Mala pomoć, općenito o 307 2.0 HDI

Odgovori
kreha2
VIP Član
Vozim: 206
Motor: 1.4i 55kw
Ima zahvala: 93 puta
 pohvaljen: 48 puta
garage

Mala pomoć, općenito o 307 2.0 HDI

Post Postao/la kreha2 »

Pozdrav ekipa, kako možete vidjeti iz naslova interesira me uopće kakav je 307 model znači mane, stvari na koje paziti pri kupovini, održavanje, itd..
I općenito o 2.0 HDI motorima(66 i 79kw), kakvi su, ima li on neke mane, turbina itd... Sestra će uskoro kupovati pa joj se ovaj sviđa, uz Astru G i Mercedes A klasu(Golf 4 otpada valjda je obiteljski mrzak :green:). Pa možda i ako netko zna nešto o ovim 1.6i 16v motorima (ja joj preporučujem ali hoće dizel :facepalm: :ljut: ) dakle koliko on troši i uopće nešto o njemu. Još da napomenem vozila je Corsu B 1.0 12v do sada.
I otprilike kolika je neka realna cijena za uredan 307, po oglasima bi rekao oko 6000km.
Pa eto ako mi možete vi vlasnici i poznavatelji nešto iz prve ruke napisat bio bih vam zahvalan. :help: :think: :D
ArminM
VIP Član
Vozim: Peugeot 307, audi a6 4f 3.0 tdi
Ima zahvala: 3 puta
 pohvaljen: 18 puta
garage

Re: Mala pomoć, općenito o 307 2.0 HDI

Post Postao/la ArminM »

Sad je jako tesko naci 307 s tim benzinskim motorom, skoro da nema ni jedan po placevima. Sto se tice ovih dizela ista je prica, svaki drugi auto je grob. Udarani, neodrzavani, bas je tesko pronaci auto da valja
Pisem ti jer sam ja trazio bratu, na kraju smo uzeli fl model sa fap-om, ali odrzavan auto, s orginalnom kilometrazom. I eto od ljeta je sve ok
Sto se tice motora 2.0 66kw je sreca ziva, nema fap, nema plivajuci zamajac, i ujedno je najcesci u oglasima, bas zbog toga
Meni je ispocetka bio ok, al brzo mi je postao trom, ili je to samo osjecaj takav, ali za zensko ce bit top, ja sam svoj problem rijesio remapom.
Najbolja stvar kod ovih auta jeste ekonomicnost, jer je stvarno sve jeftino, od malog do velikog servisa, trap je dzaba bukvalno
U svakom slucaju 307 ti je bolji od svih tih nabrojanih auta. Ekonomicniji, rentabilniji, puno prostraniji i dizajnom par svjetlosnih godina ispred, posebno ako ga uporedis s g4

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Hvala ti Armine puno na tolikom postu, hvala stvarno. U pravu si za te benzince nisam 3 našao da su mi blizu, a ima i tih neodržavanih krševa dosta pa se nadam da cemo naletit na ok model mada meni nije ni kilometraža toliko bitna samo da se držalo do auta prije da ne ukopa ulaganjima. Ali i to održvanje im je skoro pa smiješno za godište stvarno, ja se iznenadim koliko servisi koštaju i djelovi trapa za moj 206 u odnosu na ono što stručnjaci pričaju po forumima lol .
Znaci baš taj model od 66kw je skoro bez mane, toliko sam i na ovim drugim forumima mogao pročitati, a trom malo jest ali opet zavisi sta se prije vozilo ( u odnosu na corsu 1.0 i 190D avion :D ).
http://www.olx.ba/artikal/24464817/peugeot-307-2-0hdi/ Ovaj se cini baš ok ovako, možda odem pogledat kad popričam sa čovjekom.
A ova dva su predobra da bi bilo ovo istina haha Stvarno vrhunski izgledaju a dosta novih dijelova imaju još im cijena ispod tržišne pa puzz . http://www.olx.ba/artikal/9255787/pezo- ... -2017-god/
http://www.olx.ba/artikal/14302984/pezo ... -2017-god/
Zadnja izmjena: kreha2, dana/u 10. vel 2017, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Ima jedan bezinac u Žepcu se prodaje iste boje kao Arminov .
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

kula je napisao/la:Ima jedan bezinac u Žepcu se prodaje iste boje kao Arminov .
A dje mi je Žepče :tuga: . Ugl je pretraga na područje hercegovine ograničena (jer je ublizu svako mijesto sve u krugu 80km), u Bosnu ne bih išao stvarno osim ako nije vrhunsko auto (daleko, velik put :/). Ima nešto po Mostaru što ih nema po Piku pa ću pogledat. :yes:
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Da se nadovezem sa ovim od 79kw :D
Isti je kao i 66kw, samo ti je razlika sto ovaj od 79 ima intercooler koji mu i daje tu povecanu snagu. S tim da je u ovaj najcesce ubacivan FAP filter, ali nemoj da te to odvrati jer ga je lako ocistiti a i izbaciti ako to zelis. Kod 79 takodjer imas u nekim plivajuci zamajac na koji treba obratiti paznju. Od kvarova nema nista van standardnih dijelova na trapu, ako je ocuvano auto nema problema nas je na 202 hiljade niti je turbina niti kvacilo pravilio probleme, a pogotovo turbina kod vecine dugo traje.
Ja bi ti jos dodao da kod oba obratis paznju na dizne, ne zbog katastrofalni kvarova nego znaju se zaprljati nekad i vise pa utjece na zvuk i performanse. Moja preporuka uvijek nekoga sa dijagnostikom, najvise da covjek radi sebe zna sta kupuje.

Ja bi ti peporucio ganjaj sa polukoznim sicevima, vjeruj bas su ih dobro uradii pogotovo sto je visok ovaj bocni profil drzi ko na reliu. :zvizd:
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Hvala Harune :D. Ma povest ću majstora sa sobom kad bih gledao, već ovako malo da se raspitam čisto, na šta treba pripazit jer im ni on ne zna puno mana, nije imao baš prilike da radi sa njima. A ono pregled će se obaviti logično dijagnostika trap i to :D.
A to sa opremom vidit ćemo kako naleti, stvarno ona ne traži puno: klimu, prednje el. podizače i daljinsko (a to je serijska kako ja znam). Ugl hvala vam :D
Harun
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 2.0HDi i 206 2.0HDi
 pohvaljen: 16 puta
garage

Post Postao/la Harun »

Samo nemoj na benzinca i sve ce biti u redu. : lol

Mislim ovaj crni je super opremljen, digitalna je klima i grijaci sjedista a polukozna su, imas sve cetri dizaca stakla, tempomat mislim to ti je to sto si tada mogao i dobiti od dodatne neces bolje naci bar koliko ja znam. :D
To ti je sta se treba pregledati uglavno dovod goriva jer je HDi, zamajac i kvacilo, FAP to je najbitnije a ostalo se popravlja za sitne pare. :ok:
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

hahaha ma benzin majka :jezik: :D .
A crni je vrhunski stvarno oprema nema dalje :coolg: , možda će i spustiti koju stoju hah :green: .
Znači na to se fokusiram kad gledam ako bude ok prolazi (a to što kažeš ostalo sve su stvarno sitnice.) :super:
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ima jedna benzinjara u vogosci iste boje kao moj, tacnije moja, os kupit :green:
slika ¦ slika
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

@anel Mogu joj pokazat danas sutra kad je uhvatim... Imaš li ga na piku ili?

Sent from my iPhone using Tapatalk
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

ma imas ga na temi i sta mu je sve radjeno i sta mu sad jos treba raditi i sve, nisam ga jos postavio na pik jer cekam da vidim sta ce mi izletiti drugo ali i to ce biti uskoro
slika ¦ slika
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Aha pogledati ću ja temu mada sam je čitao već ja mislim. Pa eto kad nju vidim veceras/sutra ujutro preporučit cu autoslika (i ja bih vise benzinca volio da uzme al za dizelacu nesto zapela :D)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Boris_95
VIP Član
Vozim: Peugeot 406
 pohvaljen: 12 puta
garage

Post Postao/la Boris_95 »

Evo da se i ja nadovežem, vozim 307 1.6 16v godinu dana, prešao sam 15 000 km tako da ne mogu baš nešto pričati o motoru, moj je na 213 000 km i nikakvih problema, snage ima baš fino za tu karoseriju, po meni puno bolji izbor od 1.4 8v i 16v jer troši isto ako ne i manje a bolje ide, prosječna potrošnja meni po Zadru i okolo ide čak i 6,5 litara ako ga ne vozim muški, prednost benzinca je što se ne moraš brinuti za FAP ni zamajac ni turbinu, i u suštini su prešli manje km od dizela.
Neke mane 307 su ti loša čitljivost board computera, lako se zamjeni sa drugim od citroena recimo, nije skup zahvat
Malo veći problem su ručice žmigavaca, standardna mana kod 206/307
Provjeri struju na autu, sijalice nekima oće stalno crkavati, ako taj bude takav lako se rješi, mislim da se samo zamjeni konektor di se uštekava sijalica
Provjeri podizače prozora, znaju tipke zezat, također lako rješivo, ko ima živaca raskopat ih i očistit dobro kontakte i radi sve super
Unutarnji kiler (radijator) zna procurit, provjeri jel mokro ispod vozačevih nogu, ako je pogledaj jel voda koja se unese nogama dok je ovako vrijeme ili smrdi antifriz
Ako je automatska klima provjeri jel puše tamo di staviš jer nekima znaju otići klapne koje preusmjeravaju zrak recimo staklo/pod noge/sredina ...
Ostalo gledaš standardno, trap i to

Nemoj da te ovo odbije od tog auta, svaki auto ima mana, ovo su ti samo neke smjernice na šta da obratiš pažnju i da možeš rušit cijenu recimo, sve što sam nabrojao su sitnice i ne utiču na sigurnost, osim eventualno ovog unutarnjeg kilera jer se onda magle stakla iznutra
Uostalom, da ne valja nebi ih toliko bilo na cestama, dizajn je i dan danas privlačan a i bi je europski auto godine 2002
Ako te još šta zanima slobodno pitaj, jest malo duži post al eto
kreha2
VIP Član
garage

Post Postao/la kreha2 »

Hvala ti Borise puno. Jos bolje što je duži post, stvarno si mi sve napisao i puno pomogao sa ovim :good: . Ma ono to su sve sitnice i uglavnom služe baš za obaranje cijene kao što si napisao, neće me to odvratit od auta sigurno ako je on ok mehanički. A nisam znao da 1.6 ima toliko potrošnju teško da ja 206 1.4 spustim na toliko prosjek oko 7 inače, ja da kupujem uzeo bih ga prije već HDi ali nije moj izbor :D
A auto stvarno jest privlačan i odlično odoljeva godinama i bolji je od svih što sam u prvom postu napisao i imaju sigurno svi oni više mušica od 307ice (za Opel znam provjereno haha).
Ugl imam dosta informacija od vas zahvaljujem vam se svima puno još je ostalo da nađemo neki fini autić :green:
Odgovori

Natrag na “Općenito”