Čudan zvuk pri ubrzanju
- smilja18
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79kw
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Čudan zvuk pri ubrzanju
Prije svega da pozdravim sve članove, jer sam ovdje novi član, pa da zatražim pomoć oko ovog problema koji me nervira već neko vrijeme. Vozilo koje vozim je Peugeot 307 2.0 HDI 79kw, 2002 godište.
Evo ovako, naime, kada pokušavam da ubrzam, pogotovo u situacijama kada hoću da zaobiđem nekog i kada mi treba više snage javlja mi se čudan zvuk koji dolazi iz motora, zvuk je u obliku zveckanja koje je ritmično i neprestano se čuje i nije nimalo prijatan za čuti, imam osjećaj kao da će motor iskočiti iz haube. Znači pratio sam i primijetio da se taj zvuk neprestanog zveckanja ili lupkanja javlja tek kada auto prelazi 2000 obrtaja ili u situacijama kada bih naglo stisnuo gas do poda, kada gas polako dodajem, motor se sasvim normalno čuje dok ne dođe do 2000 obrtaja i preko, onda se javlja to zveketanje. Zanima me šta bi to moglo biti. Ako je neko imao sličan problem molim ga da mi napiše i da sa mnom podijeli svoja iskustva.
Evo ovako, naime, kada pokušavam da ubrzam, pogotovo u situacijama kada hoću da zaobiđem nekog i kada mi treba više snage javlja mi se čudan zvuk koji dolazi iz motora, zvuk je u obliku zveckanja koje je ritmično i neprestano se čuje i nije nimalo prijatan za čuti, imam osjećaj kao da će motor iskočiti iz haube. Znači pratio sam i primijetio da se taj zvuk neprestanog zveckanja ili lupkanja javlja tek kada auto prelazi 2000 obrtaja ili u situacijama kada bih naglo stisnuo gas do poda, kada gas polako dodajem, motor se sasvim normalno čuje dok ne dođe do 2000 obrtaja i preko, onda se javlja to zveketanje. Zanima me šta bi to moglo biti. Ako je neko imao sličan problem molim ga da mi napiše i da sa mnom podijeli svoja iskustva.
- dino
- Moderator
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 3 puta
- pohvaljen: 40 puta
-
Re: Čudan zvuk pri ubrzanju
Može biti problem na turbini. Probaj ga forsirati u leru sa podignutom haubom da vidiš gdje se javlja
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog HTC One_M8 koristeći Tapatalk
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Sto dino rece, moze biti zvuk iz turbine.. ali prvo pogledaj sva crijeva od zraka, moguce da ti i tuda gdje svira i stvara zvukove.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- smilja18
- Početnik
- Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79kw
- Ima zahvala: 1 put
- pohvaljen: 0
-
Nedavno je tata vozio na servis i baš je bio problem sa tim crijevima pa je majstor mijenjao. Kolega mi reče da je to možda povezano sa nosačima motora, da su vjerovatno dotrajali i da se to zbog njih dešava...
- karabajastart
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 206
- Ima zahvala: 201 put
- pohvaljen: 141 put
-
jesi probao u leru dodavati gas? je li plivajući zamajac kod tebe, možda on zeza??
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk