bord kompijuter pezo 207

Odgovori
hamza
Napredan član
Vozim: Peugeot 508
Ima zahvala: 40 puta
 pohvaljen: 35 puta
garage

bord kompijuter pezo 207

Post Postao/la hamza »

moze li mi ko pojasniti,
kod mene na pezou 207 (2010 godina) ne svidja mi se na koji nacin radi bord kompijuter i da li je to samo do softvera i da li se moze to laptopom promijeniti.

radi se o sledecem: do sad na mom starom pezou 207 (2007 godina kojeg sam razbio) je bilo da kad ostavim da na displeju bude trenutna potrosnja goriva to bude sve dok ja to ne promijenim, na ovom sada novom je trenutnu potrosnju prikaze par sekundi i to nestaje sa displeja i ostaje samo radio frekvencija (postavicu sliku i link).
druga stvar, kad je ovo auto na rezervi sa gorivom samo gori lampica od rezerve, dok je na mom starom bilo gori lampica, i na displeju javlja upozorenje i jos pisti kad ga palim.

onda isto tako kad pokazuje vanjsku temperaturu kad opadne na 3 stepena (vec blizu da mrzne) kod starog je bilo zapisti upozori me, kod ovoga ne pisti nista.

znaci: DA LI JA OVO SVE MOGU PROMIJENITI KAD GA SPOJIM U SERVISU NA RACUNAR IL DA SE UBACI NOVI SOFTVER ILI DA LI DA PREBACIM IZ STAROG PEZOA KOMPIJUTER??

evo link sadasnjeg displeja / softvera koji mi nikako ne pase http://www.upslike.net/imgdb/komp-82099a.jpg
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Re: bord kompijuter pezo 207

Post Postao/la mara- »

Mislim da to prebacivanje kompjutera teže ide. A postoje update softvera, ja bi prije to probao nego prebacivao BSI.
anel007
VIP Član
Vozim: Ostalo
Vozim: Ford Focus MK2
Motor: 1.6 16v
Ima zahvala: 12 puta
 pohvaljen: 121 put
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

a update softvera ti moze odraditi samo ovlasteni i ide direktno preko neta, postoji mogucnost da zeznes racunar ako slucajno pukne veza prilikom update-a

e tako su meni rekli u bloku kad sam za 307 radio update, vjerovatno je takva situacija i za ostale
slika ¦ slika
mara-
Site Admin
Vozim: 308 (T9; 2013–2021)
Motor: 2.0 BlueHDI 110KW
Ima zahvala: 171 put
 pohvaljen: 319 puta
garage

Post Postao/la mara- »

I meni su istu priču rekli i meni to nikako nema smisla. Internet kao internet je nepouzdan i nema nikakve logike da se direktno radi update, nego bi trebao da se preuzima lokalno u neki privremeni fajl na računaru i tek da se onda vrši update.

I ti si uradio na kraju update, Anele? Što si ga radio?
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

da odradio sam i proslo je bez problema (bar po njihovoj prici, nisam nadgledao jesu li radili update, moze li se to kako provjeriti bez dijagnostike?), a radio sam ga jer sam imao problem sa klapnom gasa, moja pomahnitala skroz, kupio polovnu i ona isto pomahnitala nekoliko dana nakon postavljanja i podesavanja preko racunara pa pokusao s updateom da rijesim problem (po savjetu majstora iz servisa 206 a tako su mi i oni u bloku potvrdili postojala je mogucnost da je ta polovna dosla s modela s versijom softvera koji nije kao na mom autu pa zbog tog brljavi) ali na kraju sam ipak morao kupovati novo
slika ¦ slika
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Mislim da imas na konzoli dugme TRIP i kada njega pritisnes prikazuje ti potrosnju dok drugacije ne odlucis. Kada klikne dugme audio ili kako se vec zove prikazuje ti pjesmu itd. Pokusaj za to. Za ostalo ti ne znam al mislim da se dijagnostikom kod strucnog lica moze odraditi.
hamza
Napredan član
garage

Post Postao/la hamza »

Anele koliko kostao taj update u servisu
anel007
VIP Član
Kontakt:
garage

Post Postao/la anel007 »

joj slagat cu ti ali haman 40-50 KM, tu neku cifru su pominjali ali na kraju je nije bilo na racunu nego samo 520 KM dio i 40 sat na dizalici pa sad je li i update uracunat u taj sat ili samo vrijeme sto su dio zamjenili ne znam, al okvirno moze odudaradi +-10 KM ali ne vise :good:
slika ¦ slika
hamza
Napredan član
garage

Post Postao/la hamza »

zulleee je napisao/la:Mislim da imas na konzoli dugme TRIP i kada njega pritisnes prikazuje ti potrosnju dok drugacije ne odlucis. Kada klikne dugme audio ili kako se vec zove prikazuje ti pjesmu itd. Pokusaj za to. Za ostalo ti ne znam al mislim da se dijagnostikom kod strucnog lica moze odraditi.
rijesio problem, na konzoli na radiju pritiskom na dugme MODE mijenja se izgled displeja i stimas sta zelis da ostane na njemu. ja trazio trenutnu potrosnju i to i ostavio da stoji.

bio si blizu zule
zulleee
Iskusan član
Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 4 puta
garage

Post Postao/la zulleee »

Tu smo da pomazemo :D.
Odgovori

Natrag na “Kvarovi”