Da pocenem od sebe. Imam na svom autu 5000K sijalice koje sam narucio preko Ebaya. Sijalice su sa ovim metalnim postoljem kao na slici (koje su navodno kvalitetnije od ovih obicnih):

Odlucio sam se za ove sijalice jer sam sa ovim obicnim plasticnim imao problem. Naime, kada sam kupio auto na njemu su vec bili xenoni sa obicnim plasticnim sijalicama, koje su se od toplote malo iskrivile, tako da sijalica nije mogla ravno da prijene na far, pa mi je snop kratkih svjetala bio skroz skracen

E sad, ove metalne 5000K u faru svijetle ovako, sto je poprilicno bijelo:

Mada, kada sam uporedio sa drugovim xenonima (isto 5000K), moji malo bacaju na plavo (lijevo svjetlo):

Sve bih nekako i moglo proci, ali ja ovim snopom nisam nimalo zadovoljan:

Ovo su kratka svjetla. Ovaj oznaceni dio skroz baca na zuto svjetlo kao halogeno, a nakon njega snop je nekako ni bijel ni plav, bolje reci blijed. Duga svjetla su ok.
Balaste sam narucio nove kod nekog lika, koji me ubjedjuje da mi je poslao AC, al kad se svjetla upale ne cuje se nikakvo zujanje tako da nesto mislim da su to DC. Imam jedan svoj stari, koji je AC, njega stavim, svjetlo isto, nema razlike.
PITANJE: Sta promjeniti da imam iole bolja svjetla i jacu bijelu boju? Sijalice, balsaste, oboje?