CURI GORIVO
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Vozim: peugeot 206
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
- Kontakt:
-
CURI GORIVO
Pozdrav svima
Imam jedno pitanje za ove malo maherastije forumase.
Situacija je sljedeća
Jutros nasoem do vrha benzina i obidjem nekih cxa 20ak km i parkiram auto. Nakon 5 sati kolega me zove i govori da mi curi iz auta nešto. Sidjem pogledam kad benzin... Zavucem se dignem ga ništa rezervoar OK. Crijeva OK kapa odozgo negdje što se ne vidi. Odem do nekog majstora (ne svog) ne radi subotom dignemo ga provjerimo opet odozdo ništa. Zadnja sjedište zavalimo i majstor kaže da pretpostavlja da je dihtung pumpe rezervoara... Kaže ako si ga nasuo preko a vjerovatno da je problem od ranije sa tim dihtungom i tek sad počeo da preljeva.
U pitanju me Peugeot 206 1,6 benz 80kw 2002 god
Sad me zanima vaše mišljenje i iskustva sa ovim.
Taj dihtung pumpa za gorivo cjene proizvodjači gdje se to može uzeti da me ne klempa majstot bezveze. Ponavljam odvezeoa sam ga prvom koji je radio jer subotom skoro niko ne radi...
Unaprijed hvala
Imam jedno pitanje za ove malo maherastije forumase.
Situacija je sljedeća
Jutros nasoem do vrha benzina i obidjem nekih cxa 20ak km i parkiram auto. Nakon 5 sati kolega me zove i govori da mi curi iz auta nešto. Sidjem pogledam kad benzin... Zavucem se dignem ga ništa rezervoar OK. Crijeva OK kapa odozgo negdje što se ne vidi. Odem do nekog majstora (ne svog) ne radi subotom dignemo ga provjerimo opet odozdo ništa. Zadnja sjedište zavalimo i majstor kaže da pretpostavlja da je dihtung pumpe rezervoara... Kaže ako si ga nasuo preko a vjerovatno da je problem od ranije sa tim dihtungom i tek sad počeo da preljeva.
U pitanju me Peugeot 206 1,6 benz 80kw 2002 god
Sad me zanima vaše mišljenje i iskustva sa ovim.
Taj dihtung pumpa za gorivo cjene proizvodjači gdje se to može uzeti da me ne klempa majstot bezveze. Ponavljam odvezeoa sam ga prvom koji je radio jer subotom skoro niko ne radi...
Unaprijed hvala
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
Re: CURI GORIVO
Zadigni sjedista zadnja , skini onaj zastitni poklopac sto bude ispod sjedista (plasticni veliki ) Ljuljaj auto i odma ces vidjeti dal tu curi ...ako ne nadjes dihtung drugi mozes rijesiti nekim silikonom za dihtovanja al da je otporan na benzin ....
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
To je uradio majstor i pretpostavio da je taj dihtung u pitanju jer tu je curilo
Crijevo rezervoar je uredu ne kaplje nista
Sad jedino ako je pumpa otišla dihtung ne bi trebao da je neka zavala velika novčana
Sad jedino ako je pumpa otišla dihtung ne bi trebao da je neka zavala velika novčana
- srky_ug
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 307 karavan 1.6 16v
- Ima zahvala: 1 put
- Kontakt:
-
Vjerovatno puno korozije ispod dihtunga i jos plus pun rezervoar i to je to :)SALLELLAS je napisao/la:To je uradio majstor i pretpostavio da je taj dihtung u pitanju jer tu je curilo
Ako ne nadjes dihtung probaj silikon ako nista drugo ili ne sipaj vise nikad pun , haha :)
- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
HHahhaha dobar ništa odsad gorivo u gepek 5l i vozim nikad više pun
Salu na stranu, nadam se da je samo taj dihtung
Hvala srky živio

Salu na stranu, nadam se da je samo taj dihtung
Hvala srky živio
-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
-
Dihtung se mijenja tako da u rezervoaru ima sto manje goriva, da bi mogao dihtung da nalegne dobro. Jer kada je pun rezervoar malo se "deformise" od tezine goriva. A dihtung mozes pokusati naci i u radnjama koje drze razne selene, gumice. Ali potrebno je skinuti dihtung tj.gumicu pa da tacno iste dimenzije ti nadju. A nemoj se iznenaditi visokoj cijeni za originalan dio
jer ipak utrosi se najmanje tona gume.

- SALLELLAS
- Aktivan član
- Kontakt:
-
nasli su dihtung zamjenili novi stavili ulegao, zamjnjen poklopac , sve uklopljeno tip top. btw i plovak me zezao pa smo i njega doradili i ustimali.(drzac plovka se iskrivio bio i pokazivao netacno).
izgubio sam cca 4l benzina sve ukupno...(od 50l kolko je bilo)
sve u svemu sad je ok uredu sve nigdje ne curi nsita se ne cuje, samo benzin se cuje u autu a nemos ga izluftirat mazija vani
izgubio sam cca 4l benzina sve ukupno...(od 50l kolko je bilo)
sve u svemu sad je ok uredu sve nigdje ne curi nsita se ne cuje, samo benzin se cuje u autu a nemos ga izluftirat mazija vani

-
- Početnik
- Vozim: Peugeot 206
-
Pospi mljevenu kafu po mjestu gdje je benzin iscurio
ja sam tako rijesio prosutu naftu u gepeku. Poslije samo usisas kafu, kada upije sav benzin, poslije par dana. A i miris benzina ce kafa neutralisati