Proizveden 2004, uvezen kod nas početkom 2016, a kod mene došao prije mjesec dana.
Motor najobičniji 2.0 Hdi od devedesetak konjića (valjda su svi u životu), po satu prešao dvjestotinjak hiljada, a samo on zna koliko mu je pod točkovima.

Oprema osrednja, ništa specijalno. Digitalna klima, komande radija na volanu, tempomat, električni podizači stakala na svim vratima i ostalo što je čini mi se manje više isto na svim modelima tog godišta.
Prethodni vlasnik je održavao automobil prilično dobro pa sam ja sem nekih kozmetičkih sitnica i dodataka za sada odradio samo mali servis.
Za ovo malo vremena koliko ga vozim imam osjećaj da su zadnji amortizeri oslabili i to moram provjeriti na tehničkom kad uhvatim vremena i komšiju da je tad na poslu. Od većih ulaganja imam još i zamjenu desnog fara koji je malo dobio po glavi na parkingu, a čini mi je da se i onaj nosač branika (valjda se tako zove metalni profil gdje se zavrće kuka za šlepanje) uvijen pa dok sve rasturim vidjeti je li za zamjenu ili se da ispraviti.
Pošto sam prošle sedmice napravio oko 1000 km po prilično prljavim putevima moralo je pasti jedno brzinsko kupanje (iako nije subota