Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

301,305,306,307,308,3008,309
Djoga
Početnik
Vozim: peugeot 307
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

Post Postao/la Djoga »

E ovako lavica vozim vec evo trecu godinu. kada sam uzeo na satu je bilo 188.000 kilometara sad ima 219.000. Za to vrijeme nnisam imao nikakvi problema i kvarova radio sam veliki i dva mala servisa i nije bilo ptrebe nista ulagat znaci prezadovoljan sam. Sve do sad gdje su mi se neke greske pocele pjavljivat
Motor 2.0 HDI 66kw god 2003
Oprema klasicna prednji elektornski podizaci stakla retrovizori elektornski klima manuelna

slika
slika
slika
slika
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Re: Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

Post Postao/la Avicii »

Najbitnije da si zadovoljan svojim lavom ;) Ne vidi se bas najbolje, nisu puno velike slike, ali bih ovako rekao da je fino ocuvan :toranj:
Djoga
Početnik
garage

Post Postao/la Djoga »

napravit cu ja jos par slika pa postavit.. Ma on je extra ocuvan na prednjoj karabloci malo ogreban to ja malo pod cokom zakacio :D. moram bit zadooljan i slijedece auto ce mi bit samo noviji Lavic. Al sta me sad muci su tri stvari ne znam dal se nekom desavalo:
1-na zvucniku mi se cuje kao kad na satu alram da zvoni to se cuje na prednjem lijevom zvucniku
2- kad mi je hladan i kad stisnem kvacilo i pustam polahko kao da nesta Šumi jel se se auto zafrije ne cuje se nista
3-kad se silazim sa trotuara i ivicnjaka nekad cujem tupi dar nikako ne mogu otkrit sta je a ni majstor ne moze da otkrije to su ta tri problema ?
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Fino izgleda, ubaci nam još fotki.
Clapton is God!
GazdaPaja
Iskusan član
 pohvaljen: 3 puta
garage

Re: RE: Re: Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

Post Postao/la GazdaPaja »

Djoga je napisao/la:napravit cu ja jos par slika pa postavit.. Ma on je extra ocuvan na prednjoj karabloci malo ogreban to ja malo pod cokom zakacio :D. moram bit zadooljan i slijedece auto ce mi bit samo noviji Lavic. Al sta me sad muci su tri stvari ne znam dal se nekom desavalo:
1-na zvucniku mi se cuje kao kad na satu alram da zvoni to se cuje na prednjem lijevom zvucniku
2- kad mi je hladan i kad stisnem kvacilo i pustam polahko kao da nesta Šumi jel se se auto zafrije ne cuje se nista
3-kad se silazim sa trotuara i ivicnjaka nekad cujem tupi dar nikako ne mogu otkrit sta je a ni majstor ne moze da otkrije to su ta tri problema ?
Pod 2 ,gumice balans stangle,jedva i ja otkrio. A moze i kugla da bude.

Послато са HTC Desire 816 уз помоћ Тапатока
GazdaPaja
Iskusan član
garage

Re: RE: Re: RE: Re: Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

GazdaPaja je napisao/la:
Djoga je napisao/la:napravit cu ja jos par slika pa postavit.. Ma on je extra ocuvan na prednjoj karabloci malo ogreban to ja malo pod cokom zakacio :D. moram bit zadooljan i slijedece auto ce mi bit samo noviji Lavic. Al sta me sad muci su tri stvari ne znam dal se nekom desavalo:
Pod 3,gumice balans stangle,jedva i ja otkrio. A moze i kugla da bude.

anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

moguce i da nisu za zamjene vec da ih samo treba "podmastit", ja kupio auto i do koji dan pocelo to udaranje, odem majstoru i on odmah to zapikao, samo ih odvrnuo stavio totmasti po njima i evo ih i dan danas u takvom stanju, to mi se desilo znaci prije 3-4 godine
slika ¦ slika
Djoga
Početnik
garage

Post Postao/la Djoga »

ok hvala na odgovorima odvest cu majstoru pa nek pogleda..
I da se nije kome desavalo kad vozim 90 i vise ko da su prozori otvoreni kao da vjetar se cuje dal je moguce da su kederi losi il su vrata malo spala pa se tako cuje to se jos zalilo kolega na poslu isto voze 307
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

3 - Mogla bi biti kugla ili solja amortizera, ako se desava samo tako pri silasku sa ivicnjaka ili preko lezeceg. Trebao bi to majstor lako utvrditi.
Tom
Moderator
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Vozim: 204, 208, 308
Motor: 1.6 hdi
Ima zahvala: 241 put
 pohvaljen: 482 puta
garage

Re: RE: Re: Evo konacno da i ja svog lava predstavim :D

Post Postao/la Tom »

Djoga je napisao/la:ok hvala na odgovorima odvest cu majstoru pa nek pogleda..
I da se nije kome desavalo kad vozim 90 i vise ko da su prozori otvoreni kao da vjetar se cuje dal je moguce da su kederi losi il su vrata malo spala pa se tako cuje to se jos zalilo kolega na poslu isto voze 307
Ne vjerujem da su vrata zspala, to se desava samo na verzijama sa 2 vrata, jer su velika i teska.
To na +90kmh ti se zove Peugeot! Slaba zvucna izlolacija koja "krasi" marku odavno, i ne trebas se opterecivati.
Biće da su to nalraviki da te/nas zblize s okolinom, da sno svjesni prostora oko nas, skoro kao onaj trip "vjetar u kosi" kod kabria, samo ovdje dobijes reumu. ;)

poslato s Jadrana
204 1.2 b 1972.
208 1.4 hdi X3 2013,4,5
308 1.6 hdi 2017.
ex: 207
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Može biti i do nekog dihtovanja. Recimo ja sam na jednom otpadu direktno radio zamjenu retrovizora i zaboravimo prebaciti sa mog starog dihtung, a ja odmah poslije toga išao na autoput i isto tako se čulo. Odmah mi je palo na pamet da nešto nismo dobro uradili i rastavim i skontam da nema tog dihtunga, kad sam ga vratio sve OK.
Djoga
Početnik
garage

Post Postao/la Djoga »

ok hvala jos jednom svima na odgovoru
Djoga
Početnik
garage

Post Postao/la Djoga »

Ja cu obavezno majstora promjenit odvezo auto u servis uzeo nove diskove i disk plocice i i kad krecem i stajem skripi vratim auto kazu otisle sajle od rucne ne vracaju se nazad i to zamjenim i opet isto sad kazu cilindar otisao kod tocka i ne vraca se. to nek rijese i nece me ocima se vidjet :D
GazdaPaja
Iskusan član
garage

Najteze je izgled naci dobrog majstora i pouzdanog. Koliko te izasla sajla trebao bi i ja mjenjati.

Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

Kod koga servisiras?
Motion & Emotion