Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Kupio sam od covjeka koji je prvi vlasnik, peugeot je kupljen u Sarajevu iz salona 10mjeseca 2008god. Uredno je servisiran i posjeduje orginalnu servisnu knjizicu i sve pratece racune sto je predhodni vlasnik ulozio u njega. Kupio sam ga u 11.mjesecu 2016 godine i kroz malo vremena morao sam da zamjenim servo pumpu (450km sa rukama) i sada sam ga servisirao prije 3 dana i servis me je kostao 330km sa rukama.
10.300km sam ga platio.
Toliko sam ga platio iz razloga zato sto ga je covjek tek registrovao znaci u 11.mjesecu registracija, dobio sam zimske gume nove na alu felgama 16-ke i dobio sam uz njega ove felge 17-ke sa solidnim gumama koje sam zamjenio.
Posto sam ja u blizini Doboja a imam dobrog prijatelja mehanicara koji ima svoju radnju "A3" u Doboju pa mogu te uputiti ako zelis, jako je dobar i ozbiljan u poslu.
Sto se tice servisa kupio sam komplet sad nez tacno sta dodje, msm da ide: zupcasti remen,micro remen,vodena pumpa,spaneri, kod mene je mali skoro radjen (filteri i zamjena ulja) tako da nez koliko on kosta.
Hvala, pa dobro ne smatram to da je neki veliki nedostatak, ali jesam prvobitno trazio da bude manuelni... Sta je tu je mislim da sam i ovog jako povoljno dobio obzirom kakvi se prodaju. :)
pa zato i jest bijo povoljan jer je automatik. Ja imam jednog automatika Mercedes, druge marke ne bih hteo uzeti i prva stvar što sam tad uradijo, bila je menjanje komplet filtera sita i hidrauličkog ulja aut. mjenjača. Tek onda sam spavao mirno i sve radi ok. A kod mjenjanja smo videli da je ulje bilo več istrošeno a na situ bilo je minimalno piljevine metala.
Aham, pa dobro eto ja sam trenutno zadovoljan, planiram u skorije vrijeme da mu radim komplet zamjenu ulja i ostalih filtera i sita za mjenjac pa cemo vidjet... Bio sam kod mehanicara i on mi je rek'o da bi to trebao radi sebe uraditi u skorije vrijeme ali da nije toliko strasno da bi se trebao sada brinuti o tome. Tako da cu da sacekam malo da ojacam novcanik pa da se pozabavim s tim... :)