Peugeot 307 2.0 HDi 16v Sport
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Re: Peugeot 307 2.0 HDi 16v Sport
Uf brate, najtezi dio posla je ostao da se zavrsi.. ja znam da ce to kod tebe biti cakum-pakum, zato jedva cekam slike ugradnje 

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Neka je prosvijetlilo, znači da je sve ispravno i da će biti u funkciji. Svaka ti čast i od mene na tim radovima.
Za montažu displeja sam nekada na poljskom forumu gledao kako se montira na 307 i preklopni je, ako se ne varam. Pogledat ću opet ako uspijem naći.

Za montažu displeja sam nekada na poljskom forumu gledao kako se montira na 307 i preklopni je, ako se ne varam. Pogledat ću opet ako uspijem naći.
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Super, svaka čast. Reci mi molim te kako se vadi taj ekran naš? Je li se samo povuče ili?
- Crn1
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDi ; 2.0 HDi 16v
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Hvala ljudi, znaci mi podrska
Uh dino, kad bi to nasao super bi bilo. Sad cu i ja da se bacim u pretragu.
Iskreno, u startu sam otpisao taj mehanizam za preklapanje jer sam kontao da ce biti skoro nemoguce sve to upakovati, a opet izgledalo bi predobro. Sad kako gledam, nece bas ni ovo biti lako upakovati na staro mesto, jer treba bas dosta modifikacija. Mislim da cu cak morati da odsecem jedno 3-4mm nosaca iznad displeja jer plasticni okvir ne moze da legne do kraja (a vec sam plasticni okvir oturpio s obe unutrasnje strane da bi mogao uopste da udje.
Sto se tice skidanja ekrana, samo vuces i nadas se najboljem
Sutra cu ti slikati tu plastiku sto se skine pa da vidis gde su kukuce, bice ti lakse kad vidis sliku. Ja sam krenuo s onim plasticnim polugicama da ga vadim s prednje strane. Dve polugice na 2 coska i uspeo sam bez vecih problema.
Sad ce samo biti problem taj isti plasticni okvir lepo upakovati na novi displej, kome bas i nije namenjena, no sad ako dino kaze da je vec negde video da u 307ici ima displej na preklapanje....razmotricemo i tu opciju

Uh dino, kad bi to nasao super bi bilo. Sad cu i ja da se bacim u pretragu.
Iskreno, u startu sam otpisao taj mehanizam za preklapanje jer sam kontao da ce biti skoro nemoguce sve to upakovati, a opet izgledalo bi predobro. Sad kako gledam, nece bas ni ovo biti lako upakovati na staro mesto, jer treba bas dosta modifikacija. Mislim da cu cak morati da odsecem jedno 3-4mm nosaca iznad displeja jer plasticni okvir ne moze da legne do kraja (a vec sam plasticni okvir oturpio s obe unutrasnje strane da bi mogao uopste da udje.
Sto se tice skidanja ekrana, samo vuces i nadas se najboljem

Sutra cu ti slikati tu plastiku sto se skine pa da vidis gde su kukuce, bice ti lakse kad vidis sliku. Ja sam krenuo s onim plasticnim polugicama da ga vadim s prednje strane. Dve polugice na 2 coska i uspeo sam bez vecih problema.
Sad ce samo biti problem taj isti plasticni okvir lepo upakovati na novi displej, kome bas i nije namenjena, no sad ako dino kaze da je vec negde video da u 307ici ima displej na preklapanje....razmotricemo i tu opciju

-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 406
- pohvaljen: 12 puta
-
Ako ništa evo makar podrška i od mene, svaka čast na volji i živcima za tako nešto, nadam se da ćeš uspjeti 

- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Ili sam pomiješao ili su Poljaci zaključani, ali naći ću ja. Evo ti nešto od Francuza na njihovom sajtu.
http://www.forum307.com/viewtopic.php?t ... 684bbcf897
i ova slika displeja, izgleda sa originalnim nosačem, samo ne znam da li je preklopivi.

Fiksni nosač

http://www.forum307.com/viewtopic.php?t ... 684bbcf897
i ova slika displeja, izgleda sa originalnim nosačem, samo ne znam da li je preklopivi.

Fiksni nosač

- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.4 HDi ; 2.0 HDi 16v
- pohvaljen: 0
-
Nije to preklopivo, to je standardno... Gledao sam, nema sanse da se upakuje taj preklopivi, tj, naravno, sve moze da se upakuje, ali bi trebalo da se izlije neki kalup okolo, da popuni rupu i slocno. No, kako nisam bas toliko vest, pakujemo ga u taj stari okvir.
Hvala dino u svakom slucaju.
Stanje na terenu je sledece :)
Posto je struja povezana, brusim, busim i buzim razne plastike kako bi uglavio novi displej.
Prva stvar je uglaviti displej u okvir starog. Prvo sam morao da obrusim okvir s unutrasnje bocne strane da bi uopste i usao.

Naravno, ni to nije bilo dovoljno. Sledeca stvar je bila brijanje displeja, tj njegovog okvira s gornje strane kako bi mogao lepo da udje i okvir.

Kada je to napokon upakovano, ispostavlja se da je displej imak previsok jer kada se stavi u beli nosac koji ide ispod displeja, crni okvir ne moze da se spusti do kraja, tkd je u belom nosacu moralo da se pravi udubljenje da displej sedne nize.

Posle toga, displej je lepo legao i crna okvir moze da se zakaci za beli.
Nakon toga, modifikovan je i limeni poklopac displeja i sad sve lepo lezi.

ALI, tu nije kraj
Pre nego sto sam sve detaljno upakovao, reko, daj da sad proverim da li bas sve radi kako treba, i naravno, ispostavilo se da ne.
Nemam ekran sa predjenom kilometrazom, potrosnjom i slicno. Sutra cu ponovo u potragu za odgovarajucim zicama, pretpostavljam da treba dovuci nove zice od BSI-a do displeja.
I jedno pitanje, da li neko zna kuda idu zice od radia do antene, posto i to moram da zamenim, ili cu jednostavno samo dzekove da prepakujem, ako bude moglo.
Hvala dino u svakom slucaju.
Stanje na terenu je sledece :)
Posto je struja povezana, brusim, busim i buzim razne plastike kako bi uglavio novi displej.
Prva stvar je uglaviti displej u okvir starog. Prvo sam morao da obrusim okvir s unutrasnje bocne strane da bi uopste i usao.

Naravno, ni to nije bilo dovoljno. Sledeca stvar je bila brijanje displeja, tj njegovog okvira s gornje strane kako bi mogao lepo da udje i okvir.

Kada je to napokon upakovano, ispostavlja se da je displej imak previsok jer kada se stavi u beli nosac koji ide ispod displeja, crni okvir ne moze da se spusti do kraja, tkd je u belom nosacu moralo da se pravi udubljenje da displej sedne nize.

Posle toga, displej je lepo legao i crna okvir moze da se zakaci za beli.
Nakon toga, modifikovan je i limeni poklopac displeja i sad sve lepo lezi.

ALI, tu nije kraj

Pre nego sto sam sve detaljno upakovao, reko, daj da sad proverim da li bas sve radi kako treba, i naravno, ispostavilo se da ne.
Nemam ekran sa predjenom kilometrazom, potrosnjom i slicno. Sutra cu ponovo u potragu za odgovarajucim zicama, pretpostavljam da treba dovuci nove zice od BSI-a do displeja.
I jedno pitanje, da li neko zna kuda idu zice od radia do antene, posto i to moram da zamenim, ili cu jednostavno samo dzekove da prepakujem, ako bude moglo.
- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Ako hoces iskreno jedva sam cekao nastavak radova 
Nadam se da ces uspjeti i te podatke koji ti fale rijesiti.
Mislim da ce ti biti lakse djek prepakovati vec nanovo razvlaciti.

Nadam se da ces uspjeti i te podatke koji ti fale rijesiti.
Mislim da ce ti biti lakse djek prepakovati vec nanovo razvlaciti.