1. Početkom oktobra smo prevalili 10.000 km te je na Debelom urađen mali servis.
Spojen na dijagnostiku, nema ni jedne greške.
Cijena dijelova je bila 4100 dinara.
2. Kako je auto došlo iz Norveške, imenjak je insistirao da se skinu plastične lajsne sa pragova i da se isti pregledaju pošto je truljenje pragova boljka kod C3.
Tom prilikom je podvoz automobila kompletno opran tom prilikom.
Na sreću pragovi su u odličnom stanju pošto su zbog ukrasnih lasjni izbušeni na bezbroj mjesta te se voda i prljavština nije mogla skupljati.
Rubovi pragova su svakako očišćeni i premazani zaštitom. Na podvozu nije bilo razloga za intervencijom, fabrička zaštita drži i dalje.
3. Kako je crna boja u pitanju, a pošto sam u međuvremenu počeo da pratim Turtle Wax po interntu, kupio sam njihovo sredstvo za obnovu crne boje.
Pretodno je skinut vosak, takođe Turtle Wax koji je poslije devet mjeseci davao dobre znakove života.
Na obnovljenu boju nanjeta je Turtle Wax "keramika, polir pasta i vosak".
Evo ga kako to sve izgleda.
P.S. Iskoristio sam imenjakovu radionicu da operem auto kako treba, odavno sam zbavio "foam gun", a tek skoro K2 aktivni šampon, odlično radi.
4. U nedelju promjenjene gume i stavljene zimske.
Ljetnji set očišćen i spakovan za zimu.
5. Potrošnja je oko 5l, varira od 4.7 do 5.2, u zavisnosti da li je u pitanju samo gradska vožnja (bukvalno prva druga rijetko treća) ili otvoreni put.
Najniže je bilo 3.5L, dok je trenutno na 5.09L.
6. Evo ovih proizvoda koje sam koristio od Turtle Waxa.
7. Biće i fotke unutrašnjosti, nego svaki put zaboravim.
Evo jedna za kraj