E ovako raja, originalna kugla mjenjaca na Pugu mi je vec poprimila ozbiljnije tragove koristenja (u takvom sam je stanju zatekao kada sam auto kupio), pa je u skorije vrijeme mislim promijeniti, naprosto mi je se ne da gledati ovakvu kakva jeste, jednostavno volim da mi je sve na oko fino utegnuto i ustimano

Jednom prilikom sam svratio do Peugeot servisa u svom gradu da provjerim koliko kosta originalna, i ako se dobro sjecam kostala je nekih 56 KM S time da i nije nesto bas najkvalitetnije odradjena odlucio sam da krenem u nabavku aluminijske kugle sa novog Peugeot modela 308. Izgleda mi premocno

mislim da bi se jos bolje uklopila u unutrasnjost i iskreno, bez obzira sto bi ta suma novca bila mnogo za kuglu mjenjaca (mozda je cak i skuplja od 56 km), platio bih je jer mi se fakat svidja

posebno jer se radi o dijelu koji je non-stop "pod rukom" i izradjena je kompletno od aluminija tako da je dugovjecna. Citao sam po drugim Peugeot forumima i klubovima da odgovara i na 407 kao i na 307, cak sto vise neki su postavljali i slike vec montirane kugle. Jedina prepreka jeste kada sam pitao u servisu za tu kuglu, prodavac ili se pravio blesav ili mu jednostavn politika firme drugacije ne dozvoljava, naime, on dio moze pronaci u bazi podataka i isti poruciti samo uz broj sasije vozila (tj. broj sasije nove 308) Na Ebay-u je nema nigdje za poruciti

Tako da mi ostaje jedino ova opcija preko ovlastenog a to bih jos pokusao srediti s likom da mi to nekako "na slijepo" poruci. Zanima me, da li neko od clanova ima iskustva sa skidanjem originalne kugle sa mjenjaca i ima li nekih komplikacija koje bi mogle iskrsnuti. Koliko se moze vidjeti na Youtube i nije neka majstorija, naime kugla se samo jacim zahvatom "trgne" prema gore, ali za svaki slucaj ne zelim nista pokidati puzz Evo i o kojoj se kugli tacno radi.