Peugeot 307 HDi 2001

301,305,306,307,308,3008,309
ffcpeugeot
Početnik
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 2 puta
garage

Peugeot 307 HDi 2001

Post Postao/la ffcpeugeot »

Predstavljanje moje limuzine ,dosla iz Holandije prije mjesec dana, Peugeot 307 HDi 66kw,90ks, 2001god ,auto je odličan,sa dijagnostikom i svim ostalim zatečenim na autu prezadovoljan.

Par sitnica koje na njemu nisu uredu :
-a to je da nema kablova od zadnjih zvučnika iza radija,
-crna boja na zadnjoj karambolci se peruta
-Čep na ručnoj kočnici nije došao

to bi bilo neko moje zapažanje.
a tu je i par fotki :
-Prednja strana 1 slika
-Prednja strana 2 slika
-Zadnja strana slika
-Bok slika
-Unutrašnjost slika

Kontam ovih dana ofarbati kočnice plavom bojom jer bi mislim lijepo izgledalo ispod ovakvih felgi, zatim sam kontao uzeti polir pastu pa ispolirati cijeli auto,jos uvijek po netu trazim upute i koja pasta je naj bolja.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Re: Peugeot 307 HDi 2001

Post Postao/la anel007 »

kod avicia su ja mislim celjusti plave pa et pogledaj kako to izgleda

i ako neko ima link gdje kupiti taj cep na rucnoj i meni bi trebao, zulja ona plastika :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Fin Pug, srediće se lako karambolka, nije ti to neka investicija.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Fin pug, puno sretnih kilometara sa njim :super: . Sitnice se daju srediti.
Lajsnu na karambolki mozes jeftino uraditi lijepo zastitis oko nje vodobrusnim je prebrusis prespricas plastik prajmerom i onda mat crnim sprejom. Tada se ne bi trebalo guliti.
Mada je moj prijedlog da sve lajsne ofarbas u boju auta izgledao bi mnogo bolje.
Tu plastiku na rucnoj i kuglu mjenjaca jer se vidi da je izlizana potrazi na otpadima.
Ja bih klijesta u crveno ofarbao :D sam nek nije ko Aviciev :245:
Sto se poliranja tice ova boja je jako osjetljiva. ako se nestrucno odradi svaki svirl ce se vidjeti.
Potrebno je glinirati prvo . A sto se tice pasti najbolja ja 3M fine cut i onda zavrsna isto 3M.
U svakom slucaju sta god da radio ovdje nas obavijesti.
Sretna :drive:
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

felge u bijelo, u crveno celjusti i bar steke na vratima i auto plavo, ma hej disko za oci ali ga tad vozaj samo po mraku i gdje nema rasvjete :green: :green:
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Dobar predlog za bjelu boju felni!
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Lijepa boja,par ovih sitnica nije problem,sretno sa autom,da slusa i problema ne bude. A po meni felge ne farbaj u bijelo,ova boja je sasvim dobra,celjusti uzmi te koje mislis i sve super.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Pridruzujem se pohvalama od ostalih. :yes: Fino ocuvan reklo bi se, dobar lak.
Ne znam sta bih jos dodao, sve ti ljudi rekose.. :D Sto se tice lajsni moze ovo sto rece Kula da matiras, al i ja mislim da ti je dosta ljepse da ih u boju auta farbas, jer sam gledao obje varijante i vise mi se svidja u boji auta. Mogu ti poslati code boje ako si zainteresovan ;) Jos ofarbas klijesta u boju auta i bicemo blizanci :D pa kad dodjem u MO da se slikavamo :toranj:
P.S. De svrati gdje kod Zija na otpad pa pogledaj da nema koznu kuglu od mjenjaca, trebala bi i meni jedna :zvizd:
klol
VIP Član
Vozim: Peugeot 307 SW
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la klol »

Predobar pug, da te lijepo služi. Što se tiče auta, lijepo izgleda ovako na prvi pogled, te sitnice nisu neka ogromna investicija, za nekih 150 KM možeš ofarbati lajsne u boju auta profesionalno i ručke na vratima, i te gluposti po otpadu jeftino ugrabiti, a žice kod električara da ti pospoji nikakav problem, bilo ko ko se razumije u struju ti to može odraditi solidno da nemaš problema..
Planiraš li kakav tuning raditi ili samo generalno održavanje? Lijepo bi ti došlo što se tiče felgi kako rekoše u bijelu boju, baš bi ga onako "otvorila" kako kažu, a prozore tamni pod obavezno :D
zulleee
Iskusan član
garage

Post Postao/la zulleee »

Danas bas vidjo ovu boju 307 ce ali sve lajsne u boji auta,izgleda puno ljepse :)
CoL3
Aktivan član
 pohvaljen: 0
garage

Post Postao/la CoL3 »

Fin pezo. Ja bih ofarbao lajsne u boju auta,a kocnice u crveno da se malo razbije monotonija, a dosta ce ga isticati :)
ffcpeugeot
Početnik
garage

kula je napisao/la:Fin pug, puno sretnih kilometara sa njim :super: . Sitnice se daju srediti.
Lajsnu na karambolki mozes jeftino uraditi lijepo zastitis oko nje vodobrusnim je prebrusis prespricas plastik prajmerom i onda mat crnim sprejom. Tada se ne bi trebalo guliti.
Mada je moj prijedlog da sve lajsne ofarbas u boju auta izgledao bi mnogo bolje.
Tu plastiku na rucnoj i kuglu mjenjaca jer se vidi da je izlizana potrazi na otpadima.
Ja bih klijesta u crveno ofarbao :D sam nek nije ko Aviciev :245:
Sto se poliranja tice ova boja je jako osjetljiva. ako se nestrucno odradi svaki svirl ce se vidjeti.
Potrebno je glinirati prvo . A sto se tice pasti najbolja ja 3M fine cut i onda zavrsna isto 3M.
U svakom slucaju sta god da radio ovdje nas obavijesti.
Sretna :drive:
Hvala puno :D gledam u Avicia da je ofarbao u plavo klijesta e pa ja cu samo da nije kao kod njega ;) haha A sto se tice poliranja jeste malo boja osjetljiva pa sve se bojim da sta ne zeznem bilo bi mi zao kasnije
ffcpeugeot
Početnik
garage

CoL3 je napisao/la:Fin pezo. Ja bih ofarbao lajsne u boju auta,a kocnice u crveno da se malo razbije monotonija, a dosta ce ga isticati :)
nekako mi je to veliki poduhvat da sve lajsne ofarbam i da nekim slucajem to pocne da se peruta ja ne bih znao za sebe od muke :D
a za kocnice u pravu si crvena boja bi se itekako isticala i razbila monotoniju rock
ffcpeugeot
Početnik
garage

klol je napisao/la:Predobar pug, da te lijepo služi. Što se tiče auta, lijepo izgleda ovako na prvi pogled, te sitnice nisu neka ogromna investicija, za nekih 150 KM možeš ofarbati lajsne u boju auta profesionalno i ručke na vratima, i te gluposti po otpadu jeftino ugrabiti, a žice kod električara da ti pospoji nikakav problem, bilo ko ko se razumije u struju ti to može odraditi solidno da nemaš problema..
Planiraš li kakav tuning raditi ili samo generalno održavanje? Lijepo bi ti došlo što se tiče felgi kako rekoše u bijelu boju, baš bi ga onako "otvorila" kako kažu, a prozore tamni pod obavezno :D
Hvala druže, pa za sada još uvijek zavirujem oko njega i tu i tamo sredjujem neke sitnice ,nisam mislio raditi neki tuning ovako mi izgleda solidno barem za sada ,a ide proljece ljeto za cas se pojavi neka luda ideja Farbanje felgi ce doci na red,a za prozore ne znam koliko je to dozvoljeno jer neki dan mi frajer prica da ga je policija zaustavila u Brčkom i da je morao lično odlijepiti folije.. puzz
ffcpeugeot
Početnik
garage

Avicii je napisao/la:Pridruzujem se pohvalama od ostalih. :yes: Fino ocuvan reklo bi se, dobar lak.
Ne znam sta bih jos dodao, sve ti ljudi rekose.. :D Sto se tice lajsni moze ovo sto rece Kula da matiras, al i ja mislim da ti je dosta ljepse da ih u boju auta farbas, jer sam gledao obje varijante i vise mi se svidja u boji auta. Mogu ti poslati code boje ako si zainteresovan ;) Jos ofarbas klijesta u boju auta i bicemo blizanci :D pa kad dodjem u MO da se slikavamo :toranj:
P.S. De svrati gdje kod Zija na otpad pa pogledaj da nema koznu kuglu od mjenjaca, trebala bi i meni jedna :zvizd:
Hvala puno gledam i tvoju limuzinu bas je odlicna,a tek boja.... hah Mozes mi poslat cod ako ti nebi bio problem. :D Klijesta cu ofarbati u crveno da malo ubije monotoniju,(samo da nije kao kod tebe) lool
Ovih dana selim za TZ ,tamo imam prijatelja sa velikim autootpadom pa cu tih sitnica sto mi nedostaju da uzmem :D
Da li bi se mogla ubaciti kako navigacija od 407 http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/u ... 816316.jpg
Odgovori

Natrag na “Serija 3”