E sad malo o kolima, unapred se izvinjavam jer se bas nesto preterano ne razumem u samu srz mehanike pa ne mogu dati bas precizan review al ako neko ima dodatna pitanja potrudicu se da nadjem odg :) rec je o motoru 1.6 hdi 110ks 2008god, presao pravih 115 000km, presao sve preglede u pezoovom servisu ciji je vlasnik brat od dobrog drugara, covek me na kraju pregleda odvukao u stranu i rekao da je perfektan, kaze auto je od ispod kao nov, sus pleh nema tacku na sebi! Auto sam uzeo od privatnog lica, covek koji je bio vlasnik ga je 2010. uvezao iz Francuske od nekog fudbalera, inace narucio je bas ovakav auto sa ovom opremom i cekao je prilicno dok se nije pojavio polovan model! Kako sam u 307 imao 1.4 68ks ovo mi sad dodje kao da sam presao u ferari :) auto leti (bar meni)! auto stvarno povlaci extra, odusevljen sam 3. i 4. brzinom koje lepe za sediste nisam imao nikakvih zamerki sem sto bas oseti rupe jer su na njemu 17ice (koje inace mnogo lepse izgledaju uzivo nego na slikama) pa to valjda mora, udobnost odlicna, uzivanje je bilo voziti ga, enterijer mu je prelep sto me najvise i privlaci kod njega! Potrosnja je oko 6.7 cistog grada bez klime, auto ima 6b sto je odlicno jer ta 6. bas rasterecuje motor, msm da mi je na auto putu u 6.b na 140km/h pokazivao trenutnu potrosnju oko 5.8l ! O enterijeru i eksterijeru ne vredi raspravljati jer su ukusi razliciti, moje misljenje je da je konkretno od golfa koji je najbolji u toj klasi mnogo lepsi unutra, golf mi je dosta jednostavan, spolja gledano mozda mi golf ima malo krimi liniju u odnosu na 308 al 308 izvlace farovi najvise, opet tu je neprikosnoveni TDI motor koji je realno bolji od hdi-ja koji je u 308ici tako da sve u svemu izgled je stvar ukusa pa ne bih o tome!
Sto se tice zvucne izolacije ona je takodje odlicno odradjena, motor se prilicno tiho cuje u kabini sve dok se ne doda neki veci gas!
U odnosu na golfa ima dosta tisi motor, bas sam poredio zvuk (ne iz kabine vec spolja) sa TDI motorom iz golfa i sa mercedesom C200cdi 2004god od drugara i osetno je zvuk hdi motora tisi od ova 2, i u mecki se dosta glasnije cuje motor u kabini nego u pezou!
Preglednost - pozadi sasvim ok, u kombinaciji sa parking senzorima odlicno, dok je napred dosta nepregledan kao i prethodnik 307, ne vidi se cela hauba a kamoli nos, parkira se i staje iza automobila bukvalno na osecaj, velik problem za pocetnike mada se jako brzo navikne na to "otprilike" !
Gepek dosta veci u odnosu na prethodni model 307, msm da sam negde nasao podatak da je zapremina 350l
Unutrasnjost - u principu stvar ukusa, il ce vam se svideti ili ne, na ovakvom modelu tesko da vam se nece svideti, dok se obican model sa slabijom opremom dosta razlikuje, sedista, cajgeri, stakleni krov itd, mada i bez toga odaje jako lep utisak u voznji, nijanse u bojama sedista su dosta lepo uskladjene pa i bez polukoze izgledaju lepo
Dugmici svi na dohvat ruke, nista nesto preterano nepristupacno
Oprema ... msm da nema sta nema :) feline je najjaci paket opreme i evo nekih stavki sta poseduje (ovo je kopirano sa polovniautomobili.com) :
Sigurnost
• - Airbag za vozača
• - Airbag za suvozača
• - Bočni airbag
• - Child lock
• - ABS
• - ESP
• - ASR
• - Kodiran ključ
• - Blokada motora
• - Centralno zaključavanje
Oprema
• - Metalik boja
• - Branici u boji auta
• - Servo volan
• - Multifunkcionalni volan
• - Tempomat
• - Daljinsko zaključavanje
• - Putni računar
• - Panorama krov
• - Tonirana stakla
• - Električni prozori
• - Električni retrovizori
• - Grejači retrovizora
• - Sedišta podesiva po visini
• - Polukožna sedišta
• - Svetla za maglu
• - Senzori za svetla
• - Senzori za kišu
• - Parking senzori
• - Webasto
• - Aluminijumske felne
• - Navigacija
• - Radio CD
• - CD charger
• - DVD/TV
• - Tuning
Opis
Digitalna dvo-zonska klima (frizider u kaseti) ,WinCop 3D navigacija u boji sa radio telefonom , Stakleni panoramski krov, Kozna sedista, Motor 110 ks, Menjac 6 Brzina, Parking sezori za parkiranje u nazad, Telefon. Tempomat, ABS sistem kocenja, ESP kontrola stabilnosti , ASR kontrola proklizavanja, AirBag X 9, AirBag za kolena vozaca, Bord kompjuter, Varijabilni servo upravljac , Elektro podizaci stakala x 4, Eletro podesivi retrovizori sa grejacima, Svetla za maglu, Sportski prednji branik sa hromiranom resetkom, Aluminijumske felne 17 " ( Rinjani ) , Vozacevo sediste podesivo po visini, Suvozacevo sediste podesivo po visini, Foto-senzitivni unutrasnji retrovizor ( zatamnjuje se sam po potrebi ) , Sklopivi retrovizori, Automatski brisaci sa detektorom kise, Automatsko paljenje svetala, Centralni naslon za ruku, Poluga rucne kocnice presvucena kozom, Upravljac presvucen kozom, Rucica menjaca presvucena kozom, opcija "follow me home" ... Cena novog automobila sa ovom opremom je 24.000 euro !
E sad malo slika (slike su takodje sa sajta od 2 potpuno ista modela samo razliciti vlasnici)
Jos jednom se izvinjavam ako je malo razbacan i tekst i slike i ako nema bas puno informacija, ako nekog dodatno nesto zanima u vezi kola neka pita pa ako znam odgovoricu, ako ne znam potrudicu se da saznam pa cemo valjda naci odgovor! Pozdravi svima