Danas raskopam da vidim ima li joj spasa i naravno da ima - nije mene zajebao ni Nijemac, Japanac, a boga mi ..... i Francuza sam sjebao što se tiče sajle kvačila !
Evo malopre prošao test od 10 km. kvačilo radi bez problema i koliko vidim sad tek radi kako bi trebalo !
Samo neka izdrži dok ne zamjenim set kvačila - svakako ću kupiti novu ali prvo ću da je ojačam i produžim joj vijek na ovaj fazon kao što sam sada uradio !

Uglavnom proizvođači namjerno naprave takve sajle, tamo gdje je najveće opterećenje - postave plastični dio !
Naravno, taj dio mora pući, a dosta ljudi nezna da sajla - kao sajla RIJETKO kad pukne !

Imao sam Pola WV. - mijenjao sajlu kvačila svaka 2 mjeseca, sve dok nisam skontao da plastični prsten na panciru pukne i koplet sajla proleti kroz šasiju ! Tu sam stavio običnu podlošku i NIKAD više nije bilo problema !

Što se tiče Japanskih automobila, sve 3 Mazde su mi imale servo kvačilo ... to je EXTRA stvar, ali zna da rikne gumica na klipu i ode' kvačilo !

To mi se desilo - srećom kad sam stigao kući iz Subotice, samo propade pedala kvačila ! Tražili mi 80 km. za gumicu i klip, a ja tražio samo gumicu i oni nedaju !

Zato sam kupio set gumica za kočioni cilinder od nekog Forda koji košta 6 km. i bila gumica bolja nego original - čak sam imao jednu rezerve ... hehehe

Bilo bi super da imam i na Peugeotu servo kvačilo, brate MRZIM ove sajle - haos živi !
Evo vam koja slika da vidite kako sam je pokrpio

(Sajla je čitava, ali je ovaj zanitovani dio ispao iz ove plastike jer je pukla)

(Sajla i plomba ostale, a plastika koja ide na papučicu kvačila - pukla)

(Metalna pločica koju sam prepravio i ubacio u plastični dio koji je pukao)

(Pločica ukrojena,stavljena odmah ispod plombe i preko nje sad ide opterećenje)

(Pločica ima rupicu, zasječena je i tuda je prošla sajla)

(Plastika navučena i sajla ubačena u nju - mislim da nema šanse da ispadne)

(Inače ova plomba na sajli se nevidi, al' ovako je moralo, jer je sada oslonac preko ove pločice na ove bočne ivice na ovoj plastici. Prsten na dnu plastike je otpao - ali sada samo može pući plomba, sajla a plastika - mislim da nema šanse)

Ne kupujte sajle odmah, skinite i vidite ima li joj spasa - dali se može popraviti !
Moja sajla košta 40 km + ugradnja = 50 km.

Zašto bacati pare - jel' tako !??

Ajd' u zdravlje i pozdrav za sve !