Problem sa servom volana i zamajcem P407 2,0 hdi
Problem sa servom volana i zamajcem P407 2,0 hdi
Dali netko ima rijesenje za mojih nekoliko problema koji su nastali u mjesec dana na 407-ici,otisao mi je zamajac te letva volana pa me zanima kako i gdje to popraviti te po kojoj cijeni i trn u oku,nigdje ne mogu da nabavim kedere za prednje malo staklo s vozaceve strane te zadnje staklo,ima li netko rjesenje?
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Re: Problem sa servom volana i zamajcem P407 2,0 hdi
Prije svega prijatelju nam se predstavi
Temu si stavio u pogresno mjesto pa smo je i premjestili.
Kada nam se predstavis pomoci cemo ti oko tvojih problema,ja imam vec moguce rjesenje oko volana,mnogo bezbolnije nego sto mislis
Zamajac radi kod majstora,a taj keder i staklo vidi po sotovima ili imas na piku dosta razbijenih 407 ca sa kojih se prodaju takve stvari.
Temu si stavio u pogresno mjesto pa smo je i premjestili.
Kada nam se predstavis pomoci cemo ti oko tvojih problema,ja imam vec moguce rjesenje oko volana,mnogo bezbolnije nego sto mislis

Zamajac radi kod majstora,a taj keder i staklo vidi po sotovima ili imas na piku dosta razbijenih 407 ca sa kojih se prodaju takve stvari.
Novi sam pa neznam jos kako sto ide :/ kako mislite bezbolnije?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Druze, pravila foruma nalazu da nam se prvo predstavis na linku koji ti je Zule okacio.
Opisi nam detaljnije sta ti se desava sa volanom i letvom, jer je bilo slicnih problema na P407 kod forumasa, a nisu toliko strasni za popravku
Opisi nam detaljnije sta ti se desava sa volanom i letvom, jer je bilo slicnih problema na P407 kod forumasa, a nisu toliko strasni za popravku

- zulleee
- Iskusan član
-
Ovako ima ljudi na forumu koji su radili zamajac pa ce ti pomoci oko toga.
Reci nam koje ti staklo treba,imas na piku tih stakala za 407 cu samo pogledaj i naruci.
Jesi dosipao ulje u servo pumpu?
Trebas samo crijevo visokog pritiska da odvrnes dok auto radi pustiti da izadje zrak i nesto ulja,zavrnuti to crijevo i sipati ulje dok auto radi,ja sam sipao dok auto nije radilo i nije pomagalo,kada sam dolio ulje a auto radio stvar je postala odlicna.
Reci nam koje ti staklo treba,imas na piku tih stakala za 407 cu samo pogledaj i naruci.
Jesi dosipao ulje u servo pumpu?
Trebas samo crijevo visokog pritiska da odvrnes dok auto radi pustiti da izadje zrak i nesto ulja,zavrnuti to crijevo i sipati ulje dok auto radi,ja sam sipao dok auto nije radilo i nije pomagalo,kada sam dolio ulje a auto radio stvar je postala odlicna.
- zulleee
- Iskusan član
-
Sutra cu ti slikat tu pumpu i to crijevo i gdje se odvne...
Nisi mi reko koje ti staklo fali da ga trazimo na piku....Pisi nam slobodno ne ujedamo
Kada budes kupovao ulje trazi ovo
Total Fluide AT42-PR 9730.A6 ili Total Fluide DA-PR 9730.AI Mada je kopd mene neko drugo sutra cu ti i njega slikat.
Ima nekoliko clanova koji su mijenjali zamajac pa ce ti rec koji da kupis i koliko kosta,sto se tice stakla njih imas na piku ili po sotovima,a za volan samo odvrni crijevo ispusti zrak doli ulje i miran.
Nisi mi reko koje ti staklo fali da ga trazimo na piku....Pisi nam slobodno ne ujedamo

Kada budes kupovao ulje trazi ovo
Total Fluide AT42-PR 9730.A6 ili Total Fluide DA-PR 9730.AI Mada je kopd mene neko drugo sutra cu ti i njega slikat.
Ima nekoliko clanova koji su mijenjali zamajac pa ce ti rec koji da kupis i koliko kosta,sto se tice stakla njih imas na piku ili po sotovima,a za volan samo odvrni crijevo ispusti zrak doli ulje i miran.
Heheh ma svaka vam cast ljudi koliko ste dobri,ne fale mi stakla,samo kederi na vozacevoj strani na prednjim vratima na malom stakli te na zadnjim vratima s iste strane,zadnji keder je kao aluminijski pa se pomotao kad sam mijenjao staklo i mislim da se ne moze ispeglati,,,gdje bi mogao kupiti to servo ulje? u peugeotovom servisu ili?
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Ulje mozes naci u bilo kojoj prodavnici autodijelova, ne moras u ovlasteni ici zbog toga. Pokusaj ovo kad ti Zule slika, vjerovatno je do toga, a nije to problem odraditi.
Za tu lajsnu najbolje da nadjes negdje na otpadu, da na licu mjesta zamjenis sta ti treba i eto..
Za tu lajsnu najbolje da nadjes negdje na otpadu, da na licu mjesta zamjenis sta ti treba i eto..

Eh da,taman kad pomislite da je to sve,imam jos jedan problem,prednji kotaci mi puno trose vanjske gume
- zulleee
- Iskusan član
-
Najbolje otidji kod majstora i neka ti vidi zasto se guma u tom dijelu vise trosi usput se raspitaj i za zamajac koji moze bit fiksni i plivajuci odaberi onaj jeftiniji jer i nema neke razlike. Gume se trose jer auto geometrijski ne lezi u normali,otidji majstoru i znat ces sta ciniti s ptoblemom guma i zamajca.
- ElComandante91
- Moderator
- Vozim: 206
- Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
- Motor: 1.4E; 1.4 HDi
- Ima zahvala: 350 puta
- pohvaljen: 235 puta
-
Što se tiče guma vjerovatno treba reglažu trapa odraditi, to je najčešći problem.
Clapton is God!
- zulleee
- Iskusan član
-
Kao sto rece comadante to je vjerovatno i problem,sto nije skupo da se sredi. Tvoj auto ima vecinu problema kao svi drugi auti i marke,samo sto taj bivsi vlasnik nije vodio racuna pa se sve na tebe slomilo 

Sve je to super samo sto mi ovdje kod nas u orasju i nemamo bas nekih majstora :/ ...ok,trap mogu kod margetica u brckom a za sve ostalo moram se na drugi nacin snaci,pa me zanimaju mjesta gdje da odradim,polovni djelovi ako se tako isplati,same cijene svega,bas sve
- zulleee
- Iskusan član
-
Imas onaj servis kada krenes od Loncara prema Brckom mislim da se zove Timko tacnije u Plazuljama,evo broj telefona pa nazovi pitaj kolko bi te kostao zamajac + 387 (0)49 301 118. Kada god prodjem ima hrpa peugeot auta...sreduj malo po malo,sutra cu ti slikat servo pukpu pa vidi ako neces sam sebi da sredis to nadji nekog majstora ili ptijatelja koji se razumije u to pa i to sredi.