Vjerovatno vam se nekad desilo .... i ako nije - desiće se sigurno

Ja sam u vezi blicanja imao problem na mom bivšem Japancu, a danas sam imao problem sa relejom žmigavaca - na ovom mom Francuzu !

Veoma nezgodan osjećaj, znači gradska vožnja, malo neravan put i čujem nešto da mi "cakće" sa lijeve strane gdje su osigurači !?? Smanjim muziku i slušam, kad čujem relej zvekeće kao blesav.. i to NON-STOP !???? Nije mi bilo svejedno, al' nisam mogao ništa da učinim u tom momentu !
Što je najzanimljivije, relej se palio i gasio tolikom brzinom, da mi strijelice u tabli uopšte nisu blinkale niti su se žmigavci uopšte palili !?!
Tek kad sam došao kući.. morao sam to da raskopam i pokušam popraviti !

Za otprilike 2 h. sam sve odradio, nije nikakva mudrolija za reparirati, a slike će vam sve objasniti (nadam se)

Uglavnom sve je popravljeno, relej ne "cakće" više, sve lijepo radi i to je to !

Jedino mi je bio problem i frka rastaviti mehanizam ručice žmigavca - jer bojao sam se da ne izlete opruge, pa da posle tražim po sobi i da mozgam gdje je šta bilo ... hehehehehe lol
E, mislim da će ovo nekom biti od koristi, jer je ovo veoma česta pojava na svim automobilima !

Pozdrav i pitajte ako vas šta zanima !