ništa na sud ići ako nećeš uvijek tu njihovu ponudu ćeš imati na stolu. Jedino ako ti se nežuri napiši priogovor nemaš šta izgubiti. Ako još te šta bude zanimalo vezano za to tu sam . POzdrav
-
- Napredan član
-
dobio sam ja 5600 a advokatica je trebala uloziti prigovor, al kao njen vjestak rekao da je iz Drine procjena OK. medjutim za dijelove to ne moze biti jer je instrument tabla otisla sa airbazima, a ni naprijed dijelovi nosu tako jeftini,
razumeijem ja da se ne isplati to popravljati, ali nek plate dijelove koji su osteceni nek ih ne interesuje hocul ja praviti ili ne
razumeijem ja da se ne isplati to popravljati, ali nek plate dijelove koji su osteceni nek ih ne interesuje hocul ja praviti ili ne