Philby je napisao/la: ↑12. vel 2022, 09:32
Ako hoćeš da je stalno sve osvijetljeno kad daš kontakt pritisni dugme na lijevoj palici dok se ne javi da je isključeno automatsko paljenje i tad neće reagovati. Pri tom mora biti dijagnostikom aktivirano da se svjetla pale sa startovanjem motora i neće biti potrebe da diraš komande.
Jedna od opcija u ovom režimu kad je aktivno automatsko paljenje (bar kod mene) je što se duga svjetla pale samo noću, tj. palica prebaci zub i ostane na dugim kad povučem ka sebi. Po danu automatski se vrati na kratka, odnosno radi samo ablendovanje.
Što se tiče senzora, koliko znam svaki 307 ima senzor za osvjetljenje. Neki na šajbi kod retrovizora zajedno sa senzorom za kišu, a ostali na sredini instrument table.
Stariji model, 2001. Nema to dugme, na palici ne piše AUTO, već 0. Pale se isključivo kroz dijagnostiku (toliko sam naučio od majstora) U dijagnostici nema paljenja table kao opcija. Ako se kroz dijagnostiku ne aktiviraju, na 0 je upravo to, 0, nema nikakvih svetala.
Moja klima nema displej, pošto je manuelna, ima samo pozadinsko osvetljenje iza nacrtanih brojeva i ikonica.
Mislim da nemam ni senzor za kišu, ni senzor za svetla, nemam ni automatske brisače. Imam tri položaja, tj brzine, ali na palici ne piše nigde AUTO, niti ima dugme za aktiviranje, kao što nema ni sa druge strane za svetla. Nema nikakvog senzora na šajbni iza retrovizora, samo staklo. Ima rupu na nebu, tu gde bi vrv trebao da izađe kabl od senzora direktno iznad retrovizora, na nekom drugom modelu.