Remont turbine(servis,cijena,utisci)...

Odgovori
Sasa D
VIP Član
Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
Motor: 2.0hdi 110kw
Ima zahvala: 31 put
 pohvaljen: 139 puta
garage

Remont turbine(servis,cijena,utisci)...

Post Postao/la Sasa D »

Posto sam dosta citao o problemu turbina na 1,6hdi motorima i da su vecuna vlasnika koji na satu umaju poreko 200000km imali problem sa turbinom ,iznesite nam ovdje gdje ste remontovali turbinu(servis,cijena,utisci).
Na internetu sam nasao mnogo ljudi koji rade u BiH turbine,ali najvise ljudi salju za Uzice ili idu direkno tamo.
Ima i dista servisa koji ne rade ovaj tip turbina ili rade ali ne daju garanciju na rad.
Danas je na trzistu sve vise dijelova iz Kine po duplo jeftinijoj cijeni od originala pa serviseri uvaljuju Kineze koji su jako loseg kvaliteta.
Sve je vise majstora za turbine,jer vecinom ugradjuju centralne sklopove koji su balansirani,odrade pjeskarenje i ugrade sklop i gotova turbina.
Rijetko ko zna popraviti turbinu,rasklopiti zamjeniti dio koji je stradao i sve to sklopiti balansirati i namontirati.
Nije divoljno samo imati najsavremenije masine i da si dobar majstor.
Zamjeniti srce turbine bi mogao bilo koji vjest majstor.Ima dosta klipova na internetu pa pogledajte koga interesuje,a onu koji su vec remontovali turbinu neka napisu koju recenicu o odradjenom poslu.
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Re: Remont turbine(servis,cijena,utisci)...

Post Postao/la mara- »

Ti se baš uhvatio turbine. :D

Moje iskustvo znaš. Mijenjao sam u Istočnom Sarajevu u servisu Radonja. Kakve dijelove koristi pojma nemam, samo znam da ima te najnovije mašine. Dao mi je garanciju godinu dana. Mislim da ima skoro 6 mjeseci kako sam radio remont, i za sad sve izgleda dobro.

Remont kod njega je 650km, plus 80km dovodno crijevo ulja original iz servisa, novo ulje i filter oko 65-70km, ne mogu se tačno sjetiti, i sprej za čišćenje kartera 9km.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”