Slike s oglasa su ove a ja ga nisam imao vremena ni oprati kako treba a kamo li slikati:

Sto se auta tice kupljeno je od momka koji ga je vozao oko 5 godina a po njegovoj prici on ga je kupio od dobrog prijatelja koji ga je isto vozao nekoliko godina prije tako da nije onaj klasicni uvoz kojem ne znas porijeklo do prije 15 dana. Momak je na autu odradio kvacilo, veliki servis, prednje amortizere sa oprugama u kompletu a za ostalo nisam ni ispitivao jer je ionako sve potrosni dio.
Nakon kupovine mene je docekala zamjena prednjih plocica dok su diskovi bili dobri pa trenutno to nije dirano, ubacene su Textar plocice pa cemo vidjeti kako ce se pokazati.
Takodje je odradjen veliki i mali servia, svi filteri i fordovo 5w30 ulje, continental zupcasti i oba PK remena, zamjenjena i vodena pumpa iako kazu ne treba jer ne ide preko zupcastog ali nek je novo kad se vec mijenja a i za zamjenu vodene po rijecima majstora mora se zupcasti skidati, i takodje zamjenjen spaner zupcastog da ne bude kako je to preskoceno.
Danas sam mu bas skidao klapnu gasa jer sam primjetio nemiran rad u leru i ista je bila poprilicno prljava, ocistio je sprejom za kicnice jer sam jedino to imao ali nisam 100% zadovoljan kako je odradio posao pa cu gledati ovih dana da kupim ili karb sprej ili bas sprej za ciscenje klapne pa da njim ponovim posao mada se rad motora osjetno smirio i nakon ovog ciscenja.
Ono sto sam ja licno odradio na autu je multimedija, nakon navike na android nisam mogao vozati sa obicnim radiom nikako pa je sad unutrasnjost iz ovog:

promijenila izgled o ovo:

U pitanju je multimedija namjenski za forda mk2, dodje sa blendom koja ide oko kontrola za klimu i svim potrbnim za spajanje na auto a takodje odabrana je opcija sa prednjom i zadnjom kamerom da sve to ide preko androida, specifikacije su standardne 2GB ram i 32 GB memorije a ekran je 9 ili 10 inca ni sam ne znam tacno sta je pisalo u oglasu tako da to sve radi poprilicno dobro. Komande na volanu takodje fukncionisu kao i dimming osvjetljenja kad se upale svjetla. Postavljao sam je citavih 2 sedmice jer mi se bilo mrsko nakaniti kablove za zadnju kameru razvlaciti ali zavrseno je i to prosli vikend

Takodje posto auto nije imalo naslon za ruku i on je narucen i ocekujem ga da stigne ovih dana, po navici nije aftermarket nego kao i na pezou sto je bio postavlja se u ostavu koja bi inace bila beskorisna, slikam nakon sto ga postavim (ako ne zaboravim).
Eh sad kao i haman svaki ford hrdja je problem, nije nista vazno ali prednji lijevi blatobran iza tocka vec pokazuje znake starosti pa ce ici njegova zamjena poslije godisnjeg, takodje kad bude kod limara sredit ce se i ostale sitne packice kao i ispolirati auto pa ce da bude ko bombonica, sve je vec dogovoreno samo mi se trenutno ne ostaje bez auta pa ce se to praviti kad budem mogao poslovnog zvrka koristiti nekoliko dana da se vozam do posla.
Nekom mozda bude bitno pa et koliko sam prijetio u ovih ~1500 km potrosnja mu je kao i na pezou sto je bila, znaci od nekih 6.5-7 pa do 10-tak zavisi od uslova voznje, a sto se tice snage nje nema