Peugeot 406 coupe 3.0 V6

404,405,406,407,4007
Odgovori
CoL3
Aktivan član
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0
garage

Peugeot 406 coupe 3.0 V6

Post Postao/la CoL3 »

Prvo da se prisjetimo proslog vozila, volvo v40 T4 turbo. Mnogo ljubavi,zivaca,novca i vremena je otislo u njega. Na autu je bukvalno sve novo bilo, podvozje,motor na novo slozen,sve sto moze biti,al sad okrecemo novu stranicu:
slika

Vec se neko vrijeme mislim uzeti nekog coupea za promjenu. I tako nakon prvog vlastitog auta coupea, pa 2 karavana, opet dođoh na coupea. U pitanju je kao sto pise peugeot 406 coupe 3.0 V6 s novijim motorom od 207KS. Auto mi se uvijek sviđao dizajnom,za svoje godine meni jako lijep. Posjeduje naravno plin, od opreme kao svaki ovaj V6, koža, tempomat,digitalna klima, sicevi na struju, retrovizori preklopni na struju, grijanje siceva. Uglavnom sve, i viska,nisam time ni opterecen ali eto. Iznenadilo me sto ima tvornicko pojacalo i dobru muziku, cak se mislim da li bih ubacio svoj Alpine type R u SP kutiji. Auto nije u bas najboljem stanju,al opet kakav je bio volvo ovdje ce biti manje ulaganja. Prvo moram srediti senzor ili prsten ABS-a. Zatim kupiti nove farove jer je ocito naprijed negdje naslonjen,malo udaren bio pa su popucale kopce farove i to je skarabudzeno, da sam cijelim putem svijetlio metar ispred i po 2-3 spratovima u vis. Tako da ce to biti prvo od estetike. Zatim vec sam nabavio usput,prije nego li sam dosao kuci crvenu kožu. U biti vec je bila dogovorena prije samog auta od kolege Srete,pa je i to tu i ceka ugradnju. Ostale sitnice standarno idu jedna po jedna. To je ono bitnije. I naravno prije svega registracija, koja ce sacekati par dana. Da ne gnjavim evo slika. Radova ce biti sitno nesto, naravno utegnuti ga da je dobar,a vani samo neke fine 17,vjerovatno bez spustanja, da napokon uzivam u autu.Lece vec ima,xenone ja imam tako da je sve tu :) Uzeo sam ga zato jer je auto samo od sebe fino i nista mu ne treba.
Prva na rastanku s bivsom ljubavi.

slika
slika
slika
slika
slika
slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Re: Peugeot 406 coupe 3.0 V6

Post Postao/la zulleee »

Super mu stoji ova boja,sto si reko samo dobre 17 i to je to. Po meni mozda i gotivnija ova crna koza,mada neces da pogrijesis oko crvene ili crne :D. Mnogo ljepsi od volva :D vise momacki i da bude sa srecom.
Avicii
Moderator
Vozim: 307
Motor: 2.0 HDi 79KW
Ima zahvala: 744 puta
 pohvaljen: 386 puta
garage

Post Postao/la Avicii »

Nek je sa srecom, da te dobro sluzi ;) Ova crvena sjedista su mi perverzija, mogu misliti kako ce mu stajati :84:
Nema sumnje da ce na kraju biti kao nov..

Srecno sa radovima i izvjestavaj nas redvno ;)
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

E , ovo je nesto sto je vrijedno paznje i ulaganja.
Nek je sa srecom i da te sluzi :good:
ElComandante91
Moderator
Vozim: 206
Vozim: Peugeot 206 ; Citroen C3 XTR
Motor: 1.4E; 1.4 HDi
Ima zahvala: 350 puta
 pohvaljen: 235 puta
garage

Post Postao/la ElComandante91 »

Odličan kupe, a crvena koža je vrhunska! :bravos:
Clapton is God!
Phantom
Site Admin
Vozim: Peugeot 307 2.0 HDI 79KW
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 90 puta
Kontakt:
garage

Post Postao/la Phantom »

jedan od omiljenih Peugeot-a. I motor je "znaci Boze" :D puno predjenih km zelim i naravno da nas redovno obavjestavas ne trebam pisati :p
Motion & Emotion
dino4991
Aktivan član
Vozim: Peugeot 407 SW
 pohvaljen: 1 put
garage

Post Postao/la dino4991 »

Prelijep auto :) dizajn prvoklasni, jos bolji motor, naravno iziskuje redovno odrzavanje i da te sluzi dugo :D Po mom ukusu, mislim da crna koza bolje pristaje uz cjelokupan auto ali i sa crvenom bi trebalo biti ok ;) Felge definitivno, 17 ili 18 ako si u mogucnosti.
CoL3
Aktivan član
garage

Post Postao/la CoL3 »

Hvala svima. Nisam se nadao da cu si ga uzeti,planirao sam volva coupea ili cabria,al i ovaj pezo mi je imao uvijek mocnu liniju i tako ga uzmem. :toranj: A trazio sam motor dostojan izgledu :) On me u biti najvise brinuo kakav je,da li je kvarljiv i sl., nisam uspio naci mnogo o njemu,ali opet sam cuo rijeci hvale pa se nadam da ce sluziti :)
Crnu kozu sam mislio ostaviti,ali me nesto zeza struja u desnom sicu, crvena mi jeftino izletila, (50€) i uzmem nju,nekako mi je uvijek fetiš bila haha. A u međuvremenu cu probati srediti ove crne, pa kada dosadi ubaciti opet :)
I jedino sto mi se ne sviđa u autu je to sto nemoze stati 2DIN player. Ostavio sam iz volva 7" DVD, TV, GPS, WIFI, 3G, sve moguće pizdarije sto moze imati, i sada ga nemogu ubaciti, a zao mi ga prodati jer sam prezadovoljan bio. Mada imam vec ideja pa cu probati to realizirati da upane :) Sutra cu ubacti crvenu kožu, poruciti farove,senzor na tocku rijesiti sto me zajebaje, zatim iduci tjedan zadnje selene jer su 2 losa pa da ga mogu posteno oprobati. Imao je ruzan zvuk nekakav (mozda nekome i moćan), pa sam ga digao na dizalicu i cujem da šuška u srednjem loncu i odmah sam ga zamjenio,uglavnom laganim koracima idemo naprijed :)
A felge idu 17" sa standarnim profilom, necu se vele zajebavati. Volvo me prije 2 god kostao 7500KM + 10 500KM ulaganja i na kraju ode hajmo reci za 7000KM. Tako da necu nsita extremeno,suptilno :)
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

Hajde neka si i ti napokon kupio pravo auto. :jezik: :toranj: Sretno!
CoL3
Aktivan član
garage

Post Postao/la CoL3 »

I opet je 200+KS hahahah
Rijesio ABS, evo uzrocnika:
slika
Netko je to na brzinu svezao i i zica se izvukla,te nekada ostvari kontakt.
Prelemio žice i sad je uredu sve.
Ovih dana momram zamjeniti 2 zadnja selena, te diskove poravnati i to je to sto se tice mehanike da bude tip top. Ostalo je sve super utegnuto. Zatim cu sutra vjerovatno naruciti iz engleske sa ebaya prednje farove. Oba za 50funti s dostavom. U nas nigdje nemogu naci oba,nasao nekoliko samo desnih. Uspio naci lijevi, kaze mi na piku 130,moze li jeftinije,kaze moze 110KM. Danas kolega pođe u Sarajevo,dadnem mu novce,zovnem njih,kaze uhh to je nesporazum,nemoze jedan far ispod 200KM, rekoh hvala i doviđenja. Tako da cu sada oba dobiti za oko 150KM. Nakon toga ide registracija i dalje felge.
kula
Site Admin
Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
Ima zahvala: 70 puta
 pohvaljen: 297 puta
garage

Post Postao/la kula »

Fino to tebi ide , u sto nisam ni sumnjao s obzirom kako si Volva odrzavao :good:
Koje si feluge planirao :?:
CoL3
Aktivan član
garage

Post Postao/la CoL3 »

Ma volim zbog sebe da je auto sigurno,da nigdje nista ne klapa,da se nemoram brinuti mogu li negdje otici,nego kada mi padne na pamet da upalim auto i zaputim se.
Felge jos neznam, ne zurim s tim,ima do proljeća vremena, neke fine da nisu skupe ako izlete uzmem. Cak se razmisljam od 307 17" originalne, fino leze
SarTarA
Aktivan član
Vozim: 605 R
Motor: 82561456726
Kontakt:
garage

Post Postao/la SarTarA »

Dobar izbor pored volva c70 ;) :p , jedan od najljepsih coupe vozila, al vjerujem da je tesko bilo se odvojiti od volva. Dobro se sjecam prve voznje s njim prav i "sleeper" :D
Puno srece sa 406-ticom i vjerujem da ce uskoro postati jedna od najboljih 406tica kao sto je bila v40 :D
CoL3
Aktivan član
garage

Post Postao/la CoL3 »

hahaha hvala, drago mi je da vas ima koji su poznali trud oko volva kao i samog volva, nastojati cu da i ovaj bude kao volvo :toranj:

Evo ga zacrvenio se vec :DNakon patnje 2 dana uspijem izvadit sic. Nesto zezala struja na suvozacevom, uspio direkt spojiti da se mice sic naprijed nazad(samo to nije htio,a jedino mi treba) i opet nedovoljno da ode naprijed da mogu odviti šaraf zadnji. Hajde nekako nastimam kroz supu da provucem torx kad ono sipak,netko vec pokusavao prije i provrtio šaraf. I onda uzmi lagano sarafciger i lupaj po glavi sarafa dok ga nisam nekako odvio. Uglavnom puna 2 dana sam ga vadio i na kraju ovako uspijem...
I evo ga kako je prije izgledao,nakon detaljnog ciscenja,al eto,sada su vani haha
slika

slika
Sicevi extra ocuvani,ja zadovoljan izgledom u kompletu :)
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Mislio sam da ce biti ljepse sa crnim ali sam se prevario,ova sjedista su predobra,jos ocuvana,nemam rijeci.
Odgovori

Natrag na “Serija 4”