Zamjena kljuca(Molim pomoc)
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: Zamjena kljuca(Molim pomoc)
koliko ja vidim na onom videu o kodiranju kljuca preko pp2000 za daljinski se radi samo standardna sinhronizacija koja se radi i pri promjeni baterije npr sto sam ti vec naveo, e sad moza u pozadini pri kodiranju transpondera odradi nesto i vezano za daljinsko kljucanje ali to ne pise nigdje da radi do samog kraja kad je uputa o resinhronizaciji i sta treba odraditi
veca je vjerovatnoca da je ploca na tom kljucu losa nego da se nesto zeznulo pri kodiranju
veca je vjerovatnoca da je ploca na tom kljucu losa nego da se nesto zeznulo pri kodiranju
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Daj nam link ili uslikaj ključ, vjerovatno ti elektronika ne valja, transpoder je u redu.
- Site Admin
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
- Ima zahvala: 171 put
- pohvaljen: 319 puta
-
Evo ovaj sam kupio: http://www.ebay.com/itm/121721983347?_t ... EBIDX%3AIT
-
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 35 puta
-
Ja jos nisam probao nista. Trebam narezati makar.
Eh sad jel dovoljno to sinhronizacija kao kod zamjene baterije ili treba dijagnostika u svakom slucaju
Eh sad jel dovoljno to sinhronizacija kao kod zamjene baterije ili treba dijagnostika u svakom slucaju
- dino
- Moderator
-
@Anele: transpoder se kodira na osnovu brojeva pin-a, a daljinsko ključanje se sinhronizira, odnosno nađe se i upari frekvencija novog ključa sa frekvencijom auta. Imam jednog prijatelja koji izrađuje ključeve i kaže da bi se mogla uraditi sinhronizacija i kodiranje na osnovu starog daljinskog ključa ako je ispravan bez kartice. Postavi se na jedan uređaj tzv. čitač kodova i kasnije se na osnovu toga uradi novi ključ. Kolika je cijena ne znam nisam pitao, ali tvrdi da se mogu svi ključevi uraditi.
- Site Admin
-
Čekaj sada Dino, da li onda po tome ispada da nema veze ovo što sam ja išao da kodiram sa daljinskim? Da li po tome ispada da sam ja nov daljinski trebao moći sinhronizovati bez servisa?
- mara-
- Site Admin
-
Hamza, da bi palio auto, moraš otići u servis da ti kodiraju ključ, ali nažalost, to ne možeš uraditi bez onog koda, bar ne u ovlaštenom. A opet nažalost, da naručiš karticu za svoj auto ti košta 107km. A što se tiče daljinskog, ni meni sada nije jasno nakon ovoga što je Dino napisao, da li onda ne treba dijagnostika za sami rad daljinskog.
-
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
- pohvaljen: 18 puta
-
Moze se napraviti i bez te kartice s kodom. Znam i ja za ovaj uredjaj o kojem dino govori, na osnovu originalnog kljuca se skine kod. Ja sam to radio davno jos dok sam golfa imao, imao neko daljinsko i jedan kljuc, i na osnovu njega smo dosli do koda, i uparili ga sa centralnom upravljackom jedinicom alarma i eto ga
- dino
- Moderator
-
Ne znam tačno, ali u servisu su morali da urade sinhronizaciju. Probaj da vidiš u Barama u prijašnjem servisu ili sa ključarima, a ako ni oni ne budu mogli reklamiraj ključ. Možda oni u servisu i nisu htjeli iz inata uraditi zbog kopije ključa, samo pretpostavljam, ne mogu vjerovati da nisu mogli zbog neznanja.mara- je napisao/la:Čekaj sada Dino, da li onda po tome ispada da nema veze ovo što sam ja išao da kodiram sa daljinskim? Da li po tome ispada da sam ja nov daljinski trebao moći sinhronizovati bez servisa?
Uradi sam sebi, na osnovu onog uputstva sa ključem sinhronizaciju, pa ako ne mogne tada ovo gore.
- VIP Član
- Kontakt:
-
dino mozda nisi procitao ili ti je promaklo, mara je radio sinhrnizaciju za daljinsko kljucanje i nije moglo isto kao sto su mu u servisu rekli da su kljuc kodirali da moze paliti ali nisu mogli sinhronizovati da radi kljucanje
elem i gore sto si meni rekao ja to isto pricam ovdje od kako je momak kodirao kljuc
nema veze kodiranje transpondera kojem je svrha samo da ga brava prepozna i auto ukine elektronsku blokadu da bi moglo upaliti (transponder nema napajanja (zato je na starijim verzijama kljuca skroz odvojeno od ploce sa kontrolama daljinskog kljucanja), napaja se preko radio valova koje dobije iz brave i posalje signal za ukidanje blokade i to su mu u servisu kodirali da bi auto moglo paliti) sa kontrolama daljinskog kljucanja koja radi skroz na lijevom principu i mora se sinhronizovati pri svakoj zamjeni baterije da bi mogla slati odgovarajuci signal i zakljucavati/otkljucavati auto
nego mara je li ti se javio prodavac, 99% je problem u kljucu koji ima neki defekt
elem i gore sto si meni rekao ja to isto pricam ovdje od kako je momak kodirao kljuc
nema veze kodiranje transpondera kojem je svrha samo da ga brava prepozna i auto ukine elektronsku blokadu da bi moglo upaliti (transponder nema napajanja (zato je na starijim verzijama kljuca skroz odvojeno od ploce sa kontrolama daljinskog kljucanja), napaja se preko radio valova koje dobije iz brave i posalje signal za ukidanje blokade i to su mu u servisu kodirali da bi auto moglo paliti) sa kontrolama daljinskog kljucanja koja radi skroz na lijevom principu i mora se sinhronizovati pri svakoj zamjeni baterije da bi mogla slati odgovarajuci signal i zakljucavati/otkljucavati auto
nego mara je li ti se javio prodavac, 99% je problem u kljucu koji ima neki defekt

- mara-
- Site Admin
-
Nije se još javio, možda neće namjerno, poslao sam mu ponovo poruku i zaprijetio negativnim feedbackom. Najlakše bi bilo ići na foru da mi nije stigao ključ, ali ima tracking broj po kojem se vidi da mi je stigao, a sada bilo koja druga opcija zahtjeva da šaljem ključ nazad u Kinu što mi se čini neisplatnim.
- dino
- Moderator
-
Znam sve Anele, upratio sam, pola posla su mu uradili, a pola ostavili. Zato mu i predlažem da još proba na drugim mjestima i završi početi posao, ili neka se informiše kod tih osoba, prije eventualnog vraćanja ključa. Možda nisu troškovi toliki.
- VIP Član
- Kontakt:
-
vracanje putem nase poste ce ga kostati ~10 KM sa tracking brojem i svim u kompletu, znam to licno jer sam morao nesto slati, narano sve ide u obicnu kovertu
-
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 508
- Ima zahvala: 40 puta
- pohvaljen: 35 puta
-
Bio sam danas u Servis Pasic u Tuzli. Bave se tim dekodiranjima i kljucevima. i preciznom elektronikom. Kaze da mi moze na ovaj kljuc samo uraditi paljenje a ne moze daljinski. Stavio ga na masinu i skenirao code neki i kaze cini mi se 4071 a na mome originalnom je neki drugi slican ovome. Mozda odgovara ne neki drugi model 207 kaze.
Treba mu kaze dva sata posla na autu da to odradi za 80 km. Znaci narezivanje, nabavka sifre sa kartice i paljenje auta. Bez daljinskog. Et jbg.
Al oticu makar to da imam u rezervi. Jbg.
Treba mu kaze dva sata posla na autu da to odradi za 80 km. Znaci narezivanje, nabavka sifre sa kartice i paljenje auta. Bez daljinskog. Et jbg.
Al oticu makar to da imam u rezervi. Jbg.