P207 lupkanje oko zadnjeg desnog točka
- pwnz
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 207 1.6 xs
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
P207 lupkanje oko zadnjeg desnog točka
Pozdrav,
Prije nekih dva tjedna sam počeo čuti lupkanje koje se čuje oko zadnjeg desnog točka. Počelo se čuti nakon što sam se vraćao sa dužeg puta gdje je bilo i seoskih puteva,makadam i sl. pa je vjerojatno zbog toga.
Lupkanje se čuje kada je auto u pokretu, a brzina lupkanja ovisi o brzini kojom se krećem, tj. ako idem brže, brže i lupka i obrnuto.
Osjećaj u vožnji i ponašanje auta se nije promjenilo, sve je isto kao prije, sem tog lupkanja.
Vozio sam kod momaka gdje sam pravio tehnički da pregledaju. Kažu da je sve OK što se tiče trapa, da bih trebao skinuti točak i provjeriti diskove.
E sad kad su spominjali diskove čini mi se da su spominjali nekakve kapice ili nešto slično, čega se ja ne mogu točno sjetiti.
Da li je imao tko sličan problem ili barem ideju što može uzrokovati ovo lupkanje?
Prije nekih dva tjedna sam počeo čuti lupkanje koje se čuje oko zadnjeg desnog točka. Počelo se čuti nakon što sam se vraćao sa dužeg puta gdje je bilo i seoskih puteva,makadam i sl. pa je vjerojatno zbog toga.
Lupkanje se čuje kada je auto u pokretu, a brzina lupkanja ovisi o brzini kojom se krećem, tj. ako idem brže, brže i lupka i obrnuto.
Osjećaj u vožnji i ponašanje auta se nije promjenilo, sve je isto kao prije, sem tog lupkanja.
Vozio sam kod momaka gdje sam pravio tehnički da pregledaju. Kažu da je sve OK što se tiče trapa, da bih trebao skinuti točak i provjeriti diskove.
E sad kad su spominjali diskove čini mi se da su spominjali nekakve kapice ili nešto slično, čega se ja ne mogu točno sjetiti.
Da li je imao tko sličan problem ili barem ideju što može uzrokovati ovo lupkanje?
- Philby
- VIP Član
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi, 66 kW
- Ima zahvala: 33 puta
- pohvaljen: 159 puta
-
Re: P207 lupkanje oko zadnjeg desnog točka
Limena kapica koja štiti maticu kojom se steže glavčina? Moguće da je ispala i da sad zvecka u prostoru između felge i glavčine. Čini mi se da je neko već pisao o tom problemu i osiguraču ispod kapice koji isto zna lupkati na autima koja ga imaju.
- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Ja sam pisao, doduše kod mene je naprijed jer su nazad doboši, ali jeste. Valjda po našim divnim putevima izletio osigurač, i lupao od felgu.

Nothing is true; everything is permitted.
- pwnz
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 207 1.6 xs
- Ima zahvala: 16 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Može link na temu da pročitam ?
Nisam još stigao od posla otići mehaničaru i pogledati to, ali što sam primjetio danas kada sam sjedio na kavi da svako treće auto ima takav zvuk, nebitno naprijed nazad ili koji točak. Bit će da je od naših "divnih" cesta. :)
P.S Našao sam temu, vidio sam slike, nadam se da je samo to problem. Javim kad završim sa majstorom.
Hvala za pomoć
Nisam još stigao od posla otići mehaničaru i pogledati to, ali što sam primjetio danas kada sam sjedio na kavi da svako treće auto ima takav zvuk, nebitno naprijed nazad ili koji točak. Bit će da je od naših "divnih" cesta. :)
P.S Našao sam temu, vidio sam slike, nadam se da je samo to problem. Javim kad završim sa majstorom.
Hvala za pomoć

- liaar
- VIP Član
- Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
- Vozim: Peugeot 308 2018
- Motor: 1.5 BlueHDI 96kW
- Ima zahvala: 141 put
- pohvaljen: 128 puta
-
Može biti glupost, al' da nemaš slučajno kamenja u zazorima u gumama ?

Nothing is true; everything is permitted.