Rucno podizanje farova?
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Rucno podizanje farova?
Kako rucno podignuti farove (snop svjetla) na 307? Ovako mi slabo baca pa nek mi blicaju malo :)
Motion & Emotion
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
- Kontakt:
-
Re: Rucno podizanje farova?
Ima dva inbusa odozgo na farovima kad otvoris haubu vidjeces,bijele su boje...ja sam ih podigao do kraja i onda posle unutra podesio kako mi pase da se dobro vidi a niko mi ne blica :)
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Koje su ti sijalice na autu? Moze ti biti do sijalica. Pokusaj je rucno namjestiti, mozda se pomjerila iz lezista ili ako imas xenone mozda ti se od temperature iskrivila sijalica, tj. leziste (jer je vecim plasticno). Ako ti sijalica ne stoji kako treba (ako je previse spustena ili podignuta) ne mogu ti ni svjetla biti u redu, to ti se odmah mora odraziti na snop. Pogledaj kroz far da li ti sijalica stoji tacno na sredini onoga okruglog limića oko nje. Ako nije u sredini, do toga ti je 100%. Uostalom, mislim da ce ti na tehnickom odraditi besplatno stelovanje snopa, tamo gdje si odradio tehnicki. Probaj prvo ovo sa sijalicom pa javi sta si uradio 

- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Rijesio sam ispale iz lezista (udarale u onaj metalni krug) dobro je sad :) A onak pitam za podizanje posto nisam znao gdje. Hvala Avicii i nije xenon :)
Srky, koja 2 imbusa, jedino kad podignem vidim one na farovima inbuse sto drze nosac...
Srky, koja 2 imbusa, jedino kad podignem vidim one na farovima inbuse sto drze nosac...
Motion & Emotion
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
- Kontakt:
-
aham dobro da si rijesio to 
Ima gore dva plasticna imbus sarafcica i na njima rucno spustas i dizes farove ,tj na svakom faru po jedan ...

Ima gore dva plasticna imbus sarafcica i na njima rucno spustas i dizes farove ,tj na svakom faru po jedan ...
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Haaa.. vidis, to je toPhantom je napisao/la:Rijesio sam ispale iz lezista (udarale u onaj metalni krug) dobro je sad :) A onak pitam za podizanje posto nisam znao gdje. Hvala Avicii i nije xenon :)