Tapacirung vrata 307
Tapacirung vrata 307
Vozdra raja evo jedno pitanje: da li neko zna kako se skida tapacirung prednjih vrata na Pugu 307,ako jos uz to ima i koja slika bio bih jako zahvalan 

- kula
- Site Admin
- Vozim: 307 SW 2,0 hdi 79 KW
- Ima zahvala: 70 puta
- pohvaljen: 297 puta
-
Re: Tapacirung vrata 307
Ovo je DIY po kojem sam ja radio neke slike su moje neke sa neta al nema veze bitno je da se vidi nacin rada.
Pod broj jedan je to da se ima vremena a i srtpljenja da ne bi nesto poslo po zlu,jel te.
Znaci pocinje se tako sto se prvo prozor spusti do kraja da se slucajno nebi zagrebao prilikom skidanja.Osim toga treba spremiti i PVC kopci koje drze tapacirung jer jako lako pucaju a i one koje ostanu citave mogu oslabiti pa ne drzati najbolje poslije ugradnje sto bi dovelo do neugodnih zvukova prilikom voznje.Mislim da kostaju oko 5€ u ovlastenom pakiranje.
Prvo skidamo ukrasni poklopac retrovizora
Lagano ga prstima povucemo u smijeru strelica pazeci da se nesto ne polomi

Nije ga tesko odvojiti jer ga drze ovi krugovi koji se uklapaju jedan u drugi.

nakon toga se skida okvir oko rucke za otvaranje vrata
tu treba biti jako pazljiv i koristiti se prstima ili plasticnom spahtlicom a nikako necim metalnim da se ne bi ostetilo

E kada se to skine na red dolaze torx sarafi.Treba voditi racuna o tome gdje je koji bio jer nisu istih duzina ,a to ce Vam ustediti vremena pri sastavljanju.

kada se poskidaju svi okolo po tapacirungu onda se skida ona rucka za zatvaranje gdje se nalazi i prekidac za prozor...

... i odspoji se djek

Sada nam ostaje jos samo najgori dio posla a to je odvajanje sa onih kopci.
A da bi znali gdje treba povuci evo jedna slika na kojoj se vidi njihov raspored.

Znaci otprilike na ovim mjestima povuci prema sebi .
Kada se otkaci sa svih ovih kopci onda kopmletan tapacirung gurnuti prema gore da izadje iz zljeba uz prozor.
Kada se odvoji tapacirung od vrata ,vrata postaviti u ovaj polozaj tako da se tapacirung nasloni na prag auta cime smo oslobodili i olaksali prilaz djeku zvucnika ili zicama koje su zalemljena za zvucnik.

I eto ga posao gotov .
Moram jos napomenuti da se mora pazljivo rukovati sa tapacirungom jer se sastoji iz tri dijela koji su medjusobno spojeni kao topljenom plastikom ,pa ne bi bas zgodno bilo da koji spoj pukne,pa eto ti belaja.
Eto nadam se da sam bio od pomoci.
Pod broj jedan je to da se ima vremena a i srtpljenja da ne bi nesto poslo po zlu,jel te.
Znaci pocinje se tako sto se prvo prozor spusti do kraja da se slucajno nebi zagrebao prilikom skidanja.Osim toga treba spremiti i PVC kopci koje drze tapacirung jer jako lako pucaju a i one koje ostanu citave mogu oslabiti pa ne drzati najbolje poslije ugradnje sto bi dovelo do neugodnih zvukova prilikom voznje.Mislim da kostaju oko 5€ u ovlastenom pakiranje.
Prvo skidamo ukrasni poklopac retrovizora
Lagano ga prstima povucemo u smijeru strelica pazeci da se nesto ne polomi

Nije ga tesko odvojiti jer ga drze ovi krugovi koji se uklapaju jedan u drugi.

nakon toga se skida okvir oko rucke za otvaranje vrata
tu treba biti jako pazljiv i koristiti se prstima ili plasticnom spahtlicom a nikako necim metalnim da se ne bi ostetilo

E kada se to skine na red dolaze torx sarafi.Treba voditi racuna o tome gdje je koji bio jer nisu istih duzina ,a to ce Vam ustediti vremena pri sastavljanju.

kada se poskidaju svi okolo po tapacirungu onda se skida ona rucka za zatvaranje gdje se nalazi i prekidac za prozor...

... i odspoji se djek

Sada nam ostaje jos samo najgori dio posla a to je odvajanje sa onih kopci.
A da bi znali gdje treba povuci evo jedna slika na kojoj se vidi njihov raspored.

Znaci otprilike na ovim mjestima povuci prema sebi .
Kada se otkaci sa svih ovih kopci onda kopmletan tapacirung gurnuti prema gore da izadje iz zljeba uz prozor.
Kada se odvoji tapacirung od vrata ,vrata postaviti u ovaj polozaj tako da se tapacirung nasloni na prag auta cime smo oslobodili i olaksali prilaz djeku zvucnika ili zicama koje su zalemljena za zvucnik.

I eto ga posao gotov .
Moram jos napomenuti da se mora pazljivo rukovati sa tapacirungom jer se sastoji iz tri dijela koji su medjusobno spojeni kao topljenom plastikom ,pa ne bi bas zgodno bilo da koji spoj pukne,pa eto ti belaja.
Eto nadam se da sam bio od pomoci.
- Avicii
- Moderator
- Vozim: 307
- Motor: 2.0 HDi 79KW
- Ima zahvala: 744 puta
- pohvaljen: 386 puta
-
Super DIY, samo slike ne vidimo bracala. De ili opet ubaci ili napravi DIY posebno 
Nije toliko strasno sa zabicama, nece se polomiti. Danas sam skidao na nekoj Laguni tapacirung, ocas posla
Moracu i ja na svom autu zadnji lijevi skidati, brava pocela slabije da mi se otvara pa da to rijesim. Zna li neko u cemu moze biti boljka?

Nije toliko strasno sa zabicama, nece se polomiti. Danas sam skidao na nekoj Laguni tapacirung, ocas posla

Moracu i ja na svom autu zadnji lijevi skidati, brava pocela slabije da mi se otvara pa da to rijesim. Zna li neko u cemu moze biti boljka?
Kula, kralju, hvala ti puno.
Svaka ti cast.
Jos jednom hvala ti puno
Ovo je bilo jako ,jako korisno.
Svaka ti cast.
Jos jednom hvala ti puno

Ovo je bilo jako ,jako korisno.

- tigar1982
- VIP Član
- Vozim: peuget 307 sw
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 2 puta
-
ja sam prije 2 mjeseca kod prijatelja na laguni neznam koja je brojka nije mogao otvarati zadnja vrata nekada moze nekada ne i kada sam skinuo tapacirung bilo mi dosta posla da skidam bravu ja uzmeme neki sprej slican VD_u i pospricam po bravi i onim s unutarnje strane sipkicama sto otvaraju vrata i proradilo i danas dan radi izgleda da je vremenom se prasine nakupilo.kada budes spricao uzmi rukom onu polugu guraj napred nazadAvicii je napisao/la:Super DIY, samo slike ne vidimo bracala. De ili opet ubaci ili napravi DIY posebno
- Avicii
- Moderator
-
A evo pokusacu, jos to nisam sredio. Nekad se desi da se teze otvore, ljudi valjda uhvate na sredinu one rucke pa kad se tu povuce onda slabije otvara. Vjerovatno se nesto polomilo, al eto kao sto rece, valjalo bi pokusati podmazati prvo 

- Miki 307
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 307
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 3 puta
-
jedno pitanje uvezi zvučnika u prednjim vratima, pošto vidim da su zvučnici uvrnuti na prednji plastični tapecirung, me zanima kako bi mogao napraviti neki bolji sistem 16.5 cm zvučnika u toj plastiki ? Sa zadnje strane ide baš tamo pleh i preko je folija, mnogo nezgodno za vrtanje rupe u pleh da bi se stavilo fino distancere i u njih lepo neki bolji sistem. 

- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Ima li neko ideju kako da popravim/zalijepim/fiksiram tapacirung gepeka tj zadnjih vrata,vec neko vrijme kad naidjem na rupu zatrese kao da prikolicu vozim?
- Avicii
- Moderator
-
Skini tapacirung i zamjeni polomljena tipla, jedino pismeno rjesenje.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- slobo2712
- Napredan član
- Vozim: Peugeot 307 1.6 hdi 80KW
- Ima zahvala: 35 puta
- pohvaljen: 8 puta
-
Danas sam skidao tapacirung i sve su tiple na mjestu,izgleda da zadnja vrata zavribriraju kada naidjem na rupu a uredno se zatvore zna li neko sta bi moglo biti?
- kreha2
- VIP Član
- Vozim: 206
- Motor: 1.4i 55kw
- Ima zahvala: 93 puta
- pohvaljen: 48 puta
-
Mozda ti prozor zavibrira. Provjeri staklo kako dihtuje.
Edit. Zanemari nisam vidio da je gepek u pitanju.

Edit. Zanemari nisam vidio da je gepek u pitanju.

- arnes_sa
- VIP Član
- Vozim: Peugeot 308 1.6 eHDI 82kW 2013.god.
- Ima zahvala: 9 puta
- pohvaljen: 19 puta
-
Pokusaj podesiti onu kvaku za bravu(ne na vratima nego dole gdje se kaci). Imaju dva sarafa, odvrni ih malo, pomjeri kvaku (mislim prema unutrasnjosti gepeka) i ponovo privrni sarafe.slobo2712 je napisao/la:Danas sam skidao tapacirung i sve su tiple na mjestu,izgleda da zadnja vrata zavribriraju kada naidjem na rupu a uredno se zatvore zna li neko sta bi moglo biti?
Ja sam imao isti proplem na pugu 206 i tako sam ga rijesio...
Poslano sa mog MI MAX 2 koristeći Tapatalk