Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Peugeot club BiH je stranica namijenjena svima koji voze vozila marke Peugeot, razmjeni informacija, korisnih savijeta, takođe mozete sa nama podijeliti Vaša iskustva sa Peugeot vozilima.
Padne mi na pamet skoknuti malo do Konjica kafu popiti ali mi standardni put prema Hercegovini dodijao pa krenemo ljepsom alternativom preko brda i planina. Od Babinog doa put dalje vodi u Sabice, pa od planinsog doma Vrela do sela Luke i onda spustanje u Glavaticevo pa dalje pored Borackog jezera u Konjic.
Prvi odmor je bio u planinskom domu gdje se obavezno jedu ustipci, cisto da se malo zavara stomak.
Nakon toga od planinskog doma do sela Luke prodje se pored nekropole stecaka Police ali prije toga se mora preci jedan prevoj sa prelijepim kamenjarom okolo.
I nekropola:
A usput se stela i po koja domaca zivotinja
Nakon ovog pauze do Borackog nije bilo ali to nisam plaho slikavao, jezero ko jezero ne vjerujem da neko ne zna kako izgleda. Drustvo uz kafu nam je pravio plaho umiljat macak koji ni malo umoran od toplote nije bio.
"Profi" fotograf u akciji
A sad o putu, tacno kad se sjetim onih krivina i uspona od Konjica do Borackog od sad kad mi se ide tamo pravac preko planina. Treba malo paziti od Sabica do Glavaticeva jer je asfaltirana samo jedna traka ali lakse i to nego vintati one serpentine.
[youtube][/youtube]
Ovi su korisnici zahvalili autoru anel007 za post (ukupno 4):
Priroda je stvarno prelijepa, slike ne prikazuju desetinu te ljepote.
Kad smo vec kod ljepote dan prije sam s rodjakom isao biciklom starom cirinom prugom od srajeva do pala, i ajd sve i nekako ali 2 u pola srusena mosta se prelazilo cetveronoske, bar sam ja prelazio cetveronoske jer blentavi rodjak skace po pragovima kao da ispod njega nije 15 m slobodnog pada.
Držaće ti pragovi još dugo godina. Komšija je početkom sedamdesetih godina kupio polovne pragove sa te uskotračne pruge da ogradi dvorište, još uvijek svaki stub stoji na svom mjestu bez većih tragova propadanja.