Peugeot 308

301,305,306,307,308,3008,309
banelekic
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 308

Post Postao/la banelekic »

Pozdrav svima! Posto nema konkretan review o ovom modelu resio sam da ga postavim (vrv ni moj review nece biti Bog zna sta :) ) Pre 2 god sam se ponovio ovim automobilom koji sam "posmatrao" nekih godinu dana, usput su se javljale mogucnosti za golfa 5,golfa 6, bmw 320d e90 ... na kraju smo se odlucili za pezoa sto i nije tako cudno jer smo pre toga imali 307! Inace 307 je prica za sebe zbog njegovog cestog kvarenja al kako ja nisam imao NIKAKVIH problema sa 307 odlucili smo se na kraju za 308, to je bio jedan od glavnih razloga jer ugl kad ste zadovoljni svojim autom menjacete ga opet za tu marku samo neki mladji naravno !
E sad malo o kolima, unapred se izvinjavam jer se bas nesto preterano ne razumem u samu srz mehanike pa ne mogu dati bas precizan review al ako neko ima dodatna pitanja potrudicu se da nadjem odg :) rec je o motoru 1.6 hdi 110ks 2008god, presao pravih 115 000km, presao sve preglede u pezoovom servisu ciji je vlasnik brat od dobrog drugara, covek me na kraju pregleda odvukao u stranu i rekao da je perfektan, kaze auto je od ispod kao nov, sus pleh nema tacku na sebi! Auto sam uzeo od privatnog lica, covek koji je bio vlasnik ga je 2010. uvezao iz Francuske od nekog fudbalera, inace narucio je bas ovakav auto sa ovom opremom i cekao je prilicno dok se nije pojavio polovan model! Kako sam u 307 imao 1.4 68ks ovo mi sad dodje kao da sam presao u ferari :) auto leti (bar meni)! auto stvarno povlaci extra, odusevljen sam 3. i 4. brzinom koje lepe za sediste nisam imao nikakvih zamerki sem sto bas oseti rupe jer su na njemu 17ice (koje inace mnogo lepse izgledaju uzivo nego na slikama) pa to valjda mora, udobnost odlicna, uzivanje je bilo voziti ga, enterijer mu je prelep sto me najvise i privlaci kod njega! Potrosnja je oko 6.7 cistog grada bez klime, auto ima 6b sto je odlicno jer ta 6. bas rasterecuje motor, msm da mi je na auto putu u 6.b na 140km/h pokazivao trenutnu potrosnju oko 5.8l ! O enterijeru i eksterijeru ne vredi raspravljati jer su ukusi razliciti, moje misljenje je da je konkretno od golfa koji je najbolji u toj klasi mnogo lepsi unutra, golf mi je dosta jednostavan, spolja gledano mozda mi golf ima malo krimi liniju u odnosu na 308 al 308 izvlace farovi najvise, opet tu je neprikosnoveni TDI motor koji je realno bolji od hdi-ja koji je u 308ici tako da sve u svemu izgled je stvar ukusa pa ne bih o tome!
Sto se tice zvucne izolacije ona je takodje odlicno odradjena, motor se prilicno tiho cuje u kabini sve dok se ne doda neki veci gas!
U odnosu na golfa ima dosta tisi motor, bas sam poredio zvuk (ne iz kabine vec spolja) sa TDI motorom iz golfa i sa mercedesom C200cdi 2004god od drugara i osetno je zvuk hdi motora tisi od ova 2, i u mecki se dosta glasnije cuje motor u kabini nego u pezou!
Preglednost - pozadi sasvim ok, u kombinaciji sa parking senzorima odlicno, dok je napred dosta nepregledan kao i prethodnik 307, ne vidi se cela hauba a kamoli nos, parkira se i staje iza automobila bukvalno na osecaj, velik problem za pocetnike mada se jako brzo navikne na to "otprilike" !
Gepek dosta veci u odnosu na prethodni model 307, msm da sam negde nasao podatak da je zapremina 350l
Unutrasnjost - u principu stvar ukusa, il ce vam se svideti ili ne, na ovakvom modelu tesko da vam se nece svideti, dok se obican model sa slabijom opremom dosta razlikuje, sedista, cajgeri, stakleni krov itd, mada i bez toga odaje jako lep utisak u voznji, nijanse u bojama sedista su dosta lepo uskladjene pa i bez polukoze izgledaju lepo
Dugmici svi na dohvat ruke, nista nesto preterano nepristupacno
Oprema ... msm da nema sta nema :) feline je najjaci paket opreme i evo nekih stavki sta poseduje (ovo je kopirano sa polovniautomobili.com) :
Sigurnost
• - Airbag za vozača
• - Airbag za suvozača
• - Bočni airbag
• - Child lock
• - ABS
• - ESP
• - ASR
• - Kodiran ključ
• - Blokada motora
• - Centralno zaključavanje
Oprema
• - Metalik boja
• - Branici u boji auta
• - Servo volan
• - Multifunkcionalni volan
• - Tempomat
• - Daljinsko zaključavanje
• - Putni računar
• - Panorama krov
• - Tonirana stakla
• - Električni prozori
• - Električni retrovizori
• - Grejači retrovizora
• - Sedišta podesiva po visini
• - Polukožna sedišta
• - Svetla za maglu
• - Senzori za svetla
• - Senzori za kišu
• - Parking senzori
• - Webasto
• - Aluminijumske felne
• - Navigacija
• - Radio CD
• - CD charger
• - DVD/TV
• - Tuning
Opis
Digitalna dvo-zonska klima (frizider u kaseti) ,WinCop 3D navigacija u boji sa radio telefonom , Stakleni panoramski krov, Kozna sedista, Motor 110 ks, Menjac 6 Brzina, Parking sezori za parkiranje u nazad, Telefon. Tempomat, ABS sistem kocenja, ESP kontrola stabilnosti , ASR kontrola proklizavanja, AirBag X 9, AirBag za kolena vozaca, Bord kompjuter, Varijabilni servo upravljac , Elektro podizaci stakala x 4, Eletro podesivi retrovizori sa grejacima, Svetla za maglu, Sportski prednji branik sa hromiranom resetkom, Aluminijumske felne 17 " ( Rinjani ) , Vozacevo sediste podesivo po visini, Suvozacevo sediste podesivo po visini, Foto-senzitivni unutrasnji retrovizor ( zatamnjuje se sam po potrebi ) , Sklopivi retrovizori, Automatski brisaci sa detektorom kise, Automatsko paljenje svetala, Centralni naslon za ruku, Poluga rucne kocnice presvucena kozom, Upravljac presvucen kozom, Rucica menjaca presvucena kozom, opcija "follow me home" ... Cena novog automobila sa ovom opremom je 24.000 euro !
E sad malo slika (slike su takodje sa sajta od 2 potpuno ista modela samo razliciti vlasnici)
Jos jednom se izvinjavam ako je malo razbacan i tekst i slike i ako nema bas puno informacija, ako nekog dodatno nesto zanima u vezi kola neka pita pa ako znam odgovoricu, ako ne znam potrudicu se da saznam pa cemo valjda naci odgovor! Pozdravi svima

slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Re: Peugeot 308

Post Postao/la Phantom »

Svaka cast na review-u :slin:
Sto se puga tice, odlicna oprema nema sta :bravo: Fin pug, i dosta predjenih kilometara zelim :super: Ima li kakvih planova? :)
Motion & Emotion
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Al' ga covjek predstavi , e vala svaka ti cast.
A sto se auta tice nema dalje odlican je a i paket opreme je izuzetan.
Jako su rijetke 308-ice sa panoramom a da nisu SW.
Jos jednom svaka cast za auto i predstavljanje. :super:
banelekic
Početnik
garage

@phantom na kakve planove mislis? ako mislis na neku doradu ne verujem, ne znam sta bih mogao sem vecih felni a I za ove su mi gume skupe, set guma je oko 500e :( ubacicu mu samo bele diode na tablicu I kod nogu dole I ispod svakih vrata ima svetlo, tu cu isto da stavim :)
@kula e mogu ti reci da ih u Srbiji na oglasima ima u posl vreme sa panoramom al su jako retke sa ovom navigacijom, o polu kozi I da ne pricam ... :)
Phantom
Site Admin
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

e o tom pricam :) Slobodno sve u SMD ubaci neces se pokajati, kod mene je sve pod SMD od tablica, unutrasnjosti do prednjih pozicija i prezadovoljan sam :)
Motion & Emotion
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Kad se odlucim da promjenim 307 to ce sigurno biti 308, ova masina, ova oprema, moja boja! :yes:

Sve pohvale za auto, odlican je, nek te dugo sluzi.
banelekic
Početnik
garage

@phantom hocu cim skupim neke pare, kvalitetnije diode su kod nas oko 4e komad a ja ih imam sve ukupno oko 20 u kolima, ne racunam pozcije I ostalo nego samo enterijer :)
@avicii hvala puno, ma znas koje je zlo, milina da vozis, uzivas :)
Phantom
Site Admin
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

ma ja ubacivao obicne jos rade :) za unutrasnjost 2.25 eura 2 komada, tablice 5 dioda isto 2.25 eura 2 komada, prednje 28 dioda me izaslo sa dostavom 3.5 eura 2 komada :)
Motion & Emotion
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

Ja platio 20 komada oko 5€ a za pod 4 komada oko 3,5 € ebay majka free shiping
banelekic
Početnik
garage

kula je napisao/la:Ja platio 20 komada oko 5€ a za pod 4 komada oko 3,5 € ebay majka free shiping
A koja je razlika izmedju tih sto si platio 20 komada 5e I tih 4 za 3,5e ? msm sto si uzeo razlicite?
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

ove sam platio oko 5€

slika

a ove za pod sam uzeo zato sto imaju, hajmo rec, usmjerenu svjetlost samo prema dole

slika
banelekic
Početnik
garage

E te na dole meni trebaju svugde, jel mozes za obe da mi das link sa ebay-a I jel bi mogao da slikas onako bez blica uvece kako ti sija npr patos pa da okacis ?
kula
Site Admin
garage

Post Postao/la kula »

imas u mojoj galeriji kako svijetle e sad da li je sa ili bez blica nebih znao a linkove stavljam ako uspijem pronaci :)

evo jedne :
http://www.ebay.com/itm/20x-T10-5050-W5 ... 27d88bc447

a evo i druge:
http://www.ebay.com/itm/4pcs-T10-194-16 ... 43bc9f3a37
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

banelekic je napisao/la: @avicii hvala puno, ma znas koje je zlo, milina da vozis, uzivas :)
Stvarno je masina, nema price. Ovo je ja mislim paket opreme Feline?
banelekic
Početnik
garage

Jeste feline samo sto ja ne mogu da izvalim koja je fora s tom opremom jer sam vidjao modele koji imaju samo panoramu I to je kao feline a nema navigaciju na primer I ove branike ko moje, ne znam dal si primetio al se na ovom razlikuju prednji I zadnji branik od obicne verzije tako da ne znam sta im konkretno spada pod feline...
Odgovori

Natrag na “Serija 3”