Depollution system faulty
- rade
- Početnik
- Vozim: 407
- Motor: 2.0 HDI 103 kW
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Depollution system faulty
Peugeot 407, 2.0, HDI, 103 kW. Vozim već par mjeseci pomenuti automobil i bez greške je sve. Pretežno je gradska vožnja. Međutim, prije par dana sam vozio na magistralnom putu i malo sam ga stisnuo te na brzini oko 90 km/h mi izbacuje na displeju poruku Depollution system faulty i pali lampicu. I dalje super vuče. Odem na dijagnostiku kaže da sam ga zatušio (kao "aktivirao turbo") . Ponisti mi gresku i vozi. Poslije toga vozio po gradu i sve ok. Izadjem na magistralu i opet pri brzini oko 90 km/h ista stvar. Ima li ko da zna sta bi tacno moglo biti?
- DmrPhilip
- Aktivan član
- Vozim: SW
- Motor: 2.0 HDI 100KW
- Ima zahvala: 72 puta
- pohvaljen: 56 puta
-
Re: Depollution system faulty
To se i meni isto dešava i volio bih znati o čemu se radi.
Mislim da je do dpf filtera ali eto opet prepustio bih riječ iskusnijim članovima foruma.
Mislim da je do dpf filtera ali eto opet prepustio bih riječ iskusnijim članovima foruma.
Be good to others, that will protect you against evil. 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Sve do fap off mi se ovo cesto desavalo. Cim je otvorena cesta ili duza voznja uz brdo bacao je gresku i isao u safe mode... Nakon ukidanja Fap filtera nije mi se desavalo...
Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk
- Ovi su korisnici zahvalili autoru kula za post (ukupno 2):
- DmrPhilip • mehicadnan
- mightyGunner11
- Početnik
- Vozim: 1.05.06
- Motor: 2.2 HDI 120KW
- Ima zahvala: 9 puta
- pohvaljen: 1 put
-
Meni je istu gresku izbacivao na 2.2 hdi kad stisnem gas i kada je na vecim obrtajima. Posavjetovao sam se sa majstorom koji mi je radio servise, i rekao je da moze biti do zapusenog filtera goriva. Kako sam to zamijenio ne izbacuje gresku vise