Moj mint Peugeot 307SW 2.0 HDI

301,305,306,307,308,3008,309
Odgovori
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: Moj mint Peugeot 307SW 2.0 HDI

Post Postao/la Avicii »

Pripazi kad skines motoric, ne mora znaciti da je do njega. Kad dodjes do njega, skini crijevo sto ide na prednju sajbu i probaj da li onda radi motoric, tj.da li baca vodu ikako. Sa motorica ide crijevo prema sajbi i odmah na tom crijevu ima mali filter, kao oni sto su kod benzinaca od goriva. E pa meni je skoro skroz zastopao bio, promjenio filter, sve normalno radi.

Druga opcija, pogledaj u rubrici DIY o toj prskalici, neko je to popravljao, pa ako bas i tad ne mognes nista uraditi, onda kupuj drugi.. da ne bacas pare bzvz :good:
andrej
VIP Član
Vozim: 306 XT 1.6
Ima zahvala: 14 puta
 pohvaljen: 39 puta
garage

Post Postao/la andrej »

Jel mogu i putovanja bez Pežoa?
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Avicii je napisao/la:Pripazi kad skines motoric, ne mora znaciti da je do njega. Kad dodjes do njega, skini crijevo sto ide na prednju sajbu i probaj da li onda radi motoric, tj.da li baca vodu ikako. Sa motorica ide crijevo prema sajbi i odmah na tom crijevu ima mali filter, kao oni sto su kod benzinaca od goriva. E pa meni je skoro skroz zastopao bio, promjenio filter, sve normalno radi.

Druga opcija, pogledaj u rubrici DIY o toj prskalici, neko je to popravljao, pa ako bas i tad ne mognes nista uraditi, onda kupuj drugi.. da ne bacas pare bzvz :good:

Probao sam da otkačim crevo sa donje strane haube, tečnost ne ide, a motorić radi.

Voleo bih sam da to uradim, ali ne znam kako da priđem motoriću, rekli su mi sa unutrašnje strane blatobrana...
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

andrej je napisao/la:Jel mogu i putovanja bez Pežoa?
Mogu. Okini usput koju sliku, slike Kopa ili tako nesto.. Imamo rubriku 'putovanja' ali se jos kanimo da pocnemo nesto pisati pa eto imas cast da prvi pocnes :D Uglavnom, bilo sta.. put do tog mjesta, nesto zanimljivo, koliko km, gdje svratiti na pice, gdje ima radara.. bilo sta, no rules ;)

E sad od pumpici.. Moraces prvo skinuti desni tocak i unutrasnji blatobran. Unutrasnji blatobran ti se lako skida, prati samo gdje postoje ona plasticna tipla, gurnes u sredini onaj osigurac i izvuces tiplo vani. Kad skines unutrasnji blatobran, posuda se nalazi ispred tocka, skontaces odmah. E sad, postoje na njoj 2 crijeva, jedno vodi na prednju jedno na zadnju sajbu. Isprati ono sto ide na prednju sajbu i na njemu bi trebalo da bude taj mali filter. Raskopcaj to crijevo sa motorica i onda ukljuci prskanje, vidi da li ti motor izbacuje vodu ikako. Ako izbacuje, do filtera je sigurno. Ako ne izbacuje vodu, a i dalje radi onda prelistaj malo ovu temu pa vidi da li ti sta moze pomoci. http://www.peugeotclubbih.com/popravka- ... -t249.html

Jos nesto, preporucio bih ti da izduvas skroz crijeva. Kad rastavis crijevo od motorica, rastavi i ovu stranu na prskalicama u haubi i sve izduvaj.
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Danas sam se upustio u avanturu sa motorčićem (pumpom) za prskalice šoferke. Po vašim upurstvima sam prišao rezevoaru, (nisam morao da skidam tiple unutrašnjeg blatobana jer je savitljiv, otkačio oba creva i probao da li ide voda. Pošto nije davalo znake života, iako motorić radi, skinuo sam pumpicu i sada sledi pokušaj popravkr po uputstvu sa ovog foruma...
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Ajde pa javi jesi uspio. U krajnjem slucaju, nije skup ni polovan da nadjes, ali ipak je dobar osjecaj kad nesto sam popravis na autu ;)
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Jes, u pravu si, stvarno je super osećaj kada sam nešto napraviš!

Uspeo sam da skinem ventil sa pumpe, ali ne mogu da ga itvorim, boji se da ne polomin, tako da ću sačekati sutra da zajedno sa domarom u firmi to rastavim. Čovek ima zlatne ruke...

Imam jedno pitanje: Pošto nisam skinuo unutršnji blatobran već samo ga odmakao da izvadim pumpicu, ne znam koje crevo je za koju šajbu. Da li neko zna?

Meni ono što ide na belu sisicu izgleda kao ono za prednju šajbu (crno gumeno). Ovo što ide na crnu sisicu je plastičnije i prozirno, kao za akvarijum.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Pokusaj da napipas mali filter koji se nalazi na crijevu koje ide na prednju sajbu, tako ti je najlakse skontati. Nalazi se jedno 20-30cm od kraja crijeva. Tako je barem kod mene.
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Pregledao sam oba creva skroz do iznad točka i nema nikakvog filtera. Videću kada budem vraćao.
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

E ne znam ti, kod mene tu ima ovakav filter:

slika

Nista onda, izvuci oba crijeva pa duni malo, cuces odmah zrak na prednjim prskalicama. Msm da je tako najjednostavnije ;)
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Hvala na savetu.

U slučaju da osposobim samo jedan izlaz, moraću znati koje je prednje crevo a koje je izlaz za napred. Ukoliko osposobim baš taj, onda je sve ok. Ukoloko osposobim za nazad, moraću okrenuti sisice naopačke (nadole) da zamene strane.
andrej
VIP Član
garage

Post Postao/la andrej »

Popravljeno! :wii:

Domar Nikola je rastavio razvodnik, videli smo da je sa jedne strane gumica koja zatvara "dobila" po rubovima, tako da smo je žiletom skratili. Probali smo i rade obe strane.

Nadam se da će izdržati bar preko zime....

Stvarno je super osećaj kada nešto sam napraviš na autu!!!

(Davno je bilo kada sam na Xsari radio takve sitnice... :tuga: )
Avicii
Moderator
garage

Post Postao/la Avicii »

Super pa si to odradio :cool:
andrej
VIP Član