Ekipa dugo me nije bilo na forumu, što zbog manjka vremena, što zbog toga da sa PUG-om nije bilo nikakvih radova, a ni problema..
Nisam punio vozio, prvenstveno zbog vremenskih (ne)prilika, a i zbog mog neiskustva što se tiče vožnje zimi po snijegu i ledu.
Sa Pug-om sam prezadovoljan, od prvog dana užitak je sjesti za volan i to se nije promijenilo.
Nažalost sinoć sam imao udes. Tek što je počeo padati snijeg, u jednoj krivini, auto iz suprotnog smjera je izgubilo kontrolu i krenulo direkt prema meni, što bi se reklo far u far situacija. Srećom stigao sam na vrijeme pobjeći sa ceste u desnu stranu, ali udar nisam mogao izbjeći tako da je vozačeva, tj. moja strana malo stradala. Mom jaranu i meni nije bilo ništa, a ni vozaču koji je bio u drugom auto što je najbitnije.
Mislim da je šteta više estetska, jer je uglavnom lim udubljen i oštećen, popucala plastika - lajsna, a auto se normalno može voziti.
Kako sam prednjim krajem uletio u dubok snijeg plastični lip spoiler, ako se to tako zove je isto popucao i otpao. Branik, maska, hladnjak su OK.

Nadam se da se na slikama može vidjeti.
Policija je pravila zapisnik i tu je sve uredno prošlo. Danas sam odmah išao u osiguranje i prijavio sve kako je bilo, auto je slikano i rečeno mi je da to sad ide u proceduru i da će trajati, ali ne predugo, rekli su mi oko mjesec dana da bi se trebalo riješiti što se tiče naplate štete.
E sad, imam par pitanja i što se tiče oštećenja i što se tiče naplate štete jer nemam iskustva ni sa jednim, ni sa drugim.
Što se tiče oštećenja, pretpostavljam da se vrata mogu i zamijeniti ali me brine ovaj lim do zadnjeg točka, da li se on može ispraviti, reparirati ili?
Što se tiče naplate šteta jedan kolega mi je rekao da se ta prva ponuda osiguranja u pravilu odbija jer tu uvijek idu na najjeftiniju opciju.
Na koji način osiguranje procjenjuje štetu? Nisu spominjali pregled u servisu kako bi se utvrdilo točno što treba popraviti/mijenjati i da li ima skrivene štete kako bi se dobila neka okvirna cijena popravka.
Znam da je još netko na forumu imao sličnu i težu situaciju , ali se ne mogu sjetiti tko je u pitanju, pa ako me možete uputiti na temu..
! | Poruka od: Avicii |
Slike su ti editovane. Prvo idi na 'umetanje slike' pa onda nalijepi adresu linka da bi ti slike bile vidljive. |