Navigacija RT3 raspored zica
- domuz86
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Navigacija RT3 raspored zica
Pozz,
Mada ovo nije kvar al eto nadam se da nije problem sto ovdje otvaram temu.
Helem o cemu se radi. Imam navedenu navigaciju u autu i sada sam ugradio kameru kada idem u rikverc. Palim je manualno preko menia a vidio sam da postoji mogucnost da se ona automacki pali kada presaltam u rikverc. Znam da trebam napon od rikverca skopcati i na cincu za video imam dodatnu zicu za taj napon ali neznam gdje da je skopcam na navigaciji, odnosno da imam raspored zica mogao bih mozda predpostaviti gdje trebam. Ako neko zna bio bih vrlo zahvalan da mi pomogne?? lppp
Mada ovo nije kvar al eto nadam se da nije problem sto ovdje otvaram temu.
Helem o cemu se radi. Imam navedenu navigaciju u autu i sada sam ugradio kameru kada idem u rikverc. Palim je manualno preko menia a vidio sam da postoji mogucnost da se ona automacki pali kada presaltam u rikverc. Znam da trebam napon od rikverca skopcati i na cincu za video imam dodatnu zicu za taj napon ali neznam gdje da je skopcam na navigaciji, odnosno da imam raspored zica mogao bih mozda predpostaviti gdje trebam. Ako neko zna bio bih vrlo zahvalan da mi pomogne?? lppp
- Phantom
- Site Admin
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 90 puta
- Kontakt:
-
Re: Navigacija RT3 raspored zica
zar ta kamera za rikverc se ne spaja na rikverc svjetlo? I kada se to svjetlo upali pali se i kamera
Motion & Emotion
- domuz86
- Aktivan član
-
Spojio sam ja nju na rikverc svjetlo al ne pali displej kada ga presaltam zato sto se mora jos jedna zica spojiti na rikverc svjetlo, a drugi krj te zice na navigaaciju i preko nje ide pobuda za paljenje displeja. Samo trebam otkriti koja je to zica.
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Pogledaj malo ovaj PDF:
http://www.olteanucosmin.ro/rd4_to_rt3.pdf
Stranica 35. Ako ti sve uspiješ, bilo bi lijepo da nam napišeš kako šta, i mene to interesuje. Posebno me interesuje kako si riješio da ti se ne ugasi video sa kamere u vožnji.
http://www.olteanucosmin.ro/rd4_to_rt3.pdf
Stranica 35. Ako ti sve uspiješ, bilo bi lijepo da nam napišeš kako šta, i mene to interesuje. Posebno me interesuje kako si riješio da ti se ne ugasi video sa kamere u vožnji.
- domuz86
- Aktivan član
-
Hvala drug, kontaktirao sam jos jednog covjeka iz poljske koji ima klip na youtube i dao dao mi mail da mi objasni. Pisao sam mu al mi jos nista nije odg. Svakako cu ovo procitati pa vidjeti sta mogu uraditi. Ako uspijem dobit cete sve informacije.. pozzz
- domuz86
- Aktivan član
-
Da ti se ne gasi displej u voznji mora se hakovati displej tako sto ce se odredjeni pinovi na ploci blokirati a izvesti novi. Imam ja neku semu samo nije mi bas najjasnija. Al naadam se da cu skontati..
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
A ja sam našao neki kabal da neka firma prodaje što može da otključa ekran, kako li su oni to izveli da se ne vrši prepravka ploče? Samo je skup dođavola, mislim da je preko 200km.
- domuz86
- Aktivan član
-
drug to je jedan uredzaj koji ima izvedene djekove i u kojem je prespojeno ono sto se treba uraditi na displeju odredzeni pinovi blokirani a neki prespojeni jedni na druge. Moze sto to i ovako uraditi bez da se daje 200KM smo reba malo traganja za informacijama. Ja se nadam da cu uspjeti. A takodzer moze se to i pomocu nekog programa da se skopca auto na kopjuter i da se to odradi.