P 307 HDi

301,305,306,307,308,3008,309
Odgovori
Grga
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

P 307 HDi

Post Postao/la Grga »

Evo da i ja predstavim svoju vozilicu kako nalazu pravila.
Radi se o Peugeotu 307 2.0HDi 66kw, 2003g, uglavnom, el.podizaci naprijed, automatska klima, alarm, xenoni (zasad skinuti), naslon za ruku i vjerovatno ima jos nesto ali ne pada mi na pamet za sad, tako da cu po potrebi dopuniti kada slike budem stavljao cim kisa stane da ga mogu slikati :)
Zadovljan s njim dosad, potrosnjom i cijenom odrzavanja, ubo sam primjerak bez fap.a, diskova sa lezajem, plivajuceg zamajca itd.. :), doduse siemens su dizne, e sad koliko je to prednost ili nije, neznam jos uvjek hvala Bogu heh
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Re: P 307 HDi

Post Postao/la Phantom »

bez slika ne vrijedi :) Zasto si skinuo xenon? Ajde mogu i kisne slike :p
Motion & Emotion
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Ako cemo cekati da kisa stane onda cemo se nacekati za slike :)
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Ugl svi jedva cekamo slike :)
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

heh ma da sam ja njega sta nasminkao za ove godine pozurio bi ja sa slikama, al nesto vise volim dobro pojest i popit nego ulozit na auto :) :neznam:
slika

slika
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

@Phantom, vezano za xenone, ma sta ja znam, iznervirali me, kupio one h7R sijalice(za otvorene farove) i imao stare balasta, debele, metalne, jedan od njih crkne i narucim nekakve slim, i kad sam to sve namontirao nije ista boja sijalica, jedan od novih balasta nevalja, pa sam ja to nesto tamo vamo i povadim, dok ne nadjem vremena da malo to pregledam kako sta..
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

svidjaju mi se ovi sivi detalji na ovoj boji :good:
Motion & Emotion
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Grga je napisao/la:@Phantom, vezano za xenone, ma sta ja znam, iznervirali me, kupio one h7R sijalice(za otvorene farove) i imao stare balasta, debele, metalne, jedan od njih crkne i narucim nekakve slim, i kad sam to sve namontirao nije ista boja sijalica, jedan od novih balasta nevalja, pa sam ja to nesto tamo vamo i povadim, dok ne nadjem vremena da malo to pregledam kako sta..
Mislim da ce boja biti ista ako obje sijalice kupis u setu i promijenis,ako jednu promjenis a jedna ostane stara bit ce drugacije boje...
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Nadam se da ces brzo ubaciti neke bolje slike, vidim bice materijala za pohvale ;)
zulleee je napisao/la:
Grga je napisao/la:@Phantom, vezano za xenone, ma sta ja znam, iznervirali me, kupio one h7R sijalice(za otvorene farove) i imao stare balasta, debele, metalne, jedan od njih crkne i narucim nekakve slim, i kad sam to sve namontirao nije ista boja sijalica, jedan od novih balasta nevalja, pa sam ja to nesto tamo vamo i povadim, dok ne nadjem vremena da malo to pregledam kako sta..
Mislim da ce boja biti ista ako obje sijalice kupis u setu i promijenis,ako jednu promjenis a jedna ostane stara bit ce drugacije boje...

Ista stvar se desava ako stavis razlicite balaste. Koliko sam ja skontao, tebi je i taj jedan novi balast (slim) crkao.. i onda si umjesto njega stavio taj jedan sto ti je ostao (metalni)? Vrlo je moguce da balasti nisu isti, u smislu mozda ti je jedan od njih AC, drugi DC ili tako nesto.. uglavnom, po meni ti je najbolje da narucis preko Ebay-a jedan takav slim balast kao sto je kod tebe (od 10 do 15$ kosta) i sigurno ce ti biti ista boja.

Btw, taman da te pitam.. kako su ti se pokazale h7R sijalice, jel otkidaju imalo snop svjetla i da li se to primjeti na snopu ili je fora samo sto ti manje zaslijepe druge iz suprotnog smijera?
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

e ovako :) sijalice su bile 6000K sto treba da bude fino bijelo svjetlo, jedino je sa tim starim balastom bilo bijelo, sa ovim slim(kupio sam par), jedna je sijalica bila plavkasta, druga poprilicno zelena, obje sam sijalice spajao na stari balast i na njemu svjetle cisto bijelo :) zato sam ih povadio za sad :)
Sto se tice H7R, pa dobro odsjece snop i ne zasljepljuje, cak sam mogao voziti i na 0(nuli - ono podesavanje visine snopa) :)
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Stvarno su se uklopili ovi sivi detalji, dobro je Phantom primjetio, fin ti je Pug!

Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Grga je napisao/la:e ovako :) sijalice su bile 6000K sto treba da bude fino bijelo svjetlo, jedino je sa tim starim balastom bilo bijelo, sa ovim slim(kupio sam par), jedna je sijalica bila plavkasta, druga poprilicno zelena, obje sam sijalice spajao na stari balast i na njemu svjetle cisto bijelo :) zato sam ih povadio za sad :)
Sto se tice H7R, pa dobro odsjece snop i ne zasljepljuje, cak sam mogao voziti i na 0(nuli - ono podesavanje visine snopa) :)
Hmm.. znaci jedino ti je 6000K bacalo bijelo na tim metalnim? Ja jos nisam ni gledao uzivo debele metalne, pretezno svi kupuju slim balaste, s toga i jesu sva svjetla skroz plava sa 6000K sijalicama. Ne znam, onda naruci takav isti metalni jer je ocigledno kvalitetniji. ;)
Super za h7R.. znaci vrijedi ih uzeti :super:
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Na ove dvije slike pug lijepo izgleda ,nadam se da ce do kraja godine sunce progrijati i da ce biti jos slika :)
Grga
Aktivan član
garage

Post Postao/la Grga »

Evo slika bez kise :) ali sa cvjecem :)
slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Grga je napisao/la:Evo slika bez kise :) ali sa cvjecem :)
slika
Cvijece za phantoma jer je on jedina dama na forumu :D bljak
Odgovori

Natrag na “Serija 3”