Uklanjanje DPF-a i EGR-a
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 18 puta
-
Re: Uklanjanje DPF-a i EGR-a
Ja sam ukinuo sve. Iz fap kucista sam izvadio sve, i fap i kat. Egr ukinuo takodje. Razlika je velika, cak i prije samog chipovanja auto je drugaciji totalno.
Ja sam od trenutka skidanja fapa nulirao jedan dio borda, imao sam prije potrosnju od 7.5 i 7.7 prosjek. Sad imam 5.5, cak i manje kad imam vise otvorene ceste
Poslano sa mog X30 koristeći Tapatalk
Ja sam od trenutka skidanja fapa nulirao jedan dio borda, imao sam prije potrosnju od 7.5 i 7.7 prosjek. Sad imam 5.5, cak i manje kad imam vise otvorene ceste
Poslano sa mog X30 koristeći Tapatalk
- DmrPhilip
- Aktivan član
- Vozim: 407
- Vozim: SW
- Motor: 2.0 HDI 100KW
- Ima zahvala: 72 puta
- pohvaljen: 56 puta
-
Da li mozda poznajete nekog provjerenog i pouzdanog iz Krajine (Bihać,Cazin...) da softverski gasi egr, fap !?
Be good to others, that will protect you against evil. 

- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
- DmrPhilip
- Aktivan član
-
Hvala karabaja
Ovi su bas neki profesionalci u svom radu izgleda.
Sto bi se reklo : "majstor svog zanata"
Evo i web adresa ako jos kome zatreba : http://www.autoservisbagrameli.com/

Ovi su bas neki profesionalci u svom radu izgleda.
Sto bi se reklo : "majstor svog zanata"
Evo i web adresa ako jos kome zatreba : http://www.autoservisbagrameli.com/
Zadnja izmjena: DmrPhilip, dana/u 26. vel 2019, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.

- sonnyblack
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 PH2 1.6 e-HDI 112KS
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Preporukq za nekog kvalitetnog u Sa da odradi ukidanje EGR-a i FAP-a i fizicki i softverski? Ne bih izbijao FAP skroz (promijeni auto zvuk skroz, vec izbusio nekolilo rupa kroz saće)
Sent from my iPhone XS using Tapatalk
Sent from my iPhone XS using Tapatalk
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Ja ću voziti burazov kod Simanića.
Usput me zanima šta mislite ovdje o stanju filtera?

Mislim, vidim i ja očigledno, ali fora je što auto još ništa ne javlja, a prema ovome, samo što nije gotov.
Usput me zanima šta mislite ovdje o stanju filtera?
Mislim, vidim i ja očigledno, ali fora je što auto još ništa ne javlja, a prema ovome, samo što nije gotov.
- Harun
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 16 puta
-
Koliko sam ja primjetio oni svi imaju programirano vrijeme zamjene bez obzira na njegovo stanje, otprilike on izracuna u procentima koliko je presao i izbaci tu da je 99% ali mu nije to pravo stanje, a i vidis sam da on pise koliko je ostalo do zamijene sto nije uvijek pravo stanje. Najbolje da uzmes i u voznji pratis kolika je razlika pritiska na ulazu i izlazu, u leru neces nikad dobiti prave vrijednosti koliko god davao gasa, probaj malo brdo i grada pa vidi kako se ponasa. A ako ce ga vec ukloniti softverski udji tu u postavke i unesi mu da je ubacen novi FAP filter pa vidi sta ce reci za procente a kilometre bi svakako trebao da resetuje tu sto pisu da je ostalo do zamijene.
I da, auto bi sigurno izbacio gresku kada bi mu bio prevelika razlika u pritisku, tako najcesce se desi sa izbaci gresku kad je potrebno puno snage, u brdu ili malo brze kad se vozi a ovako on polako racuna sam sebi jer kazem vjerujem da su u fabrici ove novije malo programirali na otprilike neku kilometrazu.
Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
I da, auto bi sigurno izbacio gresku kada bi mu bio prevelika razlika u pritisku, tako najcesce se desi sa izbaci gresku kad je potrebno puno snage, u brdu ili malo brze kad se vozi a ovako on polako racuna sam sebi jer kazem vjerujem da su u fabrici ove novije malo programirali na otprilike neku kilometrazu.
Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk
- mara-
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Moguće da su tako naštimali. Pretpostavljam da treba da gledam ovaj parametar "Difference in pressure input/output" ? Koliko je normalno a koliko kad ne valja? Takođe, ovdje se ne vidi, ali radi regeneraciju na oko svakih 200-250km, pretpostavljam da stanje nije najbolje. Premda, vožnja je 99% gradska, nije isključeno da se često prekine regeneracija.
Razmišljam da probam ubaciti LED lampicu na grijače retrovizora, da znam kada radi regeneraciju, bar je kod dosadašnjih Peugeota tako palio dodatne potrošače, valjda je i tako kod 308 T9.
Jesi ti već probavao da staviš kao da je ubačen novi FAP? Kakva je procedura?
Razmišljam da probam ubaciti LED lampicu na grijače retrovizora, da znam kada radi regeneraciju, bar je kod dosadašnjih Peugeota tako palio dodatne potrošače, valjda je i tako kod 308 T9.
Jesi ti već probavao da staviš kao da je ubačen novi FAP? Kakva je procedura?
- DmrPhilip
- Aktivan član
-
Kontaktirao sam ovog Autoservis Bagrameli
Oni su zvanični distributeri SM chip tuninga i pitao sam za cijenu da se uradi stage 1 tj optimum chip na mom Pugu ...znaci nekih 30ks vise i softversko gasenje dpf i egr-a.
Čovjek mi veli da je cijena za tu uslugu 600 KM ili ti 300 €.
Rekoh ko da kopas jarane, ne znam za vas ali meni se to cini malo preskupo. Raja recite sta vi mislite o tome !?
Oni su zvanični distributeri SM chip tuninga i pitao sam za cijenu da se uradi stage 1 tj optimum chip na mom Pugu ...znaci nekih 30ks vise i softversko gasenje dpf i egr-a.
Čovjek mi veli da je cijena za tu uslugu 600 KM ili ti 300 €.
Rekoh ko da kopas jarane, ne znam za vas ali meni se to cini malo preskupo. Raja recite sta vi mislite o tome !?

- kljuc13
- Iskusan član
- Vozim: 206
- Vozim: (T1000)
- Motor: 1.6 HDi 80KW
- Ima zahvala: 97 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Ne cini se kao skupo, doduse nije ni jeftino ali ukljucuje 3 razlicite usluge (ako sam dobro shvatio citav proces gasenja stvari, zasto i kako) jer ljudi gase dpf i egr neovisno jedno od drugog a stage 1 tuning je treca stvar. Ako nudi garanciju na rad ukoliko se desi kvar ili sl, cijena je ok.
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
ajd evo ti jos jedna preporuka, mislim da je ovaj malo jeftiniji a isto je kvalitetan, nemam broj telefona ali uslikao sam preko fb pa kontaktiraj covjeka, isto je u Bihaću

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
- kljuc13
- Iskusan član
- Vozim: 206
- Vozim: (T1000)
- Motor: 1.6 HDi 80KW
- Ima zahvala: 97 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Ima li preporuka za Sarajevo, radnje gdje se moze sve obaviti i neki racun dobiti? Ne uspijevam da nadjem na forumu iz nekog razloga, pa se nadam da nije problem sto ovdje pitam.
- DmrPhilip
- Aktivan član
-