Podizac prozora...
- daki30
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDI
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Podizac prozora...
Na suvozacevoj strani pri podizanju stakla dodje do pola pa se vraca,zna li itko zbog cega,ostali prozori su u redu?
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Podizac prozora...
Probaj prilikom zatvaranja drzati prekidac cijelo vrijeme i par sekundi nakon sto se prozor zatvori.Isto tako i sa otvaranjem uradi.Tako se radi reinicijalizacija prozora.Ako ne uspije iz prve ponovi postupak par puta.Ako i tada ne bude ok provjeri gdje ti prozor zapinje jer sigurno naidje na veci otpor pa se vraca nazad jer ima sistem protiv ukljestenja.
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Imas kupiti neki sprej za to, mislim da se zove silikonski sprej,naspricas gume oko prozora unutar tih guma i vjerovatno ce problem biti rijesen...pokusaj pa nam javi.
pokusaj od proizvodjaca Renco kupiti taj sprej,ako pokusas sa vd sprejom napravit ces jos gore.
pokusaj od proizvodjaca Renco kupiti taj sprej,ako pokusas sa vd sprejom napravit ces jos gore.
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
Ja imam isto taj problem ali na mojoj vozacevoj strani,nekada mi dodje da iscupam staklo skroz koliko me iznervira
Nadam se da cemo naci resenje,kad sam skidao tapacirunge bas sam gledao dal ima igdje ista da koci ali nista,jednostavno dodje negdje malo vise od polovine i vrati se dole

Nadam se da cemo naci resenje,kad sam skidao tapacirunge bas sam gledao dal ima igdje ista da koci ali nista,jednostavno dodje negdje malo vise od polovine i vrati se dole

- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Pokusajte to kao sto kula kaze ako nme bude ima taj sprej i ako ni on ne pomogne pisite...
- daki30
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDI
-
Problem riješen keder na jednom mjestu bio rasječen pa je staklo zapinjlo pri podizanju,promijenio keder i to je to lol
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Ista stvar kod mene, isti prozor. Moram probati sa tim sprejem. Dešava mi se to samo kada je skoro skroz otvoren pa ga počnem dizati. Ali ako malo povučem staklo lijevo, onda se fino podigne.srky_ug je napisao/la:Ja imam isto taj problem ali na mojoj vozacevoj strani,nekada mi dodje da iscupam staklo skroz koliko me iznervira![]()
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Super sto si rijesio problem rockdaki30 je napisao/la:Problem riješen keder na jednom mjestu bio rasječen pa je staklo zapinjlo pri podizanju,promijenio keder i to je to lol
Svakako je preporucljivo naprskati keder stakla, znaci onaj zlijeb kuda klizi staklo. Ja sam na par auta to radio sa nekom tecnom masti i dobro se pokazalo, staklo leti..