Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Zasto bas ta kombinacija, zar je bolji LED od Xenona za duga svjetla?Phantom je napisao/la:Xenon za sociva a led za duga
Poslano sa mog T03 koristeći Tapatalk
Drago mi je da sam ga uganjao, procitao sam ono sto si napisao za njega pa obrisao.sonnyblack je napisao/la:Ja ipak bio kod Lige, covjek mi pokaza sve varijante i cijene. Bez navaljivanja i nametanja najskupljeg rjesenja. Cak mi je iznio neke sijalice koje kostaju 7.5KM po komadu, halogene ali vuku na bijelo i odlicne su uz moja LED dnevna svjetla (ovako su ove H7 standardne zute odstupale). Ponudio neke nove LED sijalice (imaju neki mini balast) i kostaju 160KM u paru. Odlicne su jer smo isprobali ali oprt je rekao da je xenon sa socivom bolji, sto i jeste jer ove LED koliko toliko rasipaju svjetlost. Za bixenon sa socivima i farbanjem unutrasnjosti fara u mat sivo/crno (kako i jest na original Peugeot 308 faceliftu) rekao je da bi kostalo izmedju 350 i 400KM. Na kraju sam uzeo ove od 7.5KM privremeno dok se ne skontam s njim kad bih mogao odraditi farove. Jer mu mora auto ostati na 2 dana a nisam bas sad u prilici da ostavljam auto.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, to se odnosi ko stavi xenone odvojeno, i u kratka i u duga. Tada radi samo sijalica kratkog i kad blicnes nema vremena da se sijalica upali punom jacinom. Sa druge strane, ti imas bixenon.. jedna sijalica koja je stalno upaljena, a dugo/kratko regulise posebna klapna koja se podize i spusta na blicaneWorf je napisao/la:Sto se tice brzine paljenja, jeli se to odnosi na xenone kod kojih su u razlicitim socivima duga i kratka, pa se mora paliti sijalica, pretpostavljam da samoj sijalici treba vremena da postane jaca?
Kad su u istom socivu, da li tad ima razlike? Ja kod sebe nisam nikad primijetio da treba vremena, a na istom socivu su mi i duga i kratka, pretpostavljam da se samo u stvari mijenja polozaj sociva kad se mijenja izmedju dugih i kratkih.
Koliko sam mogao upratiti, kod najnovijih auta postaje sve vise trend ugradnje iskljucivo LED farova, ne znam da li mogu biti jaca od xenona ili je to najvise zbog manje potrosnje struje.