System depolution faulty
- neretva 1
- Napredan član
- Vozim: 407
- Motor: 1.6 HDI
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 14 puta
-
System depolution faulty
Poslije godine i nešto i pređenih 30 tkm prvi problem. Do sada samo gorivo i ulje. Pođem s posla kući, izvlačim se kroz gradsku gužvu i na rotoru mi odjednom ne prihvaća gas i gubi snagu. Odmah se parkirao i izgasio. Upalim ga i sve normalno (u gužvi nisam primjetio dali mi gori neka lampica) te krenem i poslije 5 minuta na izlasku iz grada ponovo isto. Parkirao se ...vidim gori žuta lampica i na ekranu System depolution faulty. Poslije par minuta upalim i vozim 30 km otvorene ceste do kuće bez ikakvih problema ali lampica čitavo vrijeme gori. Vozio sam 60-100 kmh zbog gužve. Ujutro krenem ponovo na posao ... žarulja i dalje gori do kraja puta ...ja ga gonim do 130-140 kmh i sve ok. Potrošnja normalna.
Popodne ga upalim i žarulja NE gori. U ovih nekoliko dana sve ok a prešao sam oko 400 km.
Uoči incidenta iscjedak sam rezervoar jer sam htio do svoje benzinske. Računalo je pokazivali da mogu još samo 20 km. To je razlog zašto sam zadnjih 100 km vozio na niskim obrtajima. Usuo sam čak 67,3 l.
Da li je netko iskusio nešto slično i slažete li se da je izuzetno spora vožnja i(li) prljavština na dnu rezervoara uzrok?
Popodne ga upalim i žarulja NE gori. U ovih nekoliko dana sve ok a prešao sam oko 400 km.
Uoči incidenta iscjedak sam rezervoar jer sam htio do svoje benzinske. Računalo je pokazivali da mogu još samo 20 km. To je razlog zašto sam zadnjih 100 km vozio na niskim obrtajima. Usuo sam čak 67,3 l.
Da li je netko iskusio nešto slično i slažete li se da je izuzetno spora vožnja i(li) prljavština na dnu rezervoara uzrok?
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: System depolution faulty
moze biti da je do goriva, antipolution greska ti je genericka greska koju salje bilo koji senzor na izduvnoj grani (vecinom) i moze znaciti milion stvari, nebi trebalo da je nesto ozbiljno cim je u pitanju privremena greska koju je racunar sam ponistio nakon nekog vremena voznje bez iste
ako hoces da si miran mozes ga odvesti da vidis koji je tacno senzor bacio gresku i da se posavjetujes sa majstorom jer si pomenuo da nije primao gas ali ako se ne ponovi ja se ne bih pretjerano brinuo
ako hoces da si miran mozes ga odvesti da vidis koji je tacno senzor bacio gresku i da se posavjetujes sa majstorom jer si pomenuo da nije primao gas ali ako se ne ponovi ja se ne bih pretjerano brinuo

- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 4 puta
-
Ako se ne ponovi ne brini se,kod mene je tako jednom i nakon sipanja ATF ulja u gorivo greska nestala...
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Ako ga gusis, ne bi bilo lose koji put ba magistralni put, prva, druga, traca na 5000 obrtaja presaltat. Malo izduvati. Kolegi se desavalo slicno na Audiju i majstor na put i to uradi i kaze gradska voznja, gusi se auto, valja nekada i produvati...
Motion & Emotion
- neretva 1
- Napredan član
-
Ma ovo mi se prvi put dogodilo. Ubuduće čim pola ili 1/3 rezervoara punim do vrha.
Drugo, imam povoljnu cestu do posla ali bile su gužve zbog mora i ...
Drugo, imam povoljnu cestu do posla ali bile su gužve zbog mora i ...
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Kada ti bude zgodno otidji na dijagnostiku , ovako se moze samo nagadjati,
I meni se znalo desavati da mi izbaci gresku i baci u safe mode. Nakon paljenja i gasenja ne ide u safe mod a lampica i dalje gori , da bi se nakon sljedecega gasenja i paljenja i lampica ugasila.
Kod kolege Dine je dijagnostika javila da je fap zacepljen , sto je rijeseno i za sada nemam problema
I meni se znalo desavati da mi izbaci gresku i baci u safe mode. Nakon paljenja i gasenja ne ide u safe mod a lampica i dalje gori , da bi se nakon sljedecega gasenja i paljenja i lampica ugasila.
Kod kolege Dine je dijagnostika javila da je fap zacepljen , sto je rijeseno i za sada nemam problema
- neretva 1
- Napredan član
-
Odlučio sam voziti do prvog slijedećeg paljenja lampice. Pojavili se - odmah dijagnostika.
- domuz86
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407
- pohvaljen: 0
-
Kod mene je stalno upaljena ta lampica od motora i tu mi gresku uvjek javlja. Al kod mene je benzinac na plin i nevidi na plinu da mu radi pumpa za benzin i za to mi javlja tu gresku. Bar tako mi je rekao majstor.. :)
- boki_bl11
- Početnik
- Vozim: Peuget 407 2.0 HDI
- pohvaljen: 0
-
Pozdrav svima, i ja sam imao isti problem. U pitanju je 2.0 HDI (100kW) motor. Auto najviše vozim po gradu, a i gorivo nam je prilično loše.
Meni su u servisu rekli da je gore navedeno uzrok, jer su provjerili nivo aditiva u FAP filtru, bilo je 3/4 u posudi. Na kraju su bili pošteni i rekli mi da uspem EURO 6 dizel i "ispucam" auto na auto-putu.
Tako sam i uradio, usuo EURO 6 i vozio od BL do Gradiške i nazad. Dođem kući, ugasim auto i opet upalim - nema više greške. Nakon toga sam prešao već 5000 km i nije se ponovo javljala, pa preporučujem malo bolje gorivo i auto-put prije posjete servisu. :)
Meni su u servisu rekli da je gore navedeno uzrok, jer su provjerili nivo aditiva u FAP filtru, bilo je 3/4 u posudi. Na kraju su bili pošteni i rekli mi da uspem EURO 6 dizel i "ispucam" auto na auto-putu.
Tako sam i uradio, usuo EURO 6 i vozio od BL do Gradiške i nazad. Dođem kući, ugasim auto i opet upalim - nema više greške. Nakon toga sam prešao već 5000 km i nije se ponovo javljala, pa preporučujem malo bolje gorivo i auto-put prije posjete servisu. :)
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 743 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Sta gorivo radi od auta ljudi je li realno. Svako 2 dana cujem istu pricu
Sent from my LG G2 using Tapatalk

Sent from my LG G2 using Tapatalk
- neretva 1
- Napredan član
-
Prođe jedna godina od ovog paljenja lampice pa da se pohvalim ... prošao sam od tada punih 27 tkm i niti najmanja greška...
Poslano sa mog SM-G920F
Poslano sa mog SM-G920F
- saraf74
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 13 puta
- pohvaljen: 10 puta
-
Meni takodje gori vec godinu i bilo bi mi neobicno da se ugasi.Nemam nikakvih simptoma,auto ide kao ludo.
- neretva 1
- Napredan član
-
Evo mene opet. Pohvalih se prije mjesec dana i ugrizoh za jezik. Prije 3 dana primjetim gori mi opet ista lampica kao prije godinu i nešto i na bordu "System depollution faulty". Namjeravam što prije na dijagnostiku. Auto radi potpuno normalno bez trzanja. Potrošnja kao i prije. Lampica gori stalno znači ne blinka. Ima li neko iskustva što mogu očekivati? Fali li možda aditiva za FAP obzirom da je kod mene već 60 tkm a nisam dolijevao?
Poslano sa mog SM-G920F
Poslano sa mog SM-G920F