206 2.0 hdi

205,206,207,208,2008
Zaključano
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

206 2.0 hdi

Post Postao/la ArminM »

pozz svima jos jednom. dugo mi je trebalo da se nakanim da se logujem preko laptopa pa da predstavim svoj auto.
Druzimo se odnedavno, i to mi je odmah da kazem prvi peugeot do sada.
Ovog sam kupio na nevidjeno, na osnovu slika samo, bio sam u italiji i nisam ga mogao pogledati, ali eto mislim da se nisam ni zeznuo. Auto sam kupio striktno kao gradski, jer imam jos jedno auto, tako da mislim da ce pug posluziti svrsi kojoj je namijenjen.
U pitanju je 2.0 hdi, radjen je remap, ali ne znam koja mu je snaga, pretpostavljam oko 120+ks, nisam bio na valjcima.Auto je spusten, na 15kama trenutno, mozda budu i neke vece felge. Od opreme ima dosta toga, koliko sam upratio mislim da je oprema kao kod cabria, ona roland garros, mozda grijesim ali ispravit cete me.
Auto ima jace od 200k na satu i ocuvan je extra, sjedista su potpuno nova, samo se na vozacevom vide tragovi koristenja, ali to me ne boli toliko, nije strasno. Pored koznih grijanih sjedista tu je i digitalna klima, senzori kise, mraka, coming home leaving home funkcija, daljinsko kljucanje, fabricka muzika s komandama na volanu, onaj veci bord i td. Na autu je preradjen izduv, malo mi je bucniji nego sto sam navikao od dizela ali navikavam se polako. Odziv na gas je odlican za ovakav auto, bas sam prijatno iznenadjen. da ne duzim evo slikicaslika
slika
slika
slika
slika
slika
slika

Na ove zadnje dvije slike se vidi da sam ga malo polirao jer je bio u ocajnom stanju. Presao sam samo jednu ruku jer sam slab s vremenom, ali poslije ovoga idu jos dvije pa zastitni vosak, nadam se da cu stic do snijega :D
slika
slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 748 puta
 pohvaljen: 388 puta
garage

Re: 206 2.0 hdi

Post Postao/la Avicii »

Po ovome sto si nabrojao odlicna oprema.. nema dalje :ok: Sjedista stvarno premocna kombinacija sa tapacirunzima :84:
Jos mu samo xenone nabaci (ako vec nisi) i bice ko bombona ;)
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Super,super,sve sto si nabrojao bas po ukusu. Pozitivna rekacija kada das gas je normlana za ovu snagu :D ,nije malo 120+ Ks na ovom autu. Sjedista pravo gotivna,kao sto ti rekose ako nemas xenone nabaci,svakako ljepse izgleda,a sto vece felge ljepse auto :D :handclap:
pezov
Početnik
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la pezov »

Svidja mi se boja koze :), ali mislim da ti je zadnja torzija problem, ne znam da li ti lupa u voznji al tockovi ti stoje / \ sto prestavlja problem zadnjeg mosta
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Ako budem stavljao xenone onda 90% idem na morimoto projektore pa kad je bal nek je maskembal. Imam ja negdje obicni h7 set ako se ne varam, mogao bi probat kako ce bit. Kako pezo podnosi xenone, imal kakvih nus pojava il moze obicni set.
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

pezov lupa mi pomalo nesto, pokusavao sam skontat sta al nikako,dizao sam ga na dizalicu ali je odozdo sve ok, koliko sam vidio oni amortizeri na torziji su potpuno novi, i kratki su skroz. Pomalo mi lupa rezervni tocak pa nisam potpuno siguran jel torzija ili nije, ali je i meni bila sumnjiva. Pomalo je vrcav nazad na naglim pokretima volana. Sta se mijenja na torziji? Ja sam probao jednog 2007 god cini mi se, lupa gore nego kod mene, a kazu mi torzija ispravna potpuno, e sad laik sam za to
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

A ne znam za te projektore.. nesto se nikako ne bih mogao nakaniti rastaviti far :/ al ako imas zivaca sto da ne.. ;) Kod mene na 307 nema nikakvih problema, koristim najobicnije slim balaste sa 5000k sijalicama. Slobodno nabaci, izgledace sigurno mocnije ;)
Sto se felni tice (ako imas u planu), meni premocno challengerke izgledaju na 206-ci.. jos na tvoju opremu, dobio bi pravi RC look :peugeot:
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Vidjet cu,nesto cemo radit vjerovatno. Prvo u planu je da zatamnim kompletan auto, to cim budem imao vremena, zavrsit poliranje, nesto sa stopama ucinit, poslije ostalo :)

Rastavio bih farove za pola sata, radio sam to prije. Prije nekoliko godina sam ugradio bi xenon projektore na Polo 6n2 koji sam tada vozio, i dan danas buraz uziva u tim farovima, sada ima i morimoto
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Hoces ti raditi zatamljivanje ili.. ? Ako ces sam raditi, de nabaci neki DIY.. :zvizd:
A kad pomenu poliranje, reci mi koji vosak koristis, kako ti vosak nabacujes?

EDIT: Cek, ne mogu te ispratiti.. mimoilazimo se postovima :D
Mozes li mi bilo sta napisati kako rastaviti farove.. mozda bih se i nakanio na tako nesto, radi matiranja fara, al se ne usudjujem jer nisam nikad rastavljao.
Jos da dodam, sto rece za stopke.. znaci i meni ove 'svemirske' bodu oci pravo :D a ako nista pokusaj ih zatamniti folijom, cisto da ih malo ublazis ;)
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Avicii je napisao/la:Hoces ti raditi zatamljivanje ili.. ? Ako ces sam raditi, de nabaci neki DIY.. :zvizd:
Ja cu radit stakla,, napravit cu neki diy nije frka. Mogu ga vec sad napisati, uradio sam preko 200-250 auta, ne znam ni sam. Ako je dobro ispolirano nije bitno koji vosak, onda tu samo ulogu igra vremenski period trajanja.vosak nanosim rucno, utrljavam krpom za to. Prije voska uvijek idem dvije ruke finom, pa onda zastita i eto. Poslije toga prakticno ne treba spuzva prilikom pranja

Sto se tice stopa kontam ih rastavit, unutrasnjost matirat, poslije mozda i ne budem vracao staklo, vidjet cu.
Otvaranje fara nije neko mudro slovo, treba ti industrijski fen i dobra volja. Svaki far, bar ovi plasticni, ima one kopce, plasticne ili metalne. Prvo njih oslobodis, ako su metalne skines ako su plasticne fenom se grije i odvaja sarafcigerom lagano. U biti grijes far po spoju lagano, i sarafcigerom ili necim slicno odvajas. Samo je poenta ici redom i ne vuci staklo na silu, da se ne bi napreglo i puklo. Imam ja slika od prije sto sam radio, mozemo i za to diy nekad napraviti. Pezoa nisam nikad radio, ali budem po svoj prilici. Skidao sam far, vidio sam kakav je, nista posebno *ebes ga
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Dobro i pristojno 206 izgleda nema se sta reci.
zadnje stope bih ja stavio original , meni je nekako najljepse kada su OEM i nikako mi ne sjedaju ove aftermarket.
Sretno sa 206-icom da te dugo sluzi :good:
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Probat cu stope odradit po svom, malo transparentnog spreja, malo mata i tako,vidjet cemo sta ce ispast. Pripremio sam i jedan sticker za prednji blatobran pa cemo vidjet kako ce izgledat
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

ArminM je napisao/la:
Avicii je napisao/la:Hoces ti raditi zatamljivanje ili.. ? Ako ces sam raditi, de nabaci neki DIY.. :zvizd:
Ja cu radit stakla,, napravit cu neki diy nije frka. Mogu ga vec sad napisati, uradio sam preko 200-250 auta, ne znam ni sam. Ako je dobro ispolirano nije bitno koji vosak, onda tu samo ulogu igra vremenski period trajanja.vosak nanosim rucno, utrljavam krpom za to. Prije voska uvijek idem dvije ruke finom, pa onda zastita i eto. Poslije toga prakticno ne treba spuzva prilikom pranja

Sto se tice stopa kontam ih rastavit, unutrasnjost matirat, poslije mozda i ne budem vracao staklo, vidjet cu.
Otvaranje fara nije neko mudro slovo, treba ti industrijski fen i dobra volja. Svaki far, bar ovi plasticni, ima one kopce, plasticne ili metalne. Prvo njih oslobodis, ako su metalne skines ako su plasticne fenom se grije i odvaja sarafcigerom lagano. U biti grijes far po spoju lagano, i sarafcigerom ili necim slicno odvajas. Samo je poenta ici redom i ne vuci staklo na silu, da se ne bi napreglo i puklo. Imam ja slika od prije sto sam radio, mozemo i za to diy nekad napraviti. Pezoa nisam nikad radio, ali budem po svoj prilici. Skidao sam far, vidio sam kakav je, nista posebno *ebes ga
Nisam nikad radio sa voskom pa zato pitam ;) Probacu i to..
A sto se farova tice.. fen vec imam, volje bi se naslo, samo vremena nikako :D Ali kad jos malo zahladi, zabicu se u garazu i udri :) Ako vec imas slika odradi neki diy kad uhvatis vremena ;)
ArminM
VIP Član
garage

Post Postao/la ArminM »

Imam slika, naci cemo ih, do sada sam radio reparaciju ili ugradjivanje projektora na farove audi a6, vw polo, toyota avensis, fors focus, golf i jos nekoliko auta, imao sam dosta slika dok sam se aktivno bavio time, sad ne stizem toliko od firme, zene i djeteta i jos dosta toga,heheh
Sloba
VIP Član
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la Sloba »

Definitivno ti je torzija losa; menjaju se iglicasti lezajevi i tuljci i to se radi na obe strane; dva iglicasta lezaja, tuljak i semering ti idu po strani, pogledaj slike na linku ispod
http://www.as-babin.com/auto-mehanika/r ... ovine.html
Nemoj dzabe da bacas pare na amortizere i slicno a u taj servis gde su ti rekli da je torzija ok nemoj vise nikada da odes :D Automobili iz Italije su puni opreme i zato mi se mnogo svidjaju (i moj auto je uvezen iz Italije :D ) a to da italijani ne odrzavaju kola a nemacii i svajcarci maze i paze su price za malu decu :D Koje ti je godiste auto, 2003?

p.s. u velikoj vecini slucajeva desni tocak lupa :D
Zaključano

Natrag na “Serija 2”