zamjena sijalica na automaskoj klimi pezo 307
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: zamjena sijalica na automaskoj klimi pezo 307
Nisi me skontao . Svjetla nece raditi sve dok se motor ne upali pa tek sekund nakon toga svjetla se upale . Kod mene se sve samo pogasi dok verglam , bio aku dobar ili los 

- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 749 puta
- pohvaljen: 388 puta
-
Hebem li ga.. nesto nisam mislio da je to ovako izvedeno puzz
A moglo bi se nesto mozda odraditi, al sto rece Kula bolje da to popalis preko dijagnostike, nego da ciganis i prespajas.
A moglo bi se nesto mozda odraditi, al sto rece Kula bolje da to popalis preko dijagnostike, nego da ciganis i prespajas.

- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
jbg nisi tako objasnio pa da te tako skontamkula je napisao/la:Nisi me skontao . Svjetla nece raditi sve dok se motor ne upali pa tek sekund nakon toga svjetla se upale . Kod mene se sve samo pogasi dok verglam , bio aku dobar ili los

to i jest najbolja opcija pa cu vidjeti kad se docepam dijagnostike moze li se odraditi kod mene to, ako bude moglo dobro i jestAvicii je napisao/la:Hebem li ga.. nesto nisam mislio da je to ovako izvedeno puzz

- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 172 puta
- pohvaljen: 323 puta
-
Ne mora preko dijagnostike. Okreni ključ na drugu poziciju, tj. na kontakt prije paljenja i pritisni dugme na ručici za žmigavac i drži ga dok ne čuješ pisak. Dobićeš poruku da su automatska svjetla upaljena. Isto tako se i gase.
Pitanje je što je to Peugeot meni ukinio na mom modelu kao i prvi kontakt.
- kula
- Site Admin
-
Mora na dijagnostiku da bi ukljucio opciju " dnevnih svjetala " gdje mu se automatski nakon paljenja auta upale kratka svjetla i pozicija nazad. Tada mu ne radi osvjetljenje instrument table ne moze upaliti duga niti mu se dimuje displej klime i boarda , a kada ih upali na rucicu onda mu sve radimara- je napisao/la:Ne mora preko dijagnostike. Okreni ključ na drugu poziciju, tj. na kontakt prije paljenja i pritisni dugme na ručici za žmigavac i drži ga dok ne čuješ pisak. Dobićeš poruku da su automatska svjetla upaljena. Isto tako se i gase.

- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
eh kula druze da ja vidim jesam te tacno shvatio kako ce to funkcionisati
odradim to preko dijagnostike i kad upalim kratka i pozicije ce sijati iako je na rucici okrenuto na off i tad ne mogu koristiti duga (blicanje i slicne budalastine), navece okrenem rucicu normalno na kratka kao i do sad i tad ostanu kratka sijati normalno s tim da dimuje centralnu konzolu i mogu se paliti duga po potrebi?
odradim to preko dijagnostike i kad upalim kratka i pozicije ce sijati iako je na rucici okrenuto na off i tad ne mogu koristiti duga (blicanje i slicne budalastine), navece okrenem rucicu normalno na kratka kao i do sad i tad ostanu kratka sijati normalno s tim da dimuje centralnu konzolu i mogu se paliti duga po potrebi?
- kula
- Site Admin
-
Tako je anele sve si dobro skontao samo sto mozes blicati , ali ne mozes duga upaliti dok ne okrenes rucicu kako si pomenuo 

- mara-
- Site Admin
-
Kažem ti kula, ne treba ti dijagnostika ako imaš ovo dugme. E ako nemaš, onda je to druga stvar, mada bi ti sigurno trebao da imaš s obzirom na opremu.
Anele, jesi li siguran da nemaš? Na samom vrhu ručice, malo je teže skontati, jer kao da je stopljeno sa ručicom. A blicanje uvijek možeš koristiti.
Anele, jesi li siguran da nemaš? Na samom vrhu ručice, malo je teže skontati, jer kao da je stopljeno sa ručicom. A blicanje uvijek možeš koristiti.
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
ma siguran 100% a nema sta biti tesko za skontati dugme kao ono za saltanje borda na brisacima, na rucici zmigavaca ga ima jedino onaj cija oprema iz fabrike sadrzi auto svjetla a kod mene to nema
- mara-
- Site Admin
-
Ništa, onda moraš na dijagnostiku. Ali ko ima dugme, ne mora ići, čisto da se zna. I da znaš, kada to podesiš tako, onda nemaš način da ugasiš svjetla, uvijek ti gore.
- kula
- Site Admin
-
Nastimao je sebi automatsko paljenje svjetala, reko da ne moram misliti jesu li upaljena ili ne, ali se nisu palila dok se ne smraci ili u tunel uletim. Tako da sam morao preko dana opet na rucicu paliti , a preko noci nista nisam morao diratimara- je napisao/la:Kažem ti kula, ne treba ti dijagnostika ako imaš ovo dugme. E ako nemaš, onda je to druga stvar, mada bi ti sigurno trebao da imaš s obzirom na opremu.

Onda su mi u bloku nastimali preko dijagnostike ovo sto sam ranije napisao i ja sam samo na ta dnevna svjetla jos ukljucio i automatsko paljenje i sada na rucicu mogu zaboraviti sto se svjetala tice

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
decki moze li mi tko objasniti dali kod mene se moze ovo sa kontaktom da ukljucim da mi se pale svjetla automaski bas bi volio to da uradim stim da na rucici od zmigavaca stoji na vrhu kao imitacija tog necega sto treba da pritisnem ali ne moze
- anel007
- VIP Član
- Kontakt:
-
je li ti ovakva rucica zmigavaca, da pise auto na kraju i ima dugme za pritisnuti:

ako jest onda koliko sam ja skontao citajuci po netu okrenes kljuc na prvu poziciju, znaci samo da ti se upali sijalica akumulatora na instrumentalci i drzis pritisnuto to dugme na zmigavcima nekoliko sekundi dok ne pisne da su upaljena
a ako nemas to dugme na rucici onda samo ovako kako smo pricali ranije, preko dijagnostike

ako jest onda koliko sam ja skontao citajuci po netu okrenes kljuc na prvu poziciju, znaci samo da ti se upali sijalica akumulatora na instrumentalci i drzis pritisnuto to dugme na zmigavcima nekoliko sekundi dok ne pisne da su upaljena
a ako nemas to dugme na rucici onda samo ovako kako smo pricali ranije, preko dijagnostike
- GazdaPaja
- Iskusan član
- Vozim: peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 3 puta
-
Trebam pomoc. Danas pokusavao zamjeniti sijalice na boardu,al nakon zamjene ne mogu namjestiti sat i datum ne reaguji tipke. Zna li ko sta bi moglo biti?
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока