Povecana potrosnja 407 benzin, plin
- domuz86
- Aktivan član
- Vozim: Peugeot 407
- Ima zahvala: 0
- pohvaljen: 0
-
Povecana potrosnja 407 benzin, plin
Pozdrav nakon sto sam se predstavio sada i jedno pitanje.
Dakle imam peug 407 2.0 benzin, plin. Po mojoj procjeni trosi 18l plina. Neznam da li je to OK. Zivim na brdu i konstantno ga i vozim po brdu rijetko kada prebacim u 4 i 17 felge. Al opet mi to izgleda puno. I nekako mi se cini da ne ide kako bi trebao za 130KS. Kada ga tjeram do 3000 obrtaja onda on i povuce al zna se desiti kaada predje 3000 kao da malo izgubi snagu i ponvo povuce, na tren se osjeti. Dijagnostika nista ne pokazuje, isto i od plina kazu da sve normalno radi. Sad da li neko ia neki savjet.
Hvala unaprije..
Dakle imam peug 407 2.0 benzin, plin. Po mojoj procjeni trosi 18l plina. Neznam da li je to OK. Zivim na brdu i konstantno ga i vozim po brdu rijetko kada prebacim u 4 i 17 felge. Al opet mi to izgleda puno. I nekako mi se cini da ne ide kako bi trebao za 130KS. Kada ga tjeram do 3000 obrtaja onda on i povuce al zna se desiti kaada predje 3000 kao da malo izgubi snagu i ponvo povuce, na tren se osjeti. Dijagnostika nista ne pokazuje, isto i od plina kazu da sve normalno radi. Sad da li neko ia neki savjet.
Hvala unaprije..
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
Re: Povecana potrosnja 407 benzin, plin
kod mene pezola haman pa duplo manji od tvog i sa slabijim motorom trosi 9-10 l benzina po brdima oko vogosce pa ti vidi, zavisi opet i kakvo ti je brdo, kakva je tvoja noga na gasu, imas li puno stajanja po tom brdu, jbt zavisi to od milion faktora
ako osjetis promjenu na vuci (to sto primjetis na 3000 rpm) sumnjam da je sa plinskim instalacijama sve 100% uredu i ja bih mozda prvo tu uzrok trazio
jesi pokusao nasuti pun rezervuar benzina i voziti samo na benzinu, da vidis je li problem samo u potrosnji plina ili i benzina srce pofino?
ako osjetis promjenu na vuci (to sto primjetis na 3000 rpm) sumnjam da je sa plinskim instalacijama sve 100% uredu i ja bih mozda prvo tu uzrok trazio
jesi pokusao nasuti pun rezervuar benzina i voziti samo na benzinu, da vidis je li problem samo u potrosnji plina ili i benzina srce pofino?
- zulleee
- Iskusan član
- Vozim: Peugeot 407 2.0 HDi
- pohvaljen: 4 puta
-
Evo gledam potrosnje drugih 407 ca i tvoja je veca za dosta,dosta vise :). Neki faktor sigurno utice na to,promijeni majstora jedan ce da zna sta je u pitanju.
- domuz86
- Aktivan član
-
jednom sam ga testirao na benzinu i nije mi toliko trosio. Al trebao sam jos jedan rezervoar benzina potrositi pa da budem siguran. Jebi ga morat cu nesto trazit. hvala vam. pozzzz
- anel007
- VIP Član
- Vozim: Ostalo
- Vozim: Ford Focus MK2
- Motor: 1.6 16v
- Ima zahvala: 12 puta
- pohvaljen: 121 put
- Kontakt:
-
najlakse ti je testirati mu potrosnju benzina i vidi kako se ponasa, ako benzina trosi otprilike kako fabrika kaze da bi trebao onda ti instalacije plina prave problem i obavezno vozi nek sredjuju to ako je jos pod garancijom, puno je bilo cega da trosi 18l po mom nekom misljenju 

- domuz86
- Aktivan član
-
Provjerit cu jos jedno na benzinu cijeli rezervoar potrositi pa da znam na cemu sam..
-
- VIP Član
- Vozim: 5008 (T87E; 2009–2016)
- Motor: 2.0hdi 110kw
- Ima zahvala: 31 put
- pohvaljen: 139 puta
-
Jesi li ti ugradjivao plin ili je vec bio na autu kad si ga kupio? Tu je sigurno problem do instalacija.Kad vidim cijenu plina od 0,59km dodje mi da kupim benzinca i ugradim plin.
- domuz86
- Aktivan član
-
Bio ugradzen plin kada sam ga kupio. Plin je u njemu vec 6 godina. Isao sam kod darkoma jer kod njega sam i prethodno auto odrzavao po pitanju plina kazu da je sve ok. Al mi je moj majstor preporucio da odradim update softwera auta. Pa cu to pokusati. Moguce da me lambda sonda *ebe.