Moj aviJon 307 sw
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Re: Moj aviJon 307 sw
Stvarno lijep Pug
, nadam se da ćeš uskoro ostvariti nešto od svojih planova:

Clapton is God!
- Crn1
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDi ; 2.0 HDi 16v
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
UUUU, skidaj nosace
Ovaj crveni je predobar. Jos jedan predlog - video sam na netu, ima neki zelenkasti karavan, kao taj ispod crvenog, koji je popinio vrata na gepeku, tj taj donji deo izravnao sa branikom, to mi je preedooobroo! Kucaj na googl-u, ne mozes da ga promasis :)

- klol
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 SW
-
Nisam te najbolje shvatio sad za ovaj post, šta si mi predložio :/
Znam na šta misliš crni, ali meni se to ne sviđa iskreno, mada ću vidjeti opet dok ostale stvari završim, ako ništa eksperimentalno od kartona napraviti da vidim kako izgleda lolCrn1 je napisao/la:UUUU, skidaj nosaceOvaj crveni je predobar. Jos jedan predlog - video sam na netu, ima neki zelenkasti karavan, kao taj ispod crvenog, koji je popinio vrata na gepeku, tj taj donji deo izravnao sa branikom, to mi je preedooobroo! Kucaj na googl-u, ne mozes da ga promasis :)
Bek tu d fjučr i bek tu d tema:
Za ovu godinu imam u planu skinuti krovne nosače, vjerovatno još ove sedmice, i bacio sam se na nabavku j**enog spojlera kojeg nema na mapi čini mi se

Poslije nove godine odma' ide fap filter na ukidanje, i felge sa ranijih slika ću da uzmem ako ih ne proda taj lik što mi ih je obeć'o... Dalje ćemo da vidimo šta ćemo i kako ćemo, pošto će mi filter i felge uzeti dosta planiranog budžeta, moram nešto početi sa strane da zarađujem mislim li se ženiti i imati auto po svom ukusu

Kao što sam obećao, svaki korak ću ispratiti vjerovatno video snimkom, ako ne stignem to, biće slike detaljno

- klol
- VIP Član
-
Felge i vizir okej, a od opreme čini mi se da su fabrički senzori nazad, i možda da je spušten blago u odnosu na fabričko. Felge su skoro iste kao ove koje planiram kupiti, a kod mene će nazad kamera ići i malo još nekih preinaka, a i ostatak planova jedan po jedan ide kako sam ranije napisao. U svakom slučaju na prijedlogu hvala

odlicno sređen,po mom ukusu... svaka cast, da te posluzi dugo dugo.. u zdravlje drugar
- klol
- VIP Član
-
Eh, evo jedan mini update. Imao sam problem sa sistemom za ESP/ASR i ABS sistemom, dijagnostika pokazala da na desnom točku senzor nije u funkciji, sutra ću ujutro ići da čistim taj problematični, pa ću skinuti i lijevi da vidim u kakvom je stanju. Nadam se da ću uspjeti par slika uhvatiti dok to budemo radili ako majstor dozvoli
Malo je težak čovjek
Zamijenio sam desnu maglenku u faru koja nije radila otkako sam ga kupio, podmazao sam brave jer mi nisu najbolje zatvarala zadnja vrata, sve su podmazane sad.
Kod sina od tog majstora ću vidjeti za fap filter da li radi ukidanje, i da napravim ključ sa daljinskim. To mi je cilj ove sedmice završiti.
I naravno, kao i u svemu dobrom, ima i nešto loše - plutajući zamajac
J*** ga ko ga izmisli i napravi, počele su oprugice da se čuju kad se auto upali i ugasi, i malo dok radi. Majstor kaže da tako mogu voziti i godinu, ako sad nisam pri parama da to kupim i mijenjam. Tako da me to čeka uskoro, vjerovatno na ljeto nekad
otpadaju felge iz opcije za kupovinu vjerovatno za čitavu godinu onda, mogu se bavit' ovim manjim estetskim glupostima
Toliko do sutra..

Zamijenio sam desnu maglenku u faru koja nije radila otkako sam ga kupio, podmazao sam brave jer mi nisu najbolje zatvarala zadnja vrata, sve su podmazane sad.
Kod sina od tog majstora ću vidjeti za fap filter da li radi ukidanje, i da napravim ključ sa daljinskim. To mi je cilj ove sedmice završiti.
I naravno, kao i u svemu dobrom, ima i nešto loše - plutajući zamajac

Toliko do sutra..
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ma samo gas, moze to jos
A i kad ode, ugradis mu fixni zamajac (jeftinija varijanta) i miran. Evo i ja vozim sa fixnim pa nikakvih problema nemam.
Super, ajde ako bude dao majstor pa okini koju sliku, da vidimo o cemu se radi

Super, ajde ako bude dao majstor pa okini koju sliku, da vidimo o cemu se radi

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ubijedi majstora kako znas da ti dopusti slikanje 
I mene to zanima jer i meni povremeno izbaci gresku za abs i esp , a dijagnostika kaze da je senzor na zadnjem desnom tocku ,tj kao i kod tebe.
Sto se zamjca tice vozi tako dok se ne sabere lova i onda stavis set i fiksni zamajac i mirna Bosna.
Reci majstoru da sam ti ja reko da smijes slikati

I mene to zanima jer i meni povremeno izbaci gresku za abs i esp , a dijagnostika kaze da je senzor na zadnjem desnom tocku ,tj kao i kod tebe.
Sto se zamjca tice vozi tako dok se ne sabere lova i onda stavis set i fiksni zamajac i mirna Bosna.
Reci majstoru da sam ti ja reko da smijes slikati

- klol
- VIP Član
-
Hahaha, reći ću mu pa ćemo vidjeti reakcije xD
Btw zar se može fiksni staviti gdje je bio plutajući, tj. set se stavlja od onog modela sa 66 kw ili kako ide to? De mi pomozite malo plox
A danas smo pokušali samo sa skinutim točkom nešto malo očistiti, jer je do senzora malo teže doći i kaže majstor hladno boji se da ga ne polomi skroz, pa smo uradili jedno veliko ništa. On očistio malo koliko je mogao dohvatiti sa šarafcigerom, i nasprejali WD-om, ali ništa nismo uspjeli s tim uraditi, večeras opet pokazalo grešku. U subotu idem praviti ključ od daljinskog kod njegovog sina u radnji isto, pa ćemo vjerovatno skidati sve i čistiti senzor, pit'o sam u jednoj radnji cijena senzora je oko 50 KM jedna varijanta i 61 KM druga, što nije nedostižno i ako se slomi samo ćemo turit' novi i gotovo.
A i taj njegov sin mi je obećao dati broj od čovjeka nekog koji skida dosta jeftino onaj DPF, zasad stoji ona ponuda od 300 KM koje mi se ne daju, pa ću vidjeti da nazovem ovog i ako bude jeftinije kod njega uraditi i to možda do kraja mjeseca.
Btw zar se može fiksni staviti gdje je bio plutajući, tj. set se stavlja od onog modela sa 66 kw ili kako ide to? De mi pomozite malo plox
A danas smo pokušali samo sa skinutim točkom nešto malo očistiti, jer je do senzora malo teže doći i kaže majstor hladno boji se da ga ne polomi skroz, pa smo uradili jedno veliko ništa. On očistio malo koliko je mogao dohvatiti sa šarafcigerom, i nasprejali WD-om, ali ništa nismo uspjeli s tim uraditi, večeras opet pokazalo grešku. U subotu idem praviti ključ od daljinskog kod njegovog sina u radnji isto, pa ćemo vjerovatno skidati sve i čistiti senzor, pit'o sam u jednoj radnji cijena senzora je oko 50 KM jedna varijanta i 61 KM druga, što nije nedostižno i ako se slomi samo ćemo turit' novi i gotovo.
A i taj njegov sin mi je obećao dati broj od čovjeka nekog koji skida dosta jeftino onaj DPF, zasad stoji ona ponuda od 300 KM koje mi se ne daju, pa ću vidjeti da nazovem ovog i ako bude jeftinije kod njega uraditi i to možda do kraja mjeseca.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Sto se tice fiksnog zamajca i seta kvacila za njega ja sam ga uzimao u ovlastenom , e sada
da li je od 66 kw to ne znam.
Trazili su mi broj sasije i po njemu su mi dali set
da li je od 66 kw to ne znam.
Trazili su mi broj sasije i po njemu su mi dali set

- klol
- VIP Član
-
Aha, pa vidjeću onda i ja tako da odradim, raspitaću se još malo dok je hladno neću da se bakćem tim preko zime, dok otopli to ću gledati da riješim. Set sa fiksnim bi trebao biti jeftiniji? Je li tajna koliko je tebe izašla zamjena? I da li si primijetio ponaša li se auto išta drugačije s novinom? :/